$
חדשות נדל

תוגבל הגבייה על גינות ומרפסות במחיר למשתכן

ל"כלכליסט" נודע כי יזמים הפועלים במסגרת פרויקט מחיר למשתכן לא יוכלו לגבות תשלום על גינות ומרפסות בשטח החורג מ־120 מ"ר

ענת דניאלי 07:0911.01.18

יזמים הפועלים במסגרת פרויקט מחיר למשתכן לא יוכלו לגבות תשלום על גינות ומרפסות בשטח החורג מ־120 מ"ר, כך נודע ל"כלכליסט". ההגבלות הצפויות בשטחי המשנה בפרויקטים יחולו על מכרזי רשות מקרקעי ישראל שטרם התקבלה עליהם שומה ומתפרסמים מתחילת 2018.

 

הקמת גינה או מרפסת בפרויקטים עולה פחות ביחס לשאר העלויות שיש ליזם בפרויקט. על כן קבלנים רבים בפרויקט מחיר למשתכן יצרו דירות עם מרפסות גדולות וגינות ענק, שמתומחרות באופן שונה. כעת משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל הגיעו להסכמות עם השמאי הממשלתי הראשי במשרד המשפטים לחישוב שונה לשטחים אלה, שהופכים להיות עול כלכלי על הזוכים.

 

בתחשיב שטחי משנה כמו גינה או מרפסת דובר על תוספת תשלום של 30% מהמחיר למ"ר - ולא משנה מה גודל השטח. כעת יהיו הגבלות כך שגינה עד 30 מ"ר תהיה בחישוב עלות של 30% מן המחיר למ"ר ואילו בשטחים של מ־60-30 מ"ר המקדם יהיה 20%; ובשטחי גינה או מרפסת של 120-60 מ"ר המקדם יהיה 10%. במרפסות או גינות העולות על שטח 120 מ"ר – היזם לא יקבל תשלום נוסף. כך למעשה נוצר מעין תמריץ שהקבלנים לא ישחקו עם שטחי המשנה; שכן לא יקבלו עליו תשלום מיטיב כפי שקיבלו עד כה.

 

הדמיה של פרויקט מחיר למשתכן בפרדסיה. מחירי הדירות קופצים בגלל שטחי המשנה הדמיה של פרויקט מחיר למשתכן בפרדסיה. מחירי הדירות קופצים בגלל שטחי המשנה

 

במטה הדיור הבינו כי יש בעיה כשמחיר הדירה קופץ בגלל שטחי המשנה ובכך נפגע הפרויקט שמטרתו מכירת דירות מוזלות שזוכים בה באמצעות הגרלה. אדם המצוי בפרטי השינוי סיפר כי מאחר שמחיר למשתכן התחיל כולו בדירות שנבנו אך ורק לרוכשי דירה ראשונה לא היה יחס לגינות או למרפסות גדולות. בגלל הוספת דירות במסגרת הפרויקטים גם לשוק החופשי בשיעור מסוים זיהו שהגינות גדולות מדי והקבלן משלם בהן רק עלות גידור השטח.

 

השמאי הממשלתי מוסמך לקבוע את השומה והתחשיבים בכל מכרזי רמ"י ובהם גם תחשיב המרפסות והחנייה וכן חישוב כלל שטחי המשנה בפרויקט. לאחר העברת עלות תשלומי הפיתוח מהרשות המקומית במקום שבו יוקם הפרויקט וכלל הנתונים הקשורים בפיתוח הקרקע והקמתו, השמאי מכין שומה עבור מכרז מחיר למשתכן שכולל את מחיר המקסימום למ"ר בפרויקט וכן את עלות הפיתוח לכל יזם שיזכה במכרז על הקרקע.

 

לדברי בנימין דרייפוס, מנהל אגף השיווק במשרד הבינוי והשיכון: "השינוי נועד לייצר תכנון מיטבי כך שהרוכש לא ישלם יותר עבור שטחים שאין לו צורך בהם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x