$
בארץ

חוק המלונות יעלה מחר לדיון בוועדת הפנים

חילוקי הדעות בין השר יריב לוין לשר להגנת הסביבה ושר האוצר משה כחלון עדיין לא נפתרו, אך על פי הסיכום בין השניים בדיון המתוכנן יוכנסו לחוק תיקונים והבהרות ולאחר מכן הוא יעלה להצבעה; בארגוני הירוקים הביעו סיפוק מהמהלך שיאפשר הפעלת לחצים נוספים על חברי הכנסת

רוני זינגר 18:4325.07.16

מליאת הכנסת הצביעה לפני שעה קלה (ב') על החזרת חוק המלונות של לוין לדיון בוועדת הפנים, שם יוכנס תיקון לחוק שיבהיר כי בנייה בקו החוף תעבור רק בוועדה המיוחדת לכך ולא בוועדת בנייה אחרת וכמו כן יובהר כי בניית דירות במתחם מלונות תאושר רק בוועדה מקומית ולא בוועדה מזורזת. לפי שעה נראה כי מרגע שיוכנסו תיקונים אלה, יהיה רוב להעברת החוק, זאת למרות התנגדות הארגונים הסביבתיים והאופוזיציה. עם זאת, בארגוני הירוקים הביעו סיפוק מהמהלך שם אופטימיים כי הדיון יאפשר להפעיל לחצים נוספים על חברי הכנסת באשר לחוק האמור. ח"כ יעל כהן פארן מהמחנה הציוני מסרה הערב בתגובה: "הצלחנו למנוע את העברת החוק שיאפשר בנייה פרועה על החופים. אנחנו נמשיך במאבק בועדת הפנים והגנת הסביבה, ונמנע את הבנייה של מלונות ודירות לעשירים בקו ראשון לחוף. יש לאסור על בנייה בחופים של מדינת ישראל, לא נאפשר את הרס החופים."

 

החוק שמקדם שר התיירות, יריב לוין, הוסר מדיון במליאה בשבוע שעבר לאחר ששובץ לקריאה שנייה ולשלישית וזאת בשל וחילוקי דעות בין לוין לשר להגנת הסביבה, משה כחלון. יו"ר הקואליציה דוד ביטן ניסה לפשר בין הצדדים, כאשר סלע המחלוקת משתנה: עד כה הוויכוח היה סביב הבהרה שלא תהיה בנייה בקו של 100 מטר מהחוף אך לאחר מכן התפתח ויכוח באשר לבנייה של עד 300 מטר מקו החוף. אנשי לוין טוענים כי בכל מקרה ועדה מיוחדת לענייני בניה בחופים תדון בכל מקרה לגופו. היום אחר הצהריים נודע כי חילוקי הדעות נסובו גם סביב סעיף בחוק המאשר אחוזי בנייה של דירות קבע למלונות קיימים. באם יוכנסו שינויים בחוק, תיאלץ ועדת הפנים של הכנסת להתכנס עוד הערב כדי לאשר את השינויים ורק לאחר מכן יוכל החוק לעלות במליאה.

 

מאחורי הקלעים מפעילים ארגוני הסביבה אדם טבע ודין והחברה להגנת הטבע את מכבש הלחצים שלהם על כחלון, לבל ייתן את ידו לאישור החוק בצורתו הנוכחית. אדם הארגונים קוראים לשר האוצר ולשר להגנת הסביבה משה כחלון להמשיך ולעמוד בהבטחתו שלא לפגוע בחופים ולהתנגד לחוק ההרסני הזה, נמסר מהארגון. מנכ"ל אדם טבע ודין, עמית ברכה, אמר היום כי: "המוטיבציה של יריב לוין להרוס את החופים תחזיק אותנו לשנות ה-90 של האלף הקודם ולתקופה שבה מפלצות כמו סי אנד סאן, מגדלי חוף הכרמל וכו׳ צצו חדשות לבקרים על החופים שלנו. מדובר בהצעת חוק רעה שמהווה מדרון חלקלק בכל הנוגע להתייחסות לחופים כאל פיסות נדל"ן".

 

כאמור גם בשבוע שעבר הוסר החוק ברגע האחרון מסדר היום של מליאת הכנסת, וזאת לאור מחלוקות עם שר האוצר והשר להגנת הסביבה משה כחלון, וכן אי הסכמות עם הקואליציה וארגוני הסביבה. הנושא שובץ לבקשת כולנו כנושא האחרון בסדר היום, כלומר בשעת לילה מאוחרת זאת כדי להגיע להבנות. ואולם בשעות הערב הוחלט להסיר את ההצבעה מסדר היום ולדחותה להיום.

 

חוף הכרמל בחיפה. עמית ברכה, מנכ"ל אדם טבע ודין: "המוטיבציה של יריב לוין להרוס את החופים תחזיק אותנו לשנות ה-90 של האלף הקודם ולתקופה שבה מפלצות כמו סי אנד סאן, מגדלי חוף הכרמל וכו׳ צצו חדשות לבקרים על החופים שלנו" חוף הכרמל בחיפה. עמית ברכה, מנכ"ל אדם טבע ודין: "המוטיבציה של יריב לוין להרוס את החופים תחזיק אותנו לשנות ה-90 של האלף הקודם ולתקופה שבה מפלצות כמו סי אנד סאן, מגדלי חוף הכרמל וכו׳ צצו חדשות לבקרים על החופים שלנו" צילום: דורון גולן

 

חוק המלונות של שר התיירות מבקש להקל על בניית מלונות ועיקר המחלוקת שלו סביבה סביב הקלות לבנייה בקו חוף וכן מתן אפשרות לבנות במלונות חדשים ובתוספות חדשות למלונות קיימים, אחוז מסויים של דירות למגורים ולא רק למטרות תיירות.

 

החוק השנוי במחלוקת עבר מאבקים בוועדת הפנים - שם נוסף לו ברגע האחרון הסעיף המאפשר בנייה גם במלונות קיימים למטרות מגורים, ולפני כשלושה שבועות היה אמור לעלות במליאת הכנסת לקריאה שניה שלישית. ואולם אז ברגע האחרון הסיר כחלון את ההצעה מסדר היום בטענה כי כשר להגנת הסביבה לא יאפשר פגיעה בחופים, זאת לאור טענות ארגוני הסביבה לפגיעה בבנייה בקו ה-100 מטר מהחוף. הנושא הזה הוסדר, אך החוק לא עלה להצבעה שכן בינתיים פעל כחלון במהלך מחודש: לפני כשבועיים פנו אנשי כחלון - ראש מטה הדיור אביגדור יצחקי - למועצה הארצית והעבירו תיקון לתמא 1 שאוסר באופן רשמי על בניה ב 100 מטר. לטענת אנשי כולנו בכך פעל כחלון להגנה על החופים. ואולם ארגוני הסביבה טענו כי תיקון לתמא לא גובר על חקיקה ראשית ודרשו שינויים בחוק המלונות.

 

ואילו בסביבתו של השר לוין טענו בשבוע שעבר כי בשום שלב לא היתה כוונה לבנות בתוך ה-100 מטר וכי מטרת החוק גדולה הרבה יותר ומבקשת לסייע לפתרון בבניית מלונות, אף שההצעה זכתה לכינוי "חוק החופים".

 

ויכוח נוסף שהתפתח היה על בנייה בתוך ה-300 מטר מקו החוף והשאלה האם יש לקבוע בחוק את העניין או להותיר אותו לקביעה מושכלת בידיעה הוועדה לבניה בחוף. ארגוני הסביבה דורשים הסדרה בחוק ואילו לוין מתנגד.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x