$
קורונה

"תתקשרי למשטרה, אין לי כסף": כך נראה היאוש באיטליה בתור בסופר

סרטונים המציגים תושבים מתוסכלים, רעבים וחסרי כל הפכו ויראליים בסוף השבוע האחרון באיטליה. בחנויות אין מחסור באוכל, אבל לאזרחים יש מחסור בכסף. "אין לנו אפילו יורו, אנחנו לא יכולים לשרוד עוד שבוע כזה", אמר תושב פלרמו. "אני לא יכול לסבול את זה, הם מרעיבים אותנו", אמר סוחר מבארי

שירות כלכליסט 22:5228.03.20

נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

 

איטליה נמצאת במצב חירום בריאותי, אבל לצדם יש גם משבר כלכלי וחברתי חסר תקדים, שניכר במיוחד באזורים העניים יותר של המדינה, ומורגש בעיקר בסופרמרקטים. בדרום איטליה מדווחים על מצוקה משמעותית בקרב אזרחים שנותרו בלי כסף לקניית מזון או מצרכים בסיסיים אחרים. סרטוני וידיאו שעלו לרשתות החברתיות והפכו ויראליים במהלך סוף השבוע מציגים תושבים מתוסכלים, רעבים, ובלי כוח או רצון לצאת למרפסת ולשיר. 

באחד הסרטונים, אשר צולם בנאפולי, נראה אדם המגיע לקופה עם מצרכים בסיסיים בלבד. פסטה, עגבנייה, לחם, ושמן. כשהקופאית מבקשת שישלם הוא עונה לה "תתקשרי למשטרה. אין לי כסף. קניתי רק את מה שצריך. אין כאן שמפנייה או יין". וזאת הבעיה מולה ניצבת כעת איטליה, ובעיקר המחוזות העניים שבה, אשר היום יחתמו את היום השישה עשר בבידוד. בחנויות אין מחסור באוכל, אבל לאזרחים יש מחסור בכסף. משפחות שנאבקו גם כך לגמור את החודש נותרות בלי כסף בכלל.

 

ניידת משטרה ליד סופרמרקט בפלרמו ניידת משטרה ליד סופרמרקט בפלרמו צילום: Ansa

 

התושבים יושבים בבית ושומעים בטלוויזיה את הממשלה מדברת על הצעדים שננקטו, ועל אלו שעוד יגיעו, ואת ההבטחה החוזרת ש"אף אחד לא יאבד את מקום העבודה שלו", ומתעצבנים נורא. סוף החודש הגיע, יש כאלו שקיבלו משכורת וכאלו שלא. יש מי שצריך לשלם את שכר הדירה למרות שעסקיו נסגרו, וכתוצאה מכך מתקשה גם לשלם את השכר של עובדיו.

 

בסרטון מפלרמו, שוב ליד סופרמקט, מספר תושב העיר: "אין לנו אפילו יורו, אנחנו לא יכולים לשרוד עוד שבוע כזה". הוא מבקש מראש הממשלה קונטה תשובות מיידיות, אחרת "המהפכה פורצת". סוחר קטן מבארי מספר בסרטון אחר: "אני כבר לא יכול לסבול את זה, התמוטטתי, הם מרעיבים אותנו". בסרטון נוסף שצולם בעיר, נראים שלושה אנשים מול בנק כשהם צועקים את ייאושם: "נשארנו בלי אוכל ובלי כסף. הם סגרו את החנות שלנו במשך עשרים יום, איך נוכל לחיות ככה?".

 

הסיפור תמיד זהה. סוחרים קטנים ובינוניים שנאלצו לסגור את עסקיהם ועדיין לא קיבלו סיוע ממשלתי. החסכונות לרוב לא מספיקים, ובזמן שהם ממתינים לממשלה שתעשה משהו מנקודת מבט מעשית, הם נאלצים לפנות לבנקים לבקש הלוואות.

x