$
קורונה

משבר הקורונה

טראמפ עוצר לחודשיים הנפקות גרין קארד; התקנה לא חלה על ויזות עבודה

הנשיא צפוי לחתום היום על צו שיהיה תקף ל-60 יום שבמהלכם לא יונפקו אישורי גרין קארד. הצו לא יחול על עובדים זמניים. "זה לא הוגן שאמריקאים שפוטרו בגלל הנגיף יוחלפו על ידי מהגרים חדשים שנכנסים למדינה"

שירות כלכליסט 09:4522.04.20
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צפוי לחתום היום (ד') על צו שלדבריו "יקפיא באופן זמני הגירה לארה"ב". הצו יהיה תקף לגבי מהגרים המעוניינים להפוך לתושבי קבע ולא יחול על עובדים זמניים.

 

לפי טראמפ, האיסור יהיה בתוקף למשך 60 יום, במהלכם לא יונפקו אישורי גרין קארד וזאת על מנת להגביל את התחרות על מקומות עבודה במדינה, על רקע המשבר הכלכלי כתוצאה מהתפרצות מגיפת הקורונה. עם זאת, טראמפ הדגיש כי הצו יכלול כמה יוצאים מהכלל, שאותם עוד לא פירט.

 

"עצירת ההגירה תסייע להעדיף את המובטלים האמריקאים כשיפתחו מחדש משרות, זה כל כך חשוב", אמר טראמפ בתדרוך היומי לכתבים. "יהיה זה לא הוגן ולא נכון שאמריקאים שפוטרו בגלל הנגיף יוחלפו על ידי מהגרים חדשים שנכנסים למדינה".

 

טראמפ, היום טראמפ, היום צילום: בלומברג

 

 

בסוכנות הידיעות AP מדווחים כי הצו יחול על זרים המבקשים לקבל גרין קארד דרך העבודה שלהם וקרובי משפחה של מחזיקי גרין קארד שאינם אזרחים. עם זאת, ההערכה היא כי אזרחים המעוניינים שקרובי משפחה יצטרפו אליהם בארה"ב יוכלו עדיין לעשות זאת. בשנה שעברה הונפקו בסביבות מיליון אישורי גרין קארד, מחציתם לבני זוג, ילדים והורים של אזרחים אמריקאים.

 

ההתמקדות בכרטיסי הגרין קארד פוטרת את אלפי העובדים הזרים שמקבלים ויזות עבודה בכל שנה, ביניהם עובדים בתחומי החקלאות, הבריאות וההייטק. לפי ההערכות, בתקופת ההקפאה שתימשך חודשיים יעוכב האישור של כ-110 אלף כרטיסי גרין קארד. עם זאת, טראמפ ציין כי ייתכן ויאריך את ההקפאה לתקופה ארוכה יותר, בהתבסס על המצב הכלכלי במדינה. טראמפ אף הדגיש כי הצו נובע מהקורונה ולא כחלק מהאג'נדה שלו לצמצום ההגירה, דבר שהבטיח לעשות בקמפיין הבחירות שלו ב-2016.

 

"טראמפ מנסה להסיח את הדעת מהכישלון בהתמודדות עם המגפה"

 

המהלך ספג ביקורת רבה. "טראמפ מנסה להסיח את הדעת מהכישלון שלו בהתמודדות עם המגיפה המתמשכת", אמרה חברת הקונגרס הדמוקרטית קאמלה האריס. ההערכה היא גם כי יוגשו עתירות לבית המשפט נגד המהלך. "זה דבר אחד להשעות את ההגירה עבור קבוצות מסוימות של אנשים, כמו טרוריסטים", אמר לפייננשל טיימס סטיבן ייל-לוהר מבית הספר למשפטים באוניברסיטת קורנל. "זה דבר אחר לגמרי להקפיא את כלל ההגירה. זה מעולם לא נעשה קודם לכן, אפילו לא בתקופות של מלחמה".  

 

מספר מקרי המוות בארה"ב כתוצאה מהקורונה טיפס אתמול ל-43 אלף, בעוד שמספר הנדבקים מתקרב ל-800 אלף חולים.

x