$
בורסת ת"א

רכישת סיאלום הושלמה

ירון איתן הוא הישראלי השני שמצליח להשלים רכישה באמצעות חברת ספאק. מיזג את וקטור עם סיאלום לפי שווי של 120 מיליון דולר לסיאלום

עומרי כהן 08:2022.12.08

ירון איתן, בעבר מנכ"ל חברת גיאוטק ומנהל שותף בקרן ההון הפרטי להשקעות SPC, היה בסוף השבוע למנכ"ל הישראלי השני שמצליח להשלים רכישה באמצעות חברת ה־SPAC (ספאק) שהקים. במאמץ של הרגע האחרון, שכלל רכישת מניות מוגברת ממשקיעים מוסדיים בארצות הברית, הצליחו איתן ושותפו האמריקאי ווינסטון צ'רצ'יל ג'וניור לקבל ביום שישי את אישור בעלי המניות של הספאק למיזוג עם חברת סיאלום (Cyalume) האמריקאית לפי שווי של כ־120 מיליון דולר לסיאלום. מיד לאחר מכן הושלם המיזוג בין החברות, תחת השם סיאלום.

 

לפני כשנתיים הצטרף איתן לגל של הנפקות חברות ספאק בוול סטריט בידי מנהלים ישראלים. הוא שיתף פעולה עם צ'רצ'יל ועם אהוד ברק (שהתפטר בהמשך
עקב מינויו לשר הביטחון), ויחד הם גייסו בתחילת מאי 60 מיליון דולר לחברת וקטור אינטרסקט. וקטור היא חברת ספאק, כלומר חברה שמוקמת ללא פעילות כדי למצוא מטרה לרכישה. הגיוס מתבצע על בסיס הניסיון והמוניטין של המנהלים, שמקבלים מהמשקיעים "צ'ק פתוח" לחפש עבורם השקעות מעניינות בשוק הפרטי. טרם השלמת העסקה נדרשת הסכמתם של בעלי מניות הספאק.

 

איתן, מנכ"ל וקטור, וצ'רצ'יל, היו"ר, עמלו לאחרונה על השלמת העסקה, אך קריסת בורסות העולם ורצון המשקיעים לממש השקעות ישנות ולא להיכנס להשקעות חדשות פעלו נגדם. בשל המצב הקשה נאלצו השניים לדחות כמה פעמים את אסיפת בעלי המניות, ולבסוף הכניסו את היד לכיס כדי להשיג רוב בהצבעה. לדברי איתן, "המיזוג הושלם בסביבת שוק קשה מאוד".

 

שבוע לפני ההצבעה השקיע איתן 12 מיליון דולר נוספים מכספי חברת ההשקעות שלו ברכישת מניות וקטור בשוק, והגיע לאחזקה של 21.5% בחברה. צ'רצ'יל קנה מניות ב־309 אלף דולר והעלה את שיעור אחזקתו בחברה ל־11.8%. בעלת השליטה בוקטור, GMS פרטנרס, הוציאה מקופתה 16.6 מיליון דולר על רכישת 20.8% מהספאק. עוד קודם לכן השקיעה קרן קאטליסט של אדי קוקרמן כ־4.8 מיליון דולר תמורת כ־5% מהחברה. המהלכים שכנעו משקיעים נוספים לתמוך בעסקה שזכתה לאישור של 90% מקרב בעלי המניות. איתן הפך למנכ"ל הספאק השני שמשלים עסקה, אחרי ישראל פרידר שרכש את IXI מובייל בקיץ 2007 וכעת נאבק להצלתה מקריסה. ארבע חברות ספאק אחרות נאלצו להחזיר את הכסף למשקיעים, ואילו ATAC של שוקי גלייטמן תנסה להשלים את רכישת ביונס עד סוף יוני.

 

סיאלום, שפועלת ממסצ'וסטס, מתמחה בפיתוח וייצור של ציוד ראיית לילה עבור כוחות ביטחון. בתשעת החודשים הראשונים של 2008 הרוויחה החברה 3.1 מיליון דולר במחזור הכנסות של 31.7 מיליון דולר. זאת לאחר שב־2007 כולה הרוויחה רק 23 אלף דולר במחזור של 39 מיליון דולר. GMS קיבלה במסגרת העסקה 70.5 מיליון דולר במזומן ועוד 6.2 מיליון מניות של וקטור (בנוסף לאלו שרכשה בשוק) תמורת סיאלום.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x