סגור

פרסום ראשון
"אם המענק על המאבק בקורונה לא יינתן לכל מערך האשפוז - לא נקבל אותו"

בספטמבר אישרה הממשלה מענק הוקרה לצוותי הרפואה ועובדי מערכת הבריאות הנמצאים בחזית המאבק בקורונה בהיקף של 55 מיליון שקל. בפורום בתי החולים הממשלתיים פנו למשרד הבריאות והכריזו כי אם המענק לא יינתן לכלל עובדי מערך האשפוז - ולא לחצי כפי שנקבע לאחר הגדרת קריטריונים - הם יסרבו לקבל את המענק

פורום בתי החולים הממשלתיים, בראשות מנכ"ל בית החולים רמב"ם בחיפה ד"ר מיקי הלברטל, שיגר היום (א') מכתב לחשב משרד הבריאות ולמנהלת כוח אדם של המשרד, לפיו בתי החולים הממשלתיים לא יקבלו את "שוברי המתנה" שראש הממשלה יזם בגין תרומתם למלחמה בקורונה, אם כלל עובדי מערך האשפוז לא יקבלו אותם. לפי המתווה שנקבע, שחולל סערה במערכת הבריאות, רק כמחצית מעובדי מערך האשפוז יקבל את השי – בעלות כוללת של 55 מיליון שקל - שכן לא כל עובדי המערך היו קשורים למאבק הקורונה.


ב-1 בספטמבר אישרה הממשלה במשאל טלפוני חלוקה של מענקי הוקרה בסך של 55 מיליון שקל לצוותי הרפואה ועובדי מערכת הבריאות הנמצאים בחזית המאבק בקורונה. הממשלה אישרה כי מי שעסקו באופן ישיר בטיפול במגפת הקורונה יקבלו מענק חד-פעמי בסך של כ-1,000 שקל לשימוש בעסקי תרבות ופנאי בארץ.
במכתב ששלח היום הלברטל למשרד הבריאות, והגיע לידי "כלכליסט", נכתב: "זה שנתיים כלל העובדים בבתי החולים הממשלתיים פועלים ללא לאות ובמסירות רבה לטובת המאבק בקורונה. ההחלטה שרק חלק מהעובדים ייהנו מהשי חוטאת למטרה ותגרור פגיעה קשה והתמרמרות בקרב מרבית העובדים בבתי החולים הממשלתיים. נודה אם המתווה ישתנה כך שכל עובדי בתי החולים יקבלו את השי. ככל והמתווה לא ישתנה, הנהלות בתי החולים הממשלתיים החליטו בצער רב לא לקבל את השי".

1 צפייה בגלריה
ד"ר מיכאל הלברטל
ד"ר מיכאל הלברטל
ד"ר מיכאל הלברטל
(צילום: אלעד גרשגורן)

המרכזים הרפואיים בבעלות הממשלה הם שיבא (תל השומר), איכילוב (אף שהוא מוגדר כבית חולים עירוני), רמב"ם, אסף הרופא, וולפסון, נהריה, ברזילי, הלל יפה, זיו, בני ציון ופוריה. הם מהווים כמחצית ממערך האשפוז (הכללי) בישראל. גורמים המעורים בפרטים מסרו כי גם בבתי החולים של הכללית (המהווים כשליש נוסף ממערך האשפוז בישראל), שוקלים לבצע מהלך דומה.
היוזמה לחלק שי בגין תרומתם של עובדי מערכת הבריאות יצרה התנגדות ברגע שהממשלה ביקשה לקבוע קריטריונים מי יקבל ומי לא. הסיבה היא שקל לקבוע מי מבין עובדי המערכת היה במגע ישיר שקשור לטיפול בקורונה, אך הרבה יותר קשה לקבוע מי היה מעורב בטיפול במגפה באופן עקיף, כלומר איפה עובר הגבול. בהינתן התקציב שהוקצה ליוזמה והכמות העצומה של עובדי המערכת (בתי חולים, קופות חולים, עובדי משרד הבריאות ולשכות בריאות ועוד), אם כולם היו מקבלים, הסכום לנפש היה נשאר נמוך. לכן הוחלט על בחירה. כאמור, הקריטריונים שנבחרו אינם מקובלים על בתי החולים הממשלתיים – ולכן הם מסרבים לקבל את השי.