$
עולם

סם זל: "המיליארדרים הפכו לשק חבטות"

איל הנדל"ן האמריקאי נחלץ להגנתו של חברו, המיליארדר טום פרקינס, שהשווה את ההתקפות על העשירים לפרעות ביהודים בליל הבדולח: "העניים מקנאים במוסר העבודה הגבוה שלהם"

שירות כלכליסט 14:1206.02.14
לאחרונה מתפרסמים עוד ועוד דיווחים על הרחבת הפער בין העשירים והעניים, אך נראה שהפרסומים רק מחזקים את האחווה השוררת בין עשירי ארצות הברית.

האחרון להגן על ה-1% העשירים ביותר, הוא סם זל, היו"ר המיליארדר של Equity Group Investments. בריאיון לבלומברג הגן איל הנדל"ן האמריקאי על חברו המיליארדר טום פרקינס, ממייסדי חברת השקעות הענק Perkins Caufield & Byers, שהשווה בחודש שעבר את ההתקפות על העשירים להתקפות על היהודים בליל הבדולח (אם כי הוא התנצל מאז על האזכור של ליל הבדולח).

 

סם זל. "העשירים עובדים קשה יותר" סם זל. "העשירים עובדים קשה יותר" צילום: בלומברג

 

"אני חושב שהוא צודק", טען זל, בן להורים יהודים שנמלטו מפולין ערב מלחמת העולם השנייה. "ה-1% הפכו יעד לחבטות משום שזה נוח מבחינה פוליטית לעשות זאת". לדבריו, הבעיה נעוצה בכך שהלא עשירים פשוט מקנאים במוסר העבודה הגבוה של עשירי המדינה. "הבעיה היא שהעולם וארצות הברית לא צריכים לדבר על הקנאה ב-1%, אלא הם צריכים לחקות את ה-1%", הסביר. "העשירים עובדים קשה יותר, ומהווים גורמים משמעותיים ביותר בכל חלקי החברה שלנו". עם זאת, זל הציע מעט תקווה לשאר האנשים. "הרבה אנשים באו מכלום והפכו חלק מה-1%" סיכם.

 

זל, 72, נכנס לעולם העסקים בגיל 12: הוא קנה עותקים של מגזין פלייבוי ב־50 סנט במרכז שיקגו ומכר אותם בפרבר שבו גרה משפחתו ב־3 דולרים לעותק. בנדל"ן הוא החל להשקיע במהלך שנות ה־20 שלו, כדרך להפיג את השעמום בזמן לימודי המשפטים.

 

מאוחר יותר זכה זל לחניכה אישית בעולם העסקים מג'יי פריצקר, שהקים בין היתר את רשת מלונות הייאט - גם הוא מיליארדר יהודי משיקגו. לאורך השנים התמחה זל בהשקעה בנכסים מסוכנים יחסית, במיוחד בחברות שנקלעו למצוקה, כמו גם בזיהוי הזדמנויות מחוץ לשוק הנדל"ן, למשל בשוק הרדיו האמריקאי טרם פתיחתו לתחרות. ב-2012 הוערך הונו  ב־5 מיליארד דולר,והוא דורג במקום ה־216 ברשימת המיליארדרים העולמית של "פורבס", ובמקום ה־68 בתוך ארצות הברית.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x