$
קורונה

דיווח שוטף

גרמניה מרחיבה את האזורים בצרפת שמסוכן לבקר בהם

יפן שוקלת לאפשר כניסת 1,000 זרים ביום למדינה. הממשלה הקלה בסוף יולי חלק מההגבלות הקורונה הנוגעות לסטודנטים ולאנשי עסקים. לפי ההצעה הנוכחית, יפן תאפשר למבקרים המגיעים לתקופה של יותר משלושה חודשים, רובם סטודנטים ואנשי רפואה, להיכנס מכל מדינה

שירות כלכליסט ו-ynet 22:4123.09.20

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

 

22:39 - גרמניה מרחיבה את האזורים בצרפת שמסוכן לבקר בהם

 

גרמניה הוסיפה את האזורים בצרפת עמק הלואר, בריטני ונורמנדי, וכן את אזור המטרופולין שבמרכז בירת פורטוגל ליסבון, לרשימת היעדים שמסוכן להגיע אליהם עקב הקורונה.במשרד החוץ מסר כי מסוכן גם לנסוע לרוב צ'כיה השכנה בעקבות עלייה במספר הנדבקים.

 

12:30 - עיקר הפגיעה בתעשיית הרכב האירופית – בגרמניה

 

עיקר הפגיעה ביצרני הרכב באירופה התרחשה במחצית הראשונה של השנה בגרמניה, כך עולה מנתונים שמפרסם ארגון הגג של יצרני הרכב באירופה – ה ACEA. הארגון מציג נתוני גריעת יצור של מכוניות - כלומר כמה מכוניות היו אמורות להיות מיוצרות במהלך מחצית השנה הראשונה, אך לא יוצרו. לפי נתוני ה ACEA, בסך הכול נגרעו ממצבת היצור האירופית 3,649,677 מכוניות - זאת בעוד ש 4,281,549 מכוניות יוצרו במדינות האיחוד האירופי במחצית הראשונה של השנה.

 

על פי נתוני הארגון, המדינה שממנה נגרע מספר המכוניות הגדול ביותר היא כאמור גרמניה, שאיבדה 956,090 מכוניות חדשות שלא יוצרו. יש להדגיש כי בעוד שבגרמניה קיים יצור של פולקסווגן, פורשה, אאודי ויצרנים נוספים, בפועל רוב יצרני הרכב מייצרים מכוניות במדינות שאינן בהכרח "מדינת הבית" של היצרן. למשל, פולקסווגן מייצרת מכוניות גם בספרד ואילו טויוטה מייצרת מכוניות בצרפת. שלא במפתיע, ספרד נמצאת במקום השני ברשימה עם 693,768 מכוניות שנגרעו מיכולת היצור. ספרד עדיין נחשבת ליעד מועדף של לא מעט יצרני רכב, בגלל עלויות היצור הנמוכות יחסית במונחי האיחוד האירופי. לכן לא רק סיאט המקומית מחזיקה מפעלים באזור ברצלונה, אלא גם ניסאן, רנו, קבוצת פולקסווגן ויצרנים נוספים. צרפת, שעיקר היצור בה שייך ל-PSA ולקבוצת רנו הגיעה למקום השלישי עם גריעה של 381,481 מכוניות ואילו בריטניה, בה פועלים עדיין מפעלים של יצרני רכב כדוגמת ניסאן והונדה, שריד לשנות התשעים אז הוקמו מפעלי יצור הודות למענקים נדיבים מן הממשל, נמצאת במקום הרביעי עם 311,927 מכוניות שנגרעו. את המקום החמישי ברשימת הנפגעים סוגרת צ'כיה שאיבדה 254,624 מכוניות. צ'כיה מסתמכת במובהק על שתי יצרניות רכב גדולות: קבוצת פולקסווגן אשר מייצרת בצ'כיה מכוניות פולקסווגן וכמובן גם מכוניות סקודה- וקונצרן יונדאי. (תומר הדר)

 

11:00 - יפן שוקלת לאפשר כניסת 1,000 זרים ביום למדינה

 

יפן שוקלת לאפשר כניסה של יותר מבקרים זרים למדינה לתקופות זמן ארוכות יותר, כבר בחודש הבא. עם זאת הגבלות הכניסה לתיירים יישארו בתוקף, כך לפי דיווח בעיתון אסאהי היפני. בניסיון לבלום את התפשטות הנגיף, יפן אימצה כמה מהגבלות התנועה המחמירות ביותר בעולם, כשגם תושבים קבועים אינם מורשים לשוב ולהיכנס למדינה בלי אישור מיוחד.

 

הממשלה הקלה בסוף יולי חלק מההגבלות הנוגעות לסטודנטים ולאנשי עסקים. לפי ההצעה הנוכחית, יפן תאפשר למבקרים המגיעים לתקופה של יותר משלושה חודשים, רובם סטודנטים ואנשי רפואה, להיכנס מכל מדינה, כך לפי הדיווח. עם זאת, יאפשרו רק לאלף אנשים ביום להיכנס למדינה. עד כה הצליחה יפן לשמור על רמות הדבקה ומתים בשיעור נמוך יחסית – הרשויות דיווחו על 79,900 נדבקים ו-1,519 מתים. 

 

תיירות בטוקיו תיירות בטוקיו צילום: אי פי איי

 

 

9:10 - היועץ הבכיר של טראמפ: "ההתאוששות מהמשבר לא מחייבת חבילת תמריצים נוספת"

 

לארי קודלו, יועצו הכלכלי הבכיר של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, טוען כי ההתאוששות הכלכלית ממשבר הקורונה לא מחייבת בהכרח חבילת תמריצים נוספת. "איני חושב שהתאוששות בצורת V תלויה בחבילה, אבל אני מאמין שחבילה מכוונת היטב תסייע", אמר קודלו. "אף שאני חושב שהכלכלה מתאוששת בצורה טובה, לא תזיק לה קצת עזרה בכמה תחומים מרכזיים".

 

הוא הכיר בכך שאף שהכלכלה האמריקאית נמצאת בעיצומה של התאוששות לאחר מיתון, ישנן עדיין מספר תעשיות שממשיכות להיפגע כתוצאה מהתפרצות הקורונה והמאמצים לבלום אותה.

 

לארי קודלו, היועץ הבכיר של דונלד טראמפ לארי קודלו, היועץ הבכיר של דונלד טראמפ צילום: גייג סקידמור, ויקיפדיה

 

 

 

8:00 - בהלת הקניות המקוונות בסין הואטה באוגוסט

 

בהלת הקניות המקוונות בסין הואטה באוגוסט, סימן לכך שהכלכלה השנייה בגודלה בעולם עדיין מתמודדת עם לא מעט אתגרים, על רקע ניסיונה להגדיל את הצריכה הפרטית. הממשלה הסינית מתרחקת מהתלות בייצוא ומנסה לחזק את הביקוש המקומי ולהפוך אותו למנוע המרכזי לצמיחה הכלכלית המדינה.

 

מגיפת הקורונה שפרצה בתחילת השנה האיצה את הצמיחה של הקניות המקוונות במדינה, והנתח שלהן טיפס מ-20% מכלל המכירות בשנה שעברה ל-25% בקיץ. אולם, חוסר הוודאות לגבי הכנסות עתידיות והצמיחה הכלכלית מתחילים להשפיע על הצריכה. "הלחץ משיעור האבטלה ומכשולים בפני הצמיחה משפיעים על הביצועים ברבעון הרביעי, כך שכל התאוששות בצריכה תהיה מתונה", סיכמה אימוג'ן פייג' – ג'ארט, אנליסטית ב-EIU.

 

 

קניות בסין קניות בסין צילום: אי פי איי

 

 

6:30 - גרמניה: ביממה האחרונה אובחנו עוד 1,769 נדבקים בקורונה

 

ביממה האחרונה אובחנו בגרמניה 1,769 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה. כך עולה מנתונים שפרסם מכון רוברט קוך האחראי על בקרת מחלות במדינה. ביממה האחרונה מתו ברחבי גרמניה עוד 13 בני אדם. מספר המתים הכולל מהנגיף במדינה עומד על 9,409. 

 

 

6:00 - טראמפ: אם לא הייתי מטפל בקורונה היו בארה"ב יותר מ-200 אלף מתים כעת

 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס למספר המתים מקורונה במדינה, שהגיע ל-200 אלף, וטען כי "אם לא הייתי מטפל בזה - המספר היה גבוה יותר". טראמפ ציין עם זאת כי "זה דבר נורא". לפי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס שבמרילנד, מספר המתים מהנגיף ברחבי ארה"ב חצה אתמול את רף 200 אלף. המועמד הדמוקרטי לנשיאות, ג'ו ביידן, התייחס גם הוא למספר. "זה לא היה צריך להיות כזה נורא", כתב בטוויטר. "זה מספר מזעזע שקשה להכניס לראש".

x