$
כלכלה ומדיניות

ישראל במקום השלישי בעליית מחירי הנדל"ן ב-2009: רשמו זינוק של 21.3%

לפי מדד מחירי הנדל"ן של נייט פרנק, בהונג קונג נרשמה עליית המחירים החדה ביותר - כ-30%. בלטביה צנחו המחירים בכ-50%

סוכנויות הידיעות 22:1821.04.10

ההתאוששות שנרשמה בשנה שעברה בנדל"ן למגורים מתחלקת למעשה לשני חלקים. מצד אחד זינוק של קרוב ל-30% בנדל"ן בהונג קונג ואילו בצד השני של הסקאלה ניצב הנדל"ן של לטביה שצנח בכ-50%, כך עולה ממדד מחירי הבתים של חברת הנדל"ן נייט פרנק (Knight Frank). בעוד שמספר אזורים נהנו "מצמיחה מרשימה", סך הכל ההתאוששות של שנה שעברה הייתה "שברירית", כשהמחירים ברחבי העולם נפלו בממוצע ב-4%.

 

המחירים ברבעון האחרון של השנה שעברה ירדו אצל כמעט מחצית מ-47 המדינות שמרכיבות את מדד המחירים. בארצות הברית, לדוגמה, עלו המחירים בממוצע בכמעט 3% במחצית השנייה של 2009, אך ירדו ב-0.6% ברבעון הרביעי.

 

 

הצמיחה השנתית החזקה ביותר נרשמה באזור אסיה פסיפיק, עם עלייה ממוצעת של 8%, שנבעה מזרימה גבוהה של נזילות לתוך הכלכלה על ידי תוכנית התמריצים של הממשלה הסינית.

 

כלכלת אוסטרליה הצליחה להרוויח אף היא מההתאוששות המהירה של סין מהמיתון העולמי, ומחירי הבתים במדינה עלו ב-13.6%, כשצמיחה חזקה במיוחד של 5.2% נרשמה ברבעון הרביעי.

 

מחצית מרכישות הבתים בישראל - להשקעה

 

גם הנדל"ן הישראלי רשם ביצועים נאים, וממוקם במקום השלישי. הרצון העז להשקיע בנדל"ן על חשבון מניות עזר לעליית מחירים של 21.3% לאורך 2009. על פי הג'ואיש כרוניקל, 50% מהבתים בישראל נרכשים כבית להשקעה.

 

מנגד, בשלוש מדינות נרשמה ירידה של יותר מ-40% במחירי הבתים: אסטוניה, עם צניחה של 40%, דובאי, עם 42% ולטביה, שבה מחירי הבתים צנחו, כאמור, ב-50%.

 

"ההתאוששות בשוק הדיור העולמי עדיין מתגלה כשברירית. אף שבמספר מדינות נרשמה צמיחה של עד 28% ב-2009, המחירים המשיכו לרדת בכמעט מחצית מהמדינות שמרכיבות את המדד שלנו בשלושת החודשים האחרונים של השנה", מסכם ליאם ביילי, העומד בראש מחלקת מחקר הבתים בחברה. לדבריו, מספר מדינות, בעיקר באירופה, ממשיכות לסבול מההשפעות של מחנק האשראי. "אסור לנו לקחת דבר כמוהן מאליו, לפחות לא עדיין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x