$
כלכלה ומדיניות

נלחמים באבטלה: בריטניה תציג השבוע טיפול שורש בשוק העבודה המדשדש

ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון יזם את חיבורו של הדו"ח שיובא השבוע לאישור הממשלה. המטרה: החלת 20 תקנות לשינוי מערכת התעסוקה, הנחשבת מיושנת וסבוכה

סוכנויות הידיעות 22:0020.05.12

הממשלה הבריטית מתכוונת לחשוף השבוע את הממצאים של דו"ח שיזם ראש הממשלה דיוויד קמרון לבדיקת דרכים לפתוח את שוק העבודה כדי להקל על העסקת עובדים חדשים ולתמוך בתעסוקה ובצמיחה. לפי דיווח של "הסאנדיי טלגרף", אף שהממשלה עדיין לא אישרה את ההצעות המועלות בדו"ח, ההערכה היא שקמרון ידחוף לשינויים במערכת התעסוקה הנוכחית, שנחשבת כרוויה בבירוקרטיה.

 

הדו"ח, המתפרס על פני 15 עמודים, מורכב מ־20 המלצות, ואף שחלקן יובילו לשינויים מהותיים באלמנטים מסוימים בחוק התעסוקה, כולל הגמשת התנאים לביצוע פיטורים, מקורות בממשלה מבטיחים כי החוק ימשיך להגן במידה ניכרת על העובדים.

 

דיוויד קמרון, ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון, ראש ממשלת בריטניה צילום: בלומברג

 

לפי הדיווח, ההצעות בדו"ח כוללות קיצור תקופת ההתייעצות הנדרשת מחברות לפני "פיטורים קולקטיביים" מ־90 יום ל־30 יום, ובמקרה של חברות שנקלעו לבעיות כלכליות ניתן יהיה להסתפק בחמישה ימים בלבד; הקלה של חוקי TUPE, הנוגעים להשתלטות על חברות כך שחברות יורשו לשנות את זכויות התעסוקה של העובדים שנה לאחר ההשתלטות; ושינוי משטר היתרי העבודה, שיהיו תחת האחריות של משרד הפנים ורשות הגבולות, שיתריעו בפני החברות כאשר היתרי העבודה לעובדים זרים אינם בתוקף.

 

 קמרון (משמאל), עם אובמה ומרקל, צופים בגמר אליפות אירופה, אתמול קמרון (משמאל), עם אובמה ומרקל, צופים בגמר אליפות אירופה, אתמול

 

המלצות נוספות מתייחסות לשינוי לחוק השוויון כך שימנע תביעות הטרדה של צד שלישי, שבמסגרתן העובדים יכולים לנקוט פעולה נגד מעסיק שנחשב כמי שאינו פעל מספיק כדי להגן על העובדים שלו מפני ניצול הטרדות חיצוניות, לדוגמה במקרה שלקוח מעליב מלצרית במסעדה, והגבלת סכום הפיצויים שיוענק לעובד שזוכה בתביעה נגד פיטורים לא מוצדקים.

 

הדו"ח נערך על ידי אדריאן ביקרופט, בעל קרן הון סיכון ותורם ידוע למפלגה השמרנית, לאחר שקמרון הביע תסכול מהיעדר ההתקדמות בהסרת הפיקוח ממגזר העבודה. ביקרופט התבקש על ידי קמרון לבחון כיצד ניתן יהיה להפחית את הרגולציות על התעסוקה מבלי להפר את חוקי האיחוד האירופי. הדו"ח הושלם רק לאחר שהיועצים המשפטיים הבטיחו כי האיחוד האירופי לא יוכל לבלום את השינויים. ממצאי הדו"ח הוצגו לשרים בממשלה הבריטית כבר בסתיו האחרון, אך עד כה הוא לא פורסם במלואו.

 

קהילת העסקים בממלכה צפויה לקבל בברכה את תוכניות הרפורמה, אולם מנגד המפלגה הליברל־דמוקרטית, שותפתה הקואליציונית של המפלגה השמרנית, העבירה ביקורת על הדו"ח. "המתודולוגיה בו אינה קפדנית ומייצגת את דעתו של אדם אחד בלבד", הגיב בכיר במפלגה. כמו כן מפלגת הלייבור ואיגודי העובדים הביעו התנגדות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x