היוקרה לא חסינה: ירידה במכירות LVMH ברבעון הראשון
ענקית היוקרה דיווחה על ירידה של 3% במכירות בשלושת החודשים הראשונים של השנה ל-20.3 מיליארד יורו, זאת לאחר ירידות בארה"ב, בסין וביפן. בחטיבת האופנה שכוללת את מותגי לואי ויטון ודיור נרשמה ירידה של 5% בתקופה המדוברת. התוצאות, שפספסו את התחזיות, העמיקו את החששות למצב הסקטור לנוכח המכסים
מניית ענקית היוקרה LVMH נפלה במסחר היום (ג') והובילה לירידות בכל סקטור היוקרה, זאת לאחר שהקבוצה פרסמה את נתוני המכירות לרבעון הראשון, שהעמיקו את החששות לגבי בריאות הסקטור שגם כך מתמודד עם השלכות המכסים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.
החברה דיווחה כי המכירות האורגניות בחטיבת האופנה ומוצרי העור של LVMH, שכוללת את מותגי לואי ויטון וכריסטיאן דיור, ירדו בשלושת החודשים הראשונים של השנה ב-5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד ל-10.1 מיליארד יורו.
הביצועים בחטיבת המפתח של הקבוצה, שנתפסת כסמן לתעשיית היוקרה כולה, פספסו את התחזיות שציפו לעלייה של 1%. האנליסט לוקה סולקה מברנסטיין אמר כי התוצאות של LVMH מצביעות על "התחלה רכה" ל-2025. בתחילת המסחר היום מניית הקבוצה נפלה ב-8%, ומשכה אחריה גם את מניות פראדה וקרינג, שירדו ב-4.2% ו-2.2%, בהתאמה.
LVMH היא קבוצת היוקרה המובילה בעולם, והראשונה בתעשייה לפרסם תוצאות רבעוניות מאז הכריז טראמפ בתחילת החודש על השתת מכסים על כל שותפות המסחר של ארה"ב. כלכלנים כבר הביעו חשש שלמלחמת סחר בין ארה"ב וסין, המייצגות את שני השווקים הגדולים ביותר של תעשיית היוקרה, תהיה השפעה שלילית על הכלכלה העולמית.
עוד דיווחו בקבוצה על ירידה של 3% בכלל המכירות ל-20.3 מיליארד יורו, זאת בעוד התחזיות ציפו כי המכירות יישארו ללא שינוי לעומת השנה שעברה. "בסביבה גיאופוליטית וכלכלית רוויית שיבושים, LVMH נותרה עמידה ובטוחה בתחילת השנה", נמסר בהצהרה שפרסמה החברה. אולם, התוצאות מצביעות על כך שהקבוצה שנסחרת בבורסת פריז ומוגדרת כשחקנית הגדולה ביותר במגזר היוקרה עם שווי שוק של 224.2 מיליארד יורו, אינה חסינה בפני האטות שמשפיעות על התעשייה, זאת על אף שנהנתה משגשוג משמעותי בימי הקורונה. כך, ברבעון נמשך הביקוש החלש מצד הצרכנים הסינים, שנחשב לאחת הסיבות העיקריות לקשיים האחרונים בשוק היוקרה. המכירות של LVMH באסיה, לא כולל יפן, ירדו ב-11% ברבעון הראשון.
הקבוצה, שבשליטת המיליארדר ברנר ארנו, המכהן גם כיו"ר והמנכ"ל, דיווחה עוד כי המכירות בארה"ב ירדו ב-3% ברבעון הראשון. סמנכ"לית הכספים ססיל קבניס ציינה ביצועים חלשים גם בחטיבת הקוסמטיקה, שכוללת את רשת ספורה, ונהנתה ממכירות חזקות בשנה שעברה, כסיבה העיקרית לירידה במכירות בארה"ב. ירידה של 9% במכירות היין והאלכוהול של הקבוצה תרמה גם כן. ביפן ירדו המכירות ב-1% בתקופה המדוברת, בעוד שבאירופה נרשמה עלייה של 2%.
ההיקף הנרחב של המכסים שחשף טראמפ הובילו לכך שהאנליסטים צמצמו בשבוע שעבר את התחזיות שלהם להתאוששות בסקטור היוקרה בהובלת הצרכנים האמריקאיים. לצרכנים של מוצרי יוקרה יש אמנם כוח עמידות גדול יותר לספוג עליות מחירים מאשר צרכנים ממעמד הביניים ומטה, אך בתעשייה חוששים כי הטלטלות האחרונות בשווקים ישחקו את אמון הצרכנים ויובילו לקיצוץ בצריכה הפרטית בכל מדרגות ההכנסה.
כך, ב-HSBC מעריכים כעת כי ההכנסות בסקטור היוקרה יישארו השנה ללא שינוי, זאת בעוד תחזית קודמת שציפתה לצמיחה של 5%. בברנסטיין פרסמו תחזית קודרת אף יותר של התכווצות של 2% השנה בסקטוא, זאת לעומת הערכה קודמת להתרחבות של 5%.