$
כלכלה ומדיניות

יוון רוצה הארכה של שנתיים ביישום תוכנית הצנע: "נתאושש מהר יותר"

בעקבות התסיסה החברתית והפוליטית במדינה מעוניין רה"מ סמארס לרכך את השפעת הקיצוצים באמצעות הארכת תאריך היעד. במסגרת החילוץ שקיבלה יוון עליה ליישם תוכנית צנע כדי להוריד את הגירעון אל מתחת ל-3% מהתמ"ג עד לסוף 2014

סוכנויות הידיעות 13:3818.08.12

גורמים במשרד האוצר ביוון טוענים שכלכלת המדינה תתאושש מהר יותר והחוב יהיה בר-קיימא יותר אם יינתנו לה שנתיים נוספות לצמצם את הגירעון התקציבי, דווח היום בעיתון יווני.

 

ההערכה עולה בקנה אחד עם עמדתו של ראש ממשלת יוון אנטוניס סמארס, שניסה בחוסר הצלחה לקבל הארכה

בעבר, וצפוי להעלות שוב את הנושא בשבוע הבא מול מנהיגי צרפת וגרמניה וכן מול ראש היורוגרופ, ז'אן-קלוד יונקר.

 

במסגרת החילוץ שקיבלה יוון מהאיחוד האירופי ומקרן המטבע הבינלאומית, עליה ליישם אמצעי צנע קשים כדי להוריד את הגירעון התקציבי אל מתחת ל-3% מהתמ"ג עד לסוף 2014, מ-9.3% הצפויים השנה.

כיוון שהמדינה נכנסת לשנת המיתון החמישית ברציפות והמרמור החברתי והפוליטי גובר, סמארס מעוניין לרכך את השפעתם של קיצוצי התקציב על החברה באמצעות הארכת תאריך היעד.

 

ההערכה האחרונה, שפורסמה בעיתון "אימרסיה", ציטטה חישובים של גורמים אנונימיים ממשרד האוצר, שחישבו כי הארכה של שנתיים תסייע להאט את התכווצות הכלכלה ב-2013 ותזרז את ההתאוששות החל מ-2014.

במסגרת תרחיש זה, הכלכלה תתכווץ ב-1.5% ב-2013 ותצמח ב-2% ב-2014. ללא הארכה, התכווצות הכלכלה צפויה להגיע עד ל-4.5%, והמדינה לא תתאושש לפני 2015.

 

הפוליטיקאים ביוון תופסים את יכולתה של המדינה לעמוד בחוב כמשהו שניתן לבצע רק באמצעות צמיחה, שכן המלווים ימשיכו לממן אותה רק אם היא תעמוד בכל קיצוצי התקציב ואמצעי הרפורמות הדרושים לצמצום החוב ל-120% מהתמ"ג עד 2020 מ-165% מהתמ"ג ב-2013. עם זאת, באתונה גוברים הספקות שהמדינה תעמוד ביעדים, ועל כן נשמעים קולות באירופה שיש להוציא את יוון מגוש היורו או למחוק חלק מחובותיה כדי לשמור על המטבע.

 

כלכלת יוון התכווצה בקצב שנתי של 3.65% במחצית הראשונה של השנה, לעומת התכווצות שנתית של 4.7% שצפו האיחוד האירופי וקרן המטבע. סמארס אמר בחודש שעבר כי הכלכלה תתכווץ ביותר מ-7% ב-2012.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x