$
כלכלה ומדיניות

לראשונה בתולדות טייוואן: אישה תעמוד בראש המדינה

יו"ר האופוזיציה צאי אינג וון זכתה ב-56% מהקולות בעוד שהמועמד לנשיאות מטעם המפלגה הלאומנית אריק צ'ו זכה ב-31% מהקולות. בחירתה של אינג וון, הקוראת בתוקף להגן על ריבונותו של אי, עלולה לעורר שדים ישנים ולהגביר את המתח עם סין

שירות כלכליסט 16:3716.01.16

מנהיגת האופוזיציה של טייוואן, צאי אינג וון, ניצחה בבחירות לנשיאות שנערכו היום (שבת) עם 56% מקולות הבוחרים, ולאחר שהמפלגה השולטת הודתה בתבוסה. למרות שאינג וון התחייבה לשמור על השלום עם סין (הטוענת בתוקף כי האי טייוואן שייך לה), היא גם מובילה קו הקורא להגן על הריבונות של המדינה בתוקף. על רקע זה, צפויות תוצאות הבחירות לגרום לחוסר ודאות רבה בכל הנוגע למערכת היחסים שבין טייוואן והשכנה הגדולה שלה ממערב.

 

צאי, ראש המפלגה הדמוקרטית המתקדמת (DPP), תיכנס כעת לאחד התפקידים הקשים ביבשת אסיה. טיוואן אמנם מקיימת קשרי מסחר ענפים עם סין, אך בין שתי המדינות קיים מתח פוליטי רב וסין אף מכוונת מאות טילים כלפי האי.

 

נשיא סין שי ג'ינפינג. קשרי מסחר שבריריים נשיא סין שי ג'ינפינג. קשרי מסחר שבריריים צילום: בלומברג

 

אם תנסה צאי להכריז על ריבונותה של טייוואן היא תסתכן בפיצוץ היחסים עם סין, לאחר שמונה שנים של התחממות הדרגתית של הקשרים עימה בעת תקופת שלטונה של המפלגה הלאומנית. טרם פורסמה תגובתה הרשמית של ממשלת סין לתוצאות הבחירות.

 

בהצהרה בתקשורת הממלכתית מוקדם יותר היום נמסר מהמשרד הסיני לענייני טייוואן כי סין לא תתערב בבחירות וכי היא "עוקבת מקרוב" אחר המתרחש בעברו השני של מיצר טייוואן.

 

הבחירות מגיעות בזמן רגיש עבור הכלכלה מוטית-היצוא של טייוואן, שנכנסה למיתון ברבעון השלישי בשנה שעברה. סין היא שותפת המסחר הגדולה של המדינה וכן יעד מועדף למשקיעיה של טייוואן.

 

סין רואה בטייוואן מחוז סורר שיש לכבוש בכוח, במידת הצורך. בשנות ה-70 הגיעו היחסים בין המדינות לנקודת רתיחה ואף נרשמו ביניהן חילופי ירי. כל מהלך שיתפרש לא נכון עלול לעלות לטייוואן בניתוק הקשרים המדיניים עם סין המתחזקת תחת שלטונו של שי ג'ינפינג.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x