סגור

לגו: בקבוקי שתייה במקום מוצרי נפט

יצרנית קוביות הפלסטיק הציבה יעד להפסיק עד 2030 את השימוש בפלסטיק המבוסס על תוצרי נפט ב־75 מיליארד הקוביות שהיא מייצרת מדי שנה, ולעבור לחומרים ממוחזרים

לגו השיגה פריצת דרך בניסיונותיה להפסיק את השימוש בחומרי פלסטיק המבוססים על נפט. בחודש יוני האחרון חשפה החברה אבטיפוס לקוביות המפורסמות שלה המיוצר מבקבוקי שתייה ממוחזרים. לפי הודעת החברה הדנית, היא מקווה להתחיל למכור קוביות מפלסטיק ממוחזר בתוך 18־24 חודשים, זאת בכפוף לביצוע בדיקות נוספות.
בלגו הציבו יעד להפסיק עד 2030 את השימוש בפלסטיק המבוסס על תוצרי נפט ב־75 מיליארד הקוביות שהיא מייצרת מדי שנה. עם זאת, עד כה התקשתה החברה למצוא חומר ממוחזר שיאפשר לקוביות להתחבר אחת לשנייה באופן מושלם, אך גם להתפרק בקלות יחסית. פריצת הדרך שנרשמה בקיץ התאפשרה בזכות שימוש בפוליאתילן טרפתאלט (pet) שהופק מבקבוקי שתייה מפלסטיק.
2 צפייה בגלריה
מנכ"ל לגו נילס כריסטיאנסן
מנכ"ל לגו נילס כריסטיאנסן
מנכ"ל לגו, נילס כריסטיאנסן
(צילום: EPA)
"האתגר הגדול ביותר במסע שלנו לעבר קיימות הוא להמציא חומרים שהם מתכלים, חזקים ובאיכות גבוהה כמו הקוביות הנוכחיות שלנו", מסר אז טים ברוקס, מנהלת חטיבת האחריות הסביבתית בחברה, שצוטט ב"פייננשל טיימס". "כמו כן, עליהם להתאים לשאר הרכיבים של לגו שאנחנו מייצרים כבר 60 שנה. בזכות האבטיפוס הזה אנחנו יכולים להציג את ההתקדמות שלנו", ציין.
2 צפייה בגלריה
חנות לגו הונג קונג
חנות לגו הונג קונג
חנות לגו בהונג קונג
(צילום: בלומברג)
כיום משתמשת לגו בשני ק"ג דלק עבור כל ק"ג גרגירי פלסטיק מסוג ABS, שמשמשים לייצור כ־85% מהקוביות. מומחים חיצוניים ציינו כי עלות ק"ג ABS עבור החברה היא כדולר אחד, שממנו היא מייצרת ערכות כמו תחנות משטרה וחלליות של מלחמת הכוכבים, שמחירן כ־75 דולר לק"ג.
עוד ב־2018 החלה החברה בניסיונות להחליף את הפלסטיק מבוסס הנפט בגרסאות ידידותיות יותר לסביבה ב־20 חלקי לגו שונים, ביניהם עצים, שיחים וכנפי דרקונים. אולם, מדובר באתגר מורכב, שכן כל החלקים צריכים להתאים אחד לשני, וגם לגרסאות קודמות, חלקן בנות עשרות שנים. בראיון באותה שנה ציין ברוקס כי לגו החלה ב"משחק שידוכים" במסגרתו נבדקה התאמת כל החומרים החדשים, כדי לבדוק, לדוגמה, אם הראש של דמות נשאר מחובר לגוף בטמפרטורות גבוהות ונמוכות. בלגו מסרו כי יבדקו את הקוביות הממוחזרות במשך כשנה, לפני שיחליטו אם להתחיל בייצור המוני. החומר הממוחזר מגיע מספקים