$
כלכלה ומדיניות

מדינות ה-G20 הסכימו לקבוע תקנות לשיתוף מידע בין רשויות המס

החלפת המידע תסייע להילחם באסטרטגיות העלמת מס שאימצו חברות כמו גוגל, אפל ויאהו. מנהל המרכז למדיניות מס ומינהל ב-OECD: "המסר הפוליטי הוא שאנחנו מתכוונים לסגור את כל הפרצות"

בלומברג 10:2723.02.14

מדינות ה-G20 הסכימו לקבוע תקנות כלל עולמיות לשיתוף מידע בין רשויות המס עד סוף 2015, כך לפי הצהרה שפרסם הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD). פסקל סנט-אמאנס, מנהל המרכז למדיניות מס ומינהל בארגון אמר לעיתונאים בכינוס שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים בסידני כי ההסכמה מהווה צעד נוסף קדימה לעבר סיום "הסודיות הבנקאית כפי שהיא מוכרת כיום".

 

המדינות יוכלו לאסוף באופן אוטומטי מידע שהתקבל מהמוסדות הפיננסיים המדינות יוכלו לאסוף באופן אוטומטי מידע שהתקבל מהמוסדות הפיננסיים צילום: בלומברג

 

לדבריו, החלטה לגבי הטכנולוגיה הנחוצה והחוקים המפורטים לגבי האופן שבו הממשלות יחליפו ביניהן מידע על נושאי מס, תתקבל כל הנראה בכינוס הבא בספטמבר. לפי התקנות החדשות, המדינות יוכלו לאסוף באופן אוטומטי מידע שהתקבל מהמוסדות הפיננסיים.

 

ה-OECD בתמיכת ארה"ב, בריטניה, גרמניה ויפן, עובד על תוכניות למנגנון החלפת מידע עולמי שיעזור להילחם באסטרטגיות העלמת מס שאימצו חברות כמו גוגל, אפל ויאהו. סנט-אמאנס אמנם לא ידע לפרט מהו גובה ההפסד הכולל למדינות כתוצאה מהתחמקויות מתשלום מס בשל החזקת חשבונות במדינות אחרות, אך לדבריו הרווח המצטבר של החברות האמריקאיות שמנוהלות ממקלטי מס עומד על 2 טריליון דולר.

 

"המסר הפוליטי הוא שאנחנו מתכוונים לסגור את כל הפרצות", הסביר. "ההתנהלות של החברות הבינלאומיות היא חוקית. אך אם עושים משהו חוקי והתוצאה אינה רצויה, אז פשוט צריך לשנות את החוקים".

 

במקביל, שר האוצר הבריטי ג'ורג' אוסבורן, המשתתף אף הוא בכינוס בסידני, טען בראיון כי חוקי המס העולמיים אינם מתאימים למאה ה-21. "אם נוכל למצוא חוקים משותפים שכולנו נסכים עליהם, אז החברות הללו יצטרכו לפעול במסגרת החוקים", אמר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x