$
חדשות טכנולוגיה

פרסום ראשון: נא להתנהג בהתאם - כל אזרח יוכל לחפש בקטעי הווידיאו של הח"כים

הכנסת תשיק ביום רביעי הקרוב אפליקציית רשת לאתר האינטרנט שלה, המאפשרת לעיין בפרוטוקולים של הישיבות, לבצע בהם חיפוש ולקבל סרטוני וידיאו תואמים. גם בבית הלבן שוקלים לרכוש את הפטנט הישראלי

תומר אביטל 17:1014.12.09
ביום רביעי הקרוב אתר הכנסת יתהדר ביישום אינטרנט חדש המאפשר לעיין בפרוטוקולים הכתובים של מליאת הכנסת ולצפות בקובץ משולב של וידאו-אודיו-טקסט. היישום כולל חיפוש מילים מתוך הפרוטוקולים המשולבים ומציג סרטוני וידאו המכילים את המילה המבוקשת. לאחר הקלדת מילת חיפוש מופיעה רשימה של הנאומים בכנסת בהם היא נאמרה. לחיצה על אחת התוצאות תציג סרטון רלוונטי בו ניתן לצפות בהתבטאות, ולצדו יופיע הטקסט המדובר. חלקי הנאום הטקסטואליים מודגשים בזמן שחבר הכנסת מבטא אותם.

 

במשרד מנכ"ל הכנסת מתגאים בפיתוח ומצהירים כי מדובר בפרלמנט הראשון בעולם המאפשר גישה רב-חושית לפרוטוקולים. במשרד אומרים כי בזכות התוכנה יהיה ניתן להסביר כיצד התנהג חבר הכנסת ולראות את תנועות ידיו בזמן ההתבטאות אותה חיפשו המשתמשים. "הכנסת מובילה טכנולוגית. כעת יהיה ניתן לנתח את ההיסטוריה ביתר עומק ובחשיפה מירבית".

 

"אנחנו מקווים שיוטיוב ישתמשו בפטנט"

 

החברה שזכתה במכרז להקמת מערך לתמלול והקלטה בכנסת, בהיקף של כ-מיליון שקל היא אומניטק, חברת טכנולוגיה המספקת פתרונות תמלול. אומניטק פיתחה תוכנה מיוחדת ורשמה פטנט על סנכרון וידאו, אודיו וטקסט בצורה שנגישה על גבי הרשת, ללא צורך בהורדת תוכנה.

 

מנכ"ל E-TYPE מקבוצת אומניטק, יוסי צור, מספר שהציג את התוכנה בוושינגטון לפני כחודש בכנס e-parliament. לדבריו, נציגי הפרלמנט של האיחוד הארופי, הבית הלבן, שוויץ וגמביה הביעו עניין להטמיע את הפטנט. לדברי צור הם במגעים מתקדמים. "הם אומרים שזה כמו גוגל, אבל למעשה גוגל לא מספק פתרון לחיפוש מילה מסוימת בתוך קליפ וידאו. אנחנו מאמינים שזה יכול לשנות את החיפוש באינטרנט, ומקווים להציג את היישום גם בפני ענקים כמו יוטיוב".

 

לידיעת חברי הכנסת: אתם מצולמים בזמן הוועדות

 

יוטיוב. ירכשו את הפטנט? יוטיוב. ירכשו את הפטנט? צילום מסך: www.youtube.com
לכלכליסט נודע שב-11 חדרי ועדות כבר למעשה פועלות מצלמות המחוברות לתוכנה מתחילת המושב האחרון. המצלמות מתעדות כל ישיבה, ובחודשים הקרובים יופיע באתר הכנסת יישום נוסף המאפשר צפיה חיה של הנעשה בכל אחת מהישיבות.

 

אפליקציית הרשת תהיה זמינה בצורה חופשית מחרתיים (ד') ותאפשר חיפוש בפרוטוקולים של הכנסת הנוכחית. בתוך כך, יושב ראש הכנסת ראובן ריבלין הודיע כי הוא בוחן הקמת מאגר חקיקה דיגיטלי באינטרנט, שיהיה נגיש לכל דורש ללא תשלום. מאגרי החקיקה הנפוצים היום אינם רשמיים ומסופקים בתשלום למנויים או על גבי תקליטורים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x