$
כלכלה ומדיניות

הפיליפינים: 8 ישראלים חשודים בהונאה במיליוני דולרים

המשטרה באנג'לס סיטי פשטה על שלושה משרדים, שמהם נוהלה לפי החשד רשת ההונאה של העצורים הישראלים. לטענת גורמי האכיפה בפיליפינים, הקורבנות התבקשו להשקיע במניות ובמטבע ביטקוין ונעקצו על ידי הרשת שבה הועסקו מאות מקומיים. אחת הקורבנות: "הם לקחו לי את הכול"

ynet 18:2507.06.18
היחידה למאבק בסייבר במשטרת הפיליפינים עצרה שמונה ישראלים בחשד שעמדו מאחורי הונאת ענק בהיקף של מיליוני דולרים במטבע ביטקוין ובהשקעות און ליין. הישראלים נעצרו אתמול (יום ד') בפשיטה מיוחדת שערכה המשטרה המקומית על שלושה משרדים בעיר אנג'לס סיטי. במקביל נעצרו 480 אזרחי הפיליפינים, שעבדו במוקד קולי אנושי לצורך גיוס לקוחות ושכנוע להשקיע כספים און ליין. משרד החוץ בירושלים בודק את הנושא.

 

לפי החשד, הישראלים ניהלו את הרשת ופיקחו עליה. בפשיטת הכוחוות המקומיים השתתפו כוחות משטרה מיוחדים. ההונאה כוונה נגד אזרחים בניו זילנד, רוסיה, אוסטרליה ודרום אפריקה. קורבנות מהמדינות האלה התבקשו להשקיע בסחר חוץ, ביטקוין ומניות.

  

שתי גמלאיות אוסטרליות, שנעקצו על ידי הרשת, הגיעו במיוחד לפיליפינים כדי לקבל את הכסף שלהם בחזרה. "כל החיים שלנו הלכו. המשפחה שלנו הלכה. הכסף שלנו הלך. המשפחה שלי סובלת בגלל שכל הכסף הלך", סיפרה אחת המתלוננות מאוסטרליה.

  

היא ציינה עוד שהסתקרנה והתלהבה ממודעה על ביטקוין שראתה ברשת. "לחצתי על הבאנר והדבר הבא היה שקיבלתי שיחת טלפון והתבקשתי לתת רק 250 דולר, ואמרתי לעצמי או קיי, את תעשי מלא כסף".

  

לטענתה, היא התבקשה לתת גישה לחשבון הבנק שלה כדי למשוך כסף להשקעות נוספות. "הם לקחו את המקסימום מכל כרטיס שיה לי. לקחו את הכול. אין לי כלום. אני לא יכולה אפילו לשלם חשבונות", אמרה האוסטרלית. "אני יכולה ללכת לקבר".

  

הישראלים שנעצרו בפיליפינים הישראלים שנעצרו בפיליפינים צילום: סאנסטאר מנילה
"מכרתי את הבית שהיה עבור הילדים שלי"

 

קורבן נוסף ממוצא סינגפורי-אוסטרלי סיפרה כי הפסידה חצי מיליון דולר אוסטרלי. לדבריה, "מכרתי את הבית שלי. זה היה עבור הילדים שלי. הכסף שלי הלך. נשארו לי 100 דולר. לא הצלחתי להתאושש מזה ולהחזיר את הכסף שלקחו לי".

  

לטענת המתלוננים, הישראלים שעמדו בראש ההונאה הם בסוף שנות ה-20 שלהם והם הפעילו אזרחים פיליפינים כדי שיעקצו אנשים אחרים. "הם בחורים צעירים, והם מלאים בכסף מכך שרימו אותנו ועכשיו הם יכולים ליהנות מהחיים שלהם", הוסיפה אחת האוסטרליות.

  

הגוף שחשף את החשדות טוען ששיטת ההונאה היתה כזו שבהתחלה הרשת היתה מכניסה למשקיעים כסף כדי לתת להם תחושה שההשקעה מוצלחת. בשלב הזה המשקיעים חשים ביטחון לגבי פוטנציאל הרווח ושמים את כל הכסף שלהם בהשקעה ואז הכסף נעלם. אחד העובדים סיפר כי הוא וחבריו היו מודעים לשיטות האלה אך מילאו את ההוראות של הבוסים הישראלים כי רצו לשמור של מקום העבודה שלהם.

 

מפקד משטרת הפיליפינים, אוסקר אלביידה, אמר כי אחת החברות פעלה בקלארס מאז נובמבר 2017, העסיקה 527 עובדים וקיבלה רישיון לעבוד כחברה למתן שירות לקוחות בנושאים טכניים, עיצוב רשת, מנועי חיפוש ואופטימיזציה.

 

 

הוא סיפר עוד כי החקירה והפשיטה החלה בעקבות תלונות שהתקבלו מאזרחי אוסטרליה ודרום אפריקה, שהתלוננו כי החברה לקחה מחשבונות הבנק שלהם מאות דולרים במסווה של השקעה במניות באינטרנט.

  

אחת המתלוננים סיפרה שהשתכנעה להשקיע 250 דולר בביטקוין. בהמשך קיבלה שיחת טלפון מאחד מסוכני החברה שעודד אותה להשקיע עוד במניות. היא התבקשה לפתוח חשבון ברשת ולמסור פרטי חשבון בנק. המתלוננת לא הטילה ספק באמינות של החברה בהתחלה כי ראתה שהכסף שהשקיעה עושה רווחים. "אבל מאוחר יותר, כאשר ניסיתי למשוך את הכסף שלי לא הצלחתי ולא יכולתי יותר ליצור איתם קשר". בסך הכל נגנבו מחשבונה 100 אלף דולר אוסטרלי.

  

אחד מקציני יחידת הסייבר של משטרת הפיליפינים, מארני מרקוס, סיפר כי הקורבנות הגיעו לפיליפינים לנסות להשיג את הכסף שלהם אחרי שאחד מעובדי החברה, אזרח המדינה, יצר איתם קשר וסיפר להם על ההונאה בגלל שהמצפון ייסר אותו.

  

משטרת הפיליפינים מנהלת את החקירה בתיאום עם האינטרפול והיורופול כדי לזהות את הישראלים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x