$
בארץ

ההסתדרות וכיל יישבו היום למו"מ בניסיון לסיים את המשבר

למרות מה שנראה כהפשרה מסויימת ביחסים המתוחים בין העובדים להנהלה, עדיין השביתה בתרכובות ברום ומפעלי ים המלח נמשכת. בפגישה הבוקר ייקחו חלק מנכ"ל כיל ישראל, אבנר מימון, ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן

מיקי פלד 07:3803.03.15

הבוקר ייפגשו נציגי ההסתדרות, ועדי כיל והנהלת הקבוצה למשא ומתן רשמי ראשון במהלך השביתה בחברה הנמשכת מזה חודש. למרות מה שנראה כהפשרה מסויימת ביחסים המתוחים בין העובדים להנהלה, עדיין השביתה בתרכובות ברום ומפעלי ים המלח נמשכת וההנהלה מצידה לא הקפיאה את מכתבי הפיטורים והזימונים לשימועים לפני פיטורים. במשא ומתן הבוקר יקחו חלק מנכ"ל כיל ישראל, אבנר מימון, ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן.

אבנר מימון אבנר מימון צילום: עומר מסינגר

 

עובדי כיל דורשים להימנע מיצירת תקדים של פיטורים בחברה או כפיית פרישה לפנסיה מוקדמת, אלא פרישה מרצון בלבד. ההנהלה מצידה רוצה לפטר כ-60 עובדים ולהוציא לפרישה מוקדמת לפנסיה עוד כ-210, כאשר בשנתיים הקרובות עוד כ-400 עובדים צפויים לפרוש או להיות מפוטרים בשל איחוד מטות ושינויים ארגוניים בקבוצה. בכיל מסבירים את הצורך ב"התייעלות", כפי שזו מכונה על ידי מנהלי הקבוצה של עידן עופר, בהפסדים שסופג מפעל תרכובות הברום בשנים האחרונות, שהגיעו מאז 2007 לסך של 1.4 מיליארד שקל. הפסדים אלו לא מנעו מדירקטוריון כיל לחלק בנובמבר האחרון דיבידנד לבעלי המניות של 125 מיליון דולר.

 

לאחר שהפגינו בכמה מערי הדרום, מול ביתו של ראש הממשלה בירושלים ומול ביתו של בורגס בתל אביב, היום לא מתוכננת הפגנה של עובדי כיל, ככל הנראה במטרה לתת אפשרות למשא ומתן. גם בוועד וגם בהנהלה מודעים לכך ששעון החול אוזל, שכן ביום ראשון הקרוב ייכנסו לתוקף מכתבי הפיטורים הראשונים של עובדים בתרכובות ברום ובכך יווצר התקדים שמצד אחד ההנהלה רוצה בו אך מצד שני העובדים יראו בכפיית הפיטורים צעד ששובר את יחסי העבודה בקבוצה. לכן, על פי הערכות המעורבים במגעים בין הצדדים, המשא ומתן יימשך עד לדקה האחרונה, עם עליות ומורדות ואיומים בפיצוץ, אך לבסוף תימצא הפשרה, גם אם זו פשרה זמנית בדמות הקפאה של מכתבי הפיטורים לצורך השלמת המשא ומתן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x