$
חברה וסביבה

OECD: המחסור ברופאים בישראל הוא החמור ביותר בקרב המדינות החברות בארגון

על פי דו"ח של ארגון המדינות לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי, מצוקת כוח האדם בענפי הרפואה והסיעוד בישראל צפויה להחמיר. גם מספר האחיות ביחס למספר התושבים בישראל הוא נמוך מאד

רן אברמסון 08:3021.11.13
ארגון המדינות לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי, OECD, פרסם היום דו"ח השוואתי בנושא בריאות, ממנו עולה כי המחסור ברופאים בישראל הוא החמור ביותר בקרב המדינות החברות בארגון.

הדו"ח מלמד ששיעור הרופאים בישראל שגילם עולה על 55 הוא הגבוה ביותר מבין מדינות הארגון – 49%, בעוד שהשיעור הממוצע של הרופאים בטווח הגילאים הזה במדינות OECD הוא 32%.

 

רופא בבי"ח (ארכיון) רופא בבי"ח (ארכיון) צילום: מיקי אלון

 

בנוסף, מספר בוגרי לימודי הרפואה בישראל הוא הנמוך ביותר מבין מדינות הארגון, 4.9 בלבד לכל 100 אלף תושבים, כאשר גם מספר בוגרי הרפואה בהשוואה למספר הרופאים הפעילים הוא נמוך במיוחד, 14.5 לכל אלף רופאים. מספר בוגרי לימודי הרפואה הממוצע במדינות הארגון לפי מדד זה הוא גבוה מפי שניים מהנתון הישראלי – 33.7 לכל אלף רופאים פעילים.

 

מבחינה של הנתונים הללו יחדיו לא ניתן להימנע מהמסקנה שבשנים הבאות מספר הרופאים הפעילים בישראל עומד לרדת בצורה חדה. לשם השוואה, מספר הרופאים הפעילים בישראל לכל אלף תושבים כיום הוא 3.3, נתון גבוה במעט מממוצע OECD העומד על 3.2.

 

הממצאים הללו מדאיגים אף יותר אם לוקחים בחשבון את מצבו של ענף הסיעוד. כבר כיום מספר האחיות ביחס למספר התושבים בישראל הוא נמוך מאוד – 4.8 לכל אלף תושבים. ממוצע מדינות OECD במדד זה הוא כמעט כפול ועמוד על 8.8 אחיות לכל אלף תושבים.

 

ישראל מדורגת במקום נמוך גם ביחס בין מספר האחיות למספר הרופאים, ורק יוון, טורקיה, ספרד, צ'ילה ומקסיקו מדורגות במקום נמוך ממנה. בישראל יש כיום בממוצע 1.5 אחיות לכל אלף רופאים, כאשר ממוצע OECD עומד על 2.8.

 

גם כאן, קצב ההכשרה של אנשים למקצוע הוא נמוך ולכן המחסור באחיות עתיד להחמיר. מספר בוגרי בית ספר לסיעוד עומד על 11.4 לכל 100 אלף תושבים, כמעט כרבע מממוצע OECD שמגיע ל-42.5.

 

מספר בוגרי בית הספר לסיעוד ביחס למספר האחיות הפעילות כיום גם הוא נמוך ועומד על 23.6 לכל אלף אחיות פעילות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x