$
בארץ

1.35% מסך נוטלי המשכנתאות בפיגור של מעל 90 יום בהחזר

כך עולה מנתוני בנק ישראל. מדובר בחודש רביעי ברציפות של עלייה בהיקף הפיגורים. במהלך נובמבר ניתנו משכנתאות בהיקף של 2.9 מיליארד שקל

מישל אודי 16:53 28.12.11

 

בנק ישראל פירסם היום (ד') את נתוני המשכנתאות המעודכנים לחודש נובמבר ומהם עולה כי 1.35% מהמשכנתאות בישראל, 2.7 מיליארד שקל, נמצאים בפיגור של למעלה מ-90 יום. מדובר בהמשך קו העלייה בנתון זה – זה החודש הרביעי ברציפות.

 

במהלך החודש האחרון ניתנו 2.9 מיליארד שקל במשכנתאות חדשות, 21% יותר מהחודש שעבר שבו חגי תשרי הובילו לירידה צפויה בכמות המשכנתאות שניטלו. עם זאת, מדובר בנתון השני הנמוך ביותר מחודש אפריל. תמונה דומה עולה כאשר משכללים את הנתונים עם מספר המשכנתאות כולל מחזורים שעמד על 5.15 מיליארד שקל.

 

12% מהמשכנתאות ניתנו ביחס של 50% ומעלה מהיקף ההכנסות של נוטל המשכנתאות. 60 משכנתאות, המספר הגבוה ביותר בשלושת החודשים האחרונים, ניתנו ביחס של 80% להיקף ההכנסות של משק הבית. בממוצע, שיעור ההחזר עומד על 35.2% מההכנסה.

 

עוד עולה מהנתונים כי 40% מנוטלי המשכנתאות עושים זאת בהלוואה של למעלה מ-60% משווי הנכס, כלומר שהם מביאים הון עצמי של לפחות 40% מהיקף המשכנתה. מדובר ברמה יציבה ביחס לחודשים הקודמים.

 

425 מיליון שקל ניטלו במשכנתאות בריבית קבועה לעומת 380 מיליון שקל באוקטובר. 649 מיליון שקל נלקחו בריבית משתנה לעומת 541 מיליון שקל באוקטובר.

x