$
כלכלה ומדיניות

ארה"ב וסין יחתמו על הסכמי סחר בהיקף 45 מיליארד ד'

בטקס ממלכתי בבית הלבן קרא אובמה לעמיתו הסיני להגביר את שיתוף הפעולה עם ארה"ב ולקדם את זכויות האדם. הו ג'ין-טאו טען שהיחסים בין המעצמות השתפרו מאז עליית אובמה

ynet וסוכנויות הידיעות 19:4419.01.11

נשיא ארצות הברית אמר הערב (ד') כי ביקורו של עמיתו הסיני בוושינגטון מכשיר את הקרקע להידוק הקשרים בין המדינות. בטקס ממלכתי שנערך בבית הלבן אמר ברק אובמה לנשיא הו ג'ין-טאו כי שתי המדינות תלויות זו בזו אם ברצונן להצליח בעתיד.

 

שתי המדינות צפויות לחתום על הסכמי סחר בהיקף של 45 מיליארד דולר ולהתחייב להגביר שיתוף הפעולה.

 

"בביקור הזה אנחנו יוצקים את היסודות ל-30 השנים הבאות", אמר אובמה בטקס בבית הלבן. "שתי המדינות שלנו קשורות בהצלחתן. בעולם מחובר ומקושר, בכלכלה גלובלית, מדינות כמו שלנו יהיו יותר משגשגות ויותר בטוחות אם נעבוד ביחד". המנהיג הסיני השיב בנאומו כי מאז כניסתו של אובמה לבית הלבן "שיתוף הפעולה שלנו במגוון תחומים הוביל לתוצאות מוצלחות והיחסים שלנו השיגו התקדמות חדשה".

הו ג'ין-טאו הו ג'ין-טאו צילום: בלומברג

 

אולם לצד חילופי המחמאות, אובמה גם בחר לבקר את המשטר הקומוניסטי בנושא המטריד את מנוחתה של ארה"ב - פגיעתה של סין בזכויות האדם והאזרח של תושביה. "ההיסטוריה מוכיחה שחברות הן יותר הרמוניות, אומות הן יותר מצליחות והעולם כולו צודק יותר כשמבטיחים את הזכויות של כל המדינות ובני האדם", אמר אובמה.

 

ואכן, ההזמנה הרשמית, האירוח הממלכתי המלא, הגינונים הטקסיים והניסוחים הדיפלומטיים המצוחצחים, לא יכולים להסתיר את המתיחות הגדולה ששוררת בציר וושינגטון-בייג'ינג ובמרכזה סוגיות מדיניות-צבאיות, נושאי אקלים, מצב זכויות האדם בסין, וכן סוגיות כלליות ובראשן "מלחמת המטבעות", והגירעון הלאומי האמריקני שתפח באחרונה ליותר מ-14 טריליון דולר.

 

סין מחזיקה אגרות חוב של הממשל האמריקני שערכן נעמד בכמעט טריליון דולר, ומנסה למנף את כוחה בניסיון לשנות את ההתייחסות העולמית לדולר כמטבע ששערי החליפין נקבעים ביחס אליו. היואן לא צפוי להחליף את הדולר בזמן הקרוב, אבל הנושא צפוי לעלות בפגישה בין אובמה להו, כשם שעלה בפגישת אובמה-סרקוזי בשבוע שעבר.

 

בייג'ינג מצדה, מעוניינת לייצב את הכלכלה העולמית ולהגביר את כוח הקנייה האמריקני בשווקים הסיניים. וושינגטון מצדה שואפת לייצב את מאזן היבוא-יצוא שלה מול בייג'ינג ולהתאים את שער היואן למציאות הכלכלית הגלובלית. בכל הקשור לנושא הביטחוני, הנשיא הו מסרב לפי שעה לקבל את העמדה האמריקנית הקוראת להגביר את הלחץ על בעלת בריתה המסורתית של סין, צפון קוריאה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x