$
חברה וסביבה

"היוונים רוצים להישאר בגוש היורו, אך לא לשלם כלום על העבר"

בראיון ל"סאנדיי טלגרף" אמר סגן ר"מ יוון תאודורוס פנגאלוס כי אם המדינה תלך בעקבות דרישת השמאל הקיצוני לבטל את הסכם החילוץ, ייגמר לה הכסף בתוך שישה שבועות. כל עוד יוון לא מצליחה להרכיב קואליציה, הוא אומר, "אני חושש מאוד ממה שיקרה"

סוכנויות הידיעות 18:2213.05.12
היציאה מגוש היורו בהחלט על הפרק

סגן ראש ממשלת יוון מזהיר: "בקרוב ייגמר לנו הכסף"

 

 

"אני חושש מאוד ממה שיקרה", אומר סגן ראש ממשלת יוון תאודורוס פנגאלוס בהתייחסו לכישלון הקמת הקואליציה במדינתו לאחר הבחירות שהתקיימו לפני שבוע. בראיון ל"סאנדיי טלגרף"

אמר פנגאלוס כי "רוב היוונים הצביעו עבור הלך מחשבה מוזר מאוד, שאומר למעשה 'אנחנו רוצים להיות באיחוד האירופי ובגוש היורו, אבל אנחנו לא רוצים לשלם שום דבר על העבר'".

 

מאחר ששתי המפלגות הגדולות ששלטו ביוון באופן מסורתי בעשרות השנים האחרונות זכו לשיעור תמיכה נמוך באופן חסר תקדים שמקשה עליהן להקים ממשלה, המרוויחה הגדולה מהבחירות היא קואליציית השמאל הקיצוני, סיריזה. חבריה נחושים לבטל את ההסכם שבמסגרתו יוון נדרשת לבצע קיצוצים עצומים כדי לקבל סיוע מהאיחוד האירופי ומקרן המטבע הבינלאומית שימנע ממנה להידרדר לחדלות פירעון של חובותיה.

 

יוון חייבת להראות שהיא מבצעת את הצעדים הדרושים כדי לקבל את התשלום הבא מכספי חבילת החילוץ, שאמור להגיע אליה בחודש הבא. אם לא תוקם קואליציה בימים הקרובים, רבים הסיכויים כי יתקיים סבב בחירות נוסף כבר בחודש הבא.

"יש אסכולה שטוענת שהגרמנים מבלפים, ושבפועל הם זקוקים ליוון ולעולם לא יזרקו אותנו מגוש היורו", אמר פנגאלוס, בהתייחס לגישה שמובילה גרמניה, שהיתה מהאדריכליות הראשיות של הסכם החילוץ של יוון. "אבל מה שכמעט בטוח יקרה זה שהם לא ייתנו לנו את הכסף שדרוש לתשלום חובותינו. אנחנו ניכנס לפשיטת רגל איומה וחסרת שליטה. המדינה לא תוכל לשלם משכורות וקצבאות פנסיה. האזרחים לא מבינים את זה. אנחנו חייבים להמשיך עד יוני כדי שלא ייגמר לנו הכסף".

 

סגן ראש הממשלה טוען כי המתנגדים לקיצוצים למעשה מבקשים מהאיחוד האירופי לא רק לשלם את החובות של יוון, אלא גם לשלם על הגירעון שהיא ממשיכה ליצור.

 

פנגאלוס משתייך למפלגת פאסוק הסוציאליסטית, שאיבדה שלושה רבעים מהמושבים שלה בפרלמנט בבחירות האחרונות, לאחר שהבוחרים האשימו אותה בהסכם החילוץ והקיצוצים, שהערימו קשיים אדירים על חייהם של היוונים אך לא הפחיתו משמעותית את החוב הלאומי.

 

כלכלת יוון התכווצה בשנה האחרונה ב־8.5%, יותר מחמישית מהאוכלוסייה מובטלים ואבטלת הצעירים מגיעה לכמעט 54%.

 

יאניס בורנוס, דובר קואליציית סיריזה בנושאי מדיניות אירופית, אמר ל"סאנדיי טלגרף" כי יוון יכולה להרשות לעצמה לדחות את הסכם החילוץ מפני שקובעי המדיניות האירופיים לא יסתכנו בכך שאם יוון תיאלץ לפרוש מגוש היורו ייווצר אפקט דומינו ברחבי אירופה. "שר האוצר הגרמני מדבר בתקשורת כמו קאובוי חסר פחד ואומר שהיורו חסין מספיק גם בלי יוון. אבל אין סיכוי שהוא יבעט אותנו החוצה", אמר. לדבריו, "אם נעזוב את היורו, השווקים יתקפו את איטליה. אם אתה חייב לבנק 300 יורו ולא מחזיר, הם יהרגו אותך. אם אתה חייב 10 מיליארד יורו, הם יעשו בשבילך הכל".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x