סגור
בני שטיינמץ בבית משפט בז'נבה שוויץ אוגוסט 2022
בני שטיינמץ (Photo: AFP)

שוויץ: בית המשפט הגבוה לא מוותר לבני שטיינמץ על עונש המאסר

לפי דיווח באתר השוויצרי bluewin, ההרשעה וכן עונש המאסר של שלוש שנים, מחציתן על תנאי, שהוטלו על איש העסקים הישראלי נשארו על כנם. הערעור על קנס של 50 מיליון פרנק שוויצרי התקבל. שטיינמץ הורשע ב-2021 בבית המשפט בשוויץ בתשלום שוחד בגיניאה. שטיינמץ הודיע שיערער לבית המשפט האירופי לזכויות אדם

בית המשפט הגבוה בשוויץ השאיר על כנה את הרשעתו של איש העסקים הישראלי בני שטיינמץ בשוחד של גורם זר, וכן את עונש המאסר של שלוש שנים, מחציתן על תנאי, שהוטל עליו. לפי דיווח באתר השוויצרי bluewin, בית המשפט כן קיבל את ערעורו של שטיינמץ בנוגע לקנס של 50 מיליון פרנק שוויצרי שהוטל עליו במסגרת גזר הדין.
שטיינמץ הורשע ב-2021 בבית המשפט בשוויץ בתשלום שוחד בגיניאה לקבלת זכויות כרייה באחד המאגרים הגדולים בעולם של עפרת ברזל. מאז נלחם שטיינמץ בהרשעה ובעונש, אך בנובמבר האחרון דחתה ערכאה נמוכה יותר את בקשתו לביטול עונש המאסר, ועורכי דינו הכריזו כי יערערו על כך.
בעוד שוויץ דוחה את מאמציו של שטיינמץ, בחודש שעבר הורה בית המשפט ביוון על שחרורו ממעצר בית, זאת לאחר שערכאה נמוכה יותר אישרה את הסגרתו לרומניה, שם גם הוצא נגדו צו מעצר בפרשה אחרת.
בנובמבר כאמור דיווחה סוכנות הידיעות הצרפתית AFP כי בית המשפט בשוויץ דחה את בקשתו של איש העסקים הישראלי בני שטיינמץ לביטול עונש המאסר שנגזר עליו לאחר שהורשע בתשלום שוחד בגינאה.
שטיינמץ, שהרוויח את הונו מיהלומים, הואשם שיצר רשת פיננסית מורכבת כדי לשלם את השוחד על מנת להבטיח את השגת האישורים. בית המשפט השוויצרי גזר עליו עונש מאסר של שלוש שנים, כשמחציתו על תנאי. אולם גזר הדין הוקפא עד לסיום הליך הערעור בערכאות הגבוהות בשוויץ. היום כאמור דווח על החלטתו של בית המשפט הגבוה במדינה.
עורכי דינו של שטיינמץ מסרו בתגובה כי ההחלטה מהווה סימן נוסף ל"פוליטיזציה" של מערכת המשפט השוויצרית, וכי בכוונתם להגיש ערעור לבית המשפט האירופי לזכויות אדם "כדי לחשוף את האמת ולתקן את המוניטין שלו. כבר מתחילתו ההליך שנפתח נגדו בז'נבה הושפע מאידיאולוגיה ולא היה מבוסס על החוק. במקום להציג עובדות בלי משוא פנים, משרד התובע הכללי של ז'נבה הפך את התביעה נגד שטיינמץ לנשק כדי להקרין דימוי שלו כגוף מוסרי בזירה הבינלאומית, על חשבון ההגינות וההליך התקין", מסרו בתגובה.
עוד הוסיפו כי שטיינמץ היה קורבן של קמפיין השמצות עולמי מצד ארגונים המקושרים לג'ורג' סורוס. "ג'ורג' סורוס והרשת הבינלאומית שלו הפעילו לחצים, שלא צלחו בחלק מהמקרים, כדי שיוגשו נגדו תביעות פליליות ושיורשע בעבירות שלא ביצע", טענו. "על אף שיתוף הפעולה המלא שלו עם הרשויות והמאמצים החוזרים מצידו להוכיח את חפותו, נמנעו מבני שטיינמץ הליכים הוגנים בכל השלבים. בית המשפט הגבוה, שאמור לשמש כמגן מפני הערכאות המקומיות, דווקא חיזק אותן".