שופרסל לעובדים: נפעל בדרך של הידברות
כך כתב מנהל העסקים הראשי של הרשת, ריצ'י הנטר, לו"ר ועד העובדים אריאלה סיסו; העובדים דורשים נתח של 10% מרווחי מכירת הרשת והארכת ההסכם הקיבוצי תחת הבעלים החדשים
הנהלת שופרסל תיפגש עם נציגי ועד העובדים וההסתדרות בתחילת השבוע הבא בנוגע לדרישות העובדים לקבל 10% מרווחי הבעלים הנוכחים, אי.די.בי, ממכירת הרשת לאנשי העסקים ליאו נואי ומתיו ברונפמן והארכת ההסכם הקיבוצי גם תחת הבעלים החדשים. מנהל העסקים הראשי של הרשת, ריצ'י הנטר, כתב ליו"ר הוועד, אריאלה סיסו, כי כאשר יחזרו יו"ר הדירקטוריון, רפי ביסקר, ונשיא ומנכ"ל הרשת, אפי רוזנהויז, מחו"ל לאחר חופשת סוכות, תיערך הפגישה בין הצדדים.
במכתבו פירט הנטר את הההסכמים האחרונים בין העובדים לשופרסל, ואמר כי ברשת ישנם יחסי עבודה מצויינים, ולכן "גם הפעם אנו נפעל כדין ועל פי המסורת רבת השנים בין שופרסל, ההסתדרות ונציגות העובדים - בדרך של שיח והידברות".
שלשום (א') הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה בשופרסל, צעד שיאפשר לעובדים לשבש את העבודה בסניפים ובמטה ההנהלה תוך שבועיים במידה ודרישותיהם לא ייענו או שיהיה מבוי סתום במשא-ומתן. עם זאת, סביר להניח כי מכיוון ויחסי העבודה ברשת נחשבים לטובים מאוד, ואף ישנו קשר אישי בין הבעלים, נוחי דנקנר, ליו"ר הוועד, ההכרזה היא יותר הצהרת רצינות כוונות מאשר כוונה לנקוט בצעד ממשי.
עם זאת, גורמים בוועד העובדים רומזים כי למרות שאין כרגע כוונה לנקוט בעיצומים, חשוב עתה להראות את כוחו של הוועד במשא-ומתן לקראת בואם של הבעלים החדשים. זאת, משום החשש של העובדים כי זמן קצר לאחר בואם יודיעו נואי וברונפמן על פיטורי עובדים או דרישה לשנות את ההסכמים הקיבוציים תחת הטענה של צורך בהתייעלות.


