סגור
מכולות בנמל בסין
מכולות בנמל בסין. הפטור איפשר לענקיות הסיניות להוריד עלויות תפעול (צילום: China Daily via REUTERS)

ממשל טראמפ מבטל פטור בן מאה שנה שהפך את טימו ושיין לענקיות

ממשל טראמפ ביטל פטור בן כמעט מאה שנה, שאיפשר לענקיות המקוונות הסיניות להזרים סחורה לארצות הברית בשווי גבוה ביחס לעולם בלי לשלם מכס. העילה: החבילות שנכנסות תחת הפטור לא נבדקות כראוי ועלולות להכיל רכיבי סמים 

אחרי מאה שנה, ממשל טראמפ מבטל פרצת מס שהתניעה את צמיחתן של ענקיות הקמעונאות המקוונות טימו, שיין ובשוליים גם את אמזון. בשורת מהלכים מהירים הוחלט לבטל את תקנת De Minimis (דה מינימיס), שקיימת משנות ה־30 של המאה הקודמת, המאפשרת לנמען לייבא למדינה ביום חבילות בשווי מתחת ל־800 דולר ללא מכסים ועמלות.
אף שהפטור הספציפי הזה ממכסים לסחורות קטנות נקבע לפני כמעט מאה שנה, ובמטרה לעודד יבוא לארצות הברית ולהוריד עלויות לצרכנים ועסקים קטנים, הוא הפך בעשור האחרון לכלי של קמעונאיות כדי להתחמק מתשלומי מס. השינוי התרחש ב־2016, בשלהי ממשל אובמה, אז החליטו להעלות את הפטור מ־200 דולר ל־800 דולר. הנימוק היה המשך הורדת עלויות לצרכנים, אך גם כדי להקל את העומס בשרשרת האספקה, אם כי חברות שילוח וקמעונאות כמו eBay וגם Etsy דחפו לשינוי זה באמצעות לובי עיקש שהקימו בקונגרס.
באותו הזמן החלו להתבסס כמה חברות סיניות חדשות, בהן חברת האופנה האולטרה־מהירה שיין, ו־PDD Holdings שמוכרת לצרכן הישראלי יותר בשל החברה־בת שלה – טימו. השתיים החלו להשתמש בפרצת המס כדי להקטין עוד יותר את עלויות התפעול שלהן, ולחייב את הספקים שלהן לשלוח את החבילות ישירות לצרכנים. באופן זה נחסכים מהן (וכן מהצרכן הסופי) עלויות משלוח ותשלומי מכסים. ב־2024 נכנסו לארצות הברית 1.36 מיליארד חבילות תחת פטור דה מינימיס, בשווי של מעל ל־50 מיליארד דולר. שלוש מכל חמש חבילות שנכנסו לארצות הברית היו מטעם שיין או טימו.

לפי נתוני שירות המחקר של הקונגרס, שתי החברות מחזיקות יחד בכ־17% משוק המסחר האלקטרוני המוזל בארצות הברית. ב־2015, לפני שהחליטו בממשל אובמה להגדיל את הפטור, נכנסו למדינה רק כ־139 מיליון חבילות תחת הפטור – עלייה של כ־600% בפחות מעשור.
כללי דה מינימיס מאפשרים ליבוא בעל ערך נמוך להיכנס לארצות הברית ללא מכס, לרוב משום שהניירת הדרושה לעיבוד המכסים עולה לעתים קרובות יותר מהמכסים עצמם. אבל הניצול המסיבי של הכללים הביא חברות אמריקאיות להתלונן על הפרצה, בהן וולמארט ואמזון, שמתחזקות מרכזי הפצה ענקיים בארצות הברית, כמו גם חברות משלוחי אקספרס כמו FedEx ו־UPS, שמטיסות רבות מהחבילות מסין.
הנשיא דונלד טראמפ הצדיק את סיום פרצת דה מינימיס בכך שהיא חלק מ"שרשרת אספקת האופיאטים הסינתטיים", בטענה שחבילות הנכנסות תחת הפטור לא נבדקות כראוי ועלולות לשמש פתח להכנסת רכיבי סמים. קבוצה של ארגוני אכיפת חוק, סחר ומניעת סמים שלחה מכתב לטראמפ עם כניסתו לתפקיד, שבו ביקשה ממנו שיסיים את הפטור משום שהוא "מציף את ארצות הברית בפנטניל, מרסקי גלולות ומוצרים בלתי חוקיים אחרים".
השיטה כאמור פרחה בעשור האחרון בעיקר בשל חברות כמו טימו ושיין, שהשתמשו בפטור הזה כדי להציע לצרכנים עסקאות אטרקטיביות ותחרותיות במיוחד. ניתן להבין מדוע הבעיה הפכה להיות גדולה בעיקר בארצות הברית, לאור גודלו החריג של הפטור. בסין, למשל, גובה הפטור לערך חבילה עומד על 7 דולר, בקנדה 111 דולר, בבריטניה 178 דולר ובגרמניה 168 דולר. בישראל פטור דומה עומד על 75 דולר, מעבר לו חבילה חייבת במע"מ. זאת אומרת שיצואנים אמריקאים עומדים בפני מגבלה הדוקה משמעותית יותר ממתחרים זרים, אך מנגד הצרכנים בארצות הברית נהנים ממחירים נמוכים יותר של מוצרים מיובאים.
בשנה החולפת עלו יותר מחמש הצעות חוק בבית הנבחרים האמריקאי לביטול או שינוי הפטור. רובן התייחסו לביטול או הפחתת הפטור למוצרים מסוימים או ממדינות מסוימות, תוך שימת דגש על השימוש שנעשה בו היום גם כדי להכניס לארצות הברית מוצרים מזויפים ורכיבים לסמים לא חוקיים. בספטמבר ממשל ביידן הכריז גם על שורה של שינויים קלים, בעיקר במאמץ להגן על תעשיית הפלדה המקומית, אחרי שספקים סינים החלו להציף את העולם במוצרים שלהם במחירי הפסד. השינויים לא נכנסו לתוקף.
ההצלחה של טימו ושיין בחסות הפטור הפכה אותן ליריבות של אמזון. הן הראו שהמודל שלה, ששם דגש רק על מהירות המשלוח, יכול להתערער ברמות מחירים נמוכות. צרכנים הראו שהם מוכנים להמתין למשלוח זמן רב בתמורה להנחות.
האיום של טימו ושיין היה גדול מספיק כדי שאמזון תכריז בנובמבר האחרון על השקת חנות וירטואלית - Amazon Haul - לסחורות במחיר נמוך במיוחד, שבה מוכרים צד שלישי שולחים סחורות ישירות מסין, כדי לעקוף את המכסים האמריקאיים. מדובר בשינוי מגמה מצד אמזון, שלאורך השנים ביססה את שירותי המשלוח והאחסון כחלק מעסקי הליבה שלה.