$
בשולי החדשות

אחרי הסיגריות ושומן הטרנס: עיריית ניו יורק יוצאת למאבק בעודף המלח במזון

העירייה הודיעה כי בכוונתה להורות על צמצום כמות המלח במזון מוכן ובמסעדות ב-25%. הסיבה: "האמריקאי הממוצע צורך בכל יום פי 2 מלח מהכמות המומלצת"

סוכנויות הידיעות 10:5012.01.10

עיריית ניו יורק תחת כהונתו של מייקל בלומברג כבר הספיקה לאסור עישון במקומות ציבוריים ושימוש בשומן טרנס במסעדות, וכעת היא מצאה לעצמה אויב חדש המאיים על החיים הבריאים: מלח.

 

תחום הבריאות בעירייה הודיע אתמול כי הוא פוצח בתוכנית ארצית להפחתה של 25% בשימוש במלח במסעדות

ובאריזות של אוכל במהלך חמש השנים הבאות. ניו יורק, ביחד עם ארגוני בריאות נוספים, מקווים לזכות גם בתמיכת תעשיית המזון לקמפיין שנלחם בלחץ דם גבוה, התקפי לב ושבץ, בכך שיפחיתו באופן רצוני את הנתרן במזונות.

 

התוכנית התקבלה בתגובות מעורבות. יצרני מזון רבים כבר החלו להפחית את כמויות המלח, והסכימו שיעדי ההפחתה הם בגבולות הסביר, אולם אחרים ביקרו את התוכנית כניסיון נוסף לפקח על משהו שאמור להיות בחירה חופשית.

 

בכל שנה נפטרים 800 אלף אמריקאים בשל לחץ דם גבוה, התקפי לב ושבץ, וההוצאות הרפואיות נאמדות במיליארדי דולרים. צריכת המלח נמצאת בעלייה מאז שנות ה-70, כשהאמריקאי הממוצע צורך בכל יום פי 2 מהכמות המומלצת. "הצרכנים תמיד יכולים להוסיף מלח לאוכל, אבל הם לא יכולים להוציא אותו", אומר האחראי על הבריאות בניו יורק, תומאס פרלי. קרוב ל-80% מהנתרן בתזונה האמריקאית מתווסף למזון לפני שהוא נמכר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x