$
חדשות נדל

"6% מתיקי הלבנת ההון בשנת 2013 היו בתחום הנדל"ן"

במהלך דיון על המאבק בהון השחור בוועדת הכספים של הכנסת, העריך הכלכלן ד"ר אביחי שניר כי 35%-40% מהתוצר של שוק הנדל"ן אינו מדווח לרשויות

עינת פז-פרנקל 08:2216.07.14

ועדת המשנה למאבק בהון השחור של ועדת הכספים של הכנסת דנה אתמול בנושא העלמת ההכנסות בשוק הנדל"ן. לדברי סגן שר האוצר מיקי לוי, שהשתתף בדיון, היקף ההון השחור בישראל נאמד בכ־23% מהתמ"ג, או כ־180 מיליארד שקל. עו"ד תמר ולדמן, עוזרת ליועצת המשפטית ברשות לאיסור הלבנת הון במשרד המשפטים, אמרה בדיון כי 6% מהתיקים של הלבנת הון בשנת 2013 היו בתחום הנדל"ן.

לדבריה, קיימת תופעה של רכישת נדל"ן מכספי פשיעה בארץ ובחו"ל: "אנשים נתפסים עם כספים במעבר הגבול ומודים שהם מיועדים לרכישת נדל"ן ושלא שולם עליהם מס". הכלכלן ד"ר אביחי שניר מהמכללה האקדמית נתניה העריך כי 35%–40% מהתוצר של שוק הנדל"ן אינו מדווח. "חלק גדול מכך זה כוח עבודה", אמר. "איך יכול להיות שאין שינוי במשך הבנייה אם חסרים עובדים בבניין?". לדברי ד"ר שניר, מקור נוסף להון שחור הוא רוכשי דירות שהם אזרחים זרים. "80 אלף איש קנו יותר מדירה אחת בישראל בעשור האחרון, מתוכם כ־5,000 היו מתחת לקו העוני". שניר העריך שמדובר באנשי קש שרכשו דירות עבור זרים.

 

סגן השר מיקי לוי. 180 מיליארד שקל של הון שחור סגן השר מיקי לוי. 180 מיליארד שקל של הון שחור צילום: עומר מסינגר

 

אבי ארדיטי, סמנכ"ל חקירות ברשות המסים, אמר בדיון כי בענף הנדל"ן ניכרת תופעה שבה לוקחים "'ראיס' שמעסיק עובדים 'בשחור', ומי שבונה את הבניין מכסה את עצמו בחשבוניות פיקטיביות". מנחם קירשבלום מלשכת יועצי המס אמר בדיון בוועדת הכספים כי "חלק ניכר מהתופעה הם השיפוצניקים והקבלנים הקטנים. צריך לעשות פעילות הסברתית והרתעתית מולם".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x