$
תעשייה ופיננסים

עף להם הכסף: עיכובי טיסות עלו לנוסעים האמריקאים 16.7 מיליארד דולר ב-2007

לפי מחקר חדש של מינהל התעופה הפדראלי האמריקאי, בשנה זו עוכבו 1.3 מיליון טיסות פנימיות ובוטלו 119 אלף טיסות

סוכנויות הידיעות 12:0119.10.10

עיכובים בטיסות עולים לנוסעים באי נוחות ומסתבר שגם פוגעים להם בכיס, 16.7 מיליארד דולר ליתר דיוק. כך עולה ממחקר חדש שהזמין מינהל התעופה הפדראלי האמריקאי. המחקר עוסק בעיכובים בשנת 2007 - השנה האחרונה שעבורה הנתונים היו נגישים, כשהחלה העבודה על המחקר.

 

בניגוד למחקרים הקודמים, הפעם החוקרים בחנו את העלויות הנלוות לעיכובים לטיסות, ולא את ההשפעה הכללית של העיכובים. העלויות שנבדקו כללו את הפסד הזמן שנגרם לנוסעים, שלעיתים אף נאלצים למצוא תוכניות חלופיות כשטיסות מתבטלות.

 

עלות העיכובים לחברות התעופה עמדה על 8.3 מיליארד דולר, בעיקר בשל תשלומים לצוות, דלק ותחזוקה. סך הכל, העלות עמדה על 33 מיליארד דולר, והיא כוללת את ההשפעה על הכלכלה כולה. אולם הנוסעים נושאים בעול של כמחצית מהסכום הזה.

 

העלויות הללו כל הנראה ירדו מאז 2007, בשל היחלשות הכלכלה. ב-2007, 1.3 מיליון טיסות פנימיות בארצות הברית עוכבו, בעוד ש-119 אלף טיסות בוטלו. בהשוואה, בשנה שעברה עוכבו 85 אלך טיסות ו-63 אלף בוטלו.

 

מכ"מים ממלחמת העולם ה-2

 

אי אפשר למנוע עיכובים בשל בעיות טכניות או מזג האוויר, מסבירים במינהל התעופה האמריקאי. אולם הרחבת התפוסה של שדות התעופה ומערכות הפיקוח עשויות לשפר את הבעיה.

 

מינהל התעופה נמצא כעת בעיצומה של תוכנית לחידוש מערכות הפיקוח, הכוללת החלפת המכ"מים מתקופת מלחמת העולם ה-2 בטכנולוגיה המבוססת על לווינים. התוכנית צפויה לעלות לממשלת ארה"ב כ-40 מיליארד דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x