סגור
שומרי משקל WeightWatchers פשיטת רגל
שומרי משקל. גם אופרה נטשה לטובת אוזמפיק (צילום: Richard Drew/AP)

מהדקת את החגורה: שומרי משקל הכריזה על פשיטת רגל בארה"ב

החברה, שלה חובות של 1.5 מיליארד דולר, נכנסה להליך צ'פטר 11 זאת לאחר שלא הצליחה להתאים עצמה לעידן תרופות ההרזיה. לפי הודעת המנכ"לית, ההליך יאפשר לה להשיג השקעות חדשות והחברה צפויה להיחלץ ממנו בתוך 40 יום. נכון לסוף 2024 היו לה 3.3 מיליון מנויים, אך בפברואר דיווחה על ירידה של 12% במספר המנויים

שומרי משקל האמריקאית (WeightWatchers) הגישה רשמית בקשה להגנה מפני נושים. החברה, שנוסדה לפני 62 שנים, הודיעה כי נכנסה להליך (צ'אפטר 11), שלדבריה יעזור "לחזק את המצב הפיננסי, להגדיל את הגמישות בהשקעות ביוזמות צמיחה עתידיות, ולשרת בצורה טובה יותר את מיליון המנויים ברחבי העולם".
החברה, שנקראת היום WW International, מתמודדת עם חובות של 1.5 מיליארד דולר והתקשתה להתאים עצמה לעידן של תרופות ההרזיה כמו אוזמפיק. במהלך הליך פשיטת הרגל החובות של החברה יימחקו, וההערכה היא כי תיחלץ ממנו בתוך 40 יום. בחברה הדגישו כי הפעילות עבור המנויים תימשך כרגיל.
"הפעולה שבה אנחנו נוקטים היום בעזרת התמיכה של המלווים ובעלי האג"ח שלנו, תעניק לנו את הגמישות להאיץ חידושים, להשקיע מחדש במנויים שלנו ולהוביל בסביבת ניהול המשקל המתפתחת תדיר", מסרה מנכ"לית החברה טארה קומונטה בהצהרה. היא מונתה לתפקיד בשנה שעברה במקומה של סימה סיסטאני, שתוכנית ההתאוששות שלה שכללה גם חלוקת מרשמים לתרופות הרזיה, לא הצליחה להחזיר את המנויים.
החברה נמצאת בהידרדרות כבר מספר שנים. בפברואר היא דיווחה על ירידה של 12% במספר המנויים, והזהירה כי תשלומי ריבית של 100 מיליון דולר על האג"ח שלה פוגעים בפעילות. החברה חטפה מכה נוספת בשנה שעברה כשאופרה וינפרי הודיעה על עזיבת הדירקטוריון לאחר קרוב לעשור ולאחר שזקפה את הורדת המשקל שלה לזכות שימוש באוזמפיק. היא תרמה את המניות שבבעלותה למוזיאון. נכון לסוף 2024 היו לחברה 3.3 מיליון מנויים.
החברה הוקמה ב-1963 על ידי ג'ין נידץ', שהחלה לקיים פגישות שבועיות בבית שלה עם חברים לדון בשיטות הרזייה שונות, זאת לאחר שנאבקה בעצמה עם משקל עודף. החברה עובדת על פי שיטת הנקודות, שפירושה שלכל מנה או שתייה יש ניקוד המייצג את הקלוריות, השומן הרווי, הסוכר והחלבון שלה.