$
כלכלה ומדיניות

שר האוצר האמריקאי: נשקיע מאות מיליארדי דולר בסיוע למגזר הפיננסי

משרד האוצר ישתמש בכספי קרן ייצוב מיוחדת למתן ערבות לקרנות נאמנות. פולסון: "הצעד נועד להגביר את הבטחון בשווקים ולהרגיע את המשקיעים החוששים מיכולת הקרנות לספוג הפסד"

סוכנויות הידיעות 17:4419.09.08

משרד האוצר האמריקני והבנק הפדרלי המרכזי הודיעו היום (ו') על תוכניותיהם לפתרון המשבר שפקד את השווקים הפיננסים. משרד האוצר הודיע כי ישתמש בכספי קרן ייצוב מיוחדת שהוקמה בשנות ה-30 בימי השפל הגדול, על מנת לספק ערבות לקרנות נאמנות של שוק הפיננסים.

 

משרד האוצר הודיע

כי הנשיא בוש אישר לשר האוצר הנרי פולסון להשתמש בעד 50 מיליארד דולר מכספי הקרן על מנת לספק את הבטחונות הללו.

 

פולסון אמר כי "גישה נועזת תעלה למשפחות האמריקאיות הרבה פחות מאשר החלופה - המשך גל ההתרסקויות של מוסדות פיננסים ושוקי אשראי מוקפאים שאינם מסוגלים לממן התרחבות כלכלית. הבטחון הכלכלי של כל האמריקאים תלוי ביכולת שלנו להחזיר את המוסדות הפיננסיים שלנו לקרקע בטוחה"

 

 "שמירה על הביטחון בתעשיית קרנות הנאמנות היא חיונית להגנה על יציבות המערכת הפיננסית הגלובלית. ההחלטה לספק את הבטחונות אמורה להגביר את הבטחון בשווקים ולהרגיע את המשקיעים החוששים מיכולת הקרנות לספוג הפסד", נאמר בהודעת האוצר.

 

כאשר ערכם של נכסים יקרוס המשקיעים בקרן יקבלו הודעה על כך כי הקרן שלהם תגובה על ידי תוכנית הביטוח. במהלך השנה הקרובה יבטח האוצר את האחזקות של קרנות ציבוריות, כולל קרנות קמעונאיות ומוסדיות.

 

הפד הודיע בתוך כך כי ירחיב את תוכנית החירום להלוואות על מנת לאפשר לבנקים המסחריים לממן רכישות של אגרות חוב מגובות משכנתאות. הפד, אשר פעל בימים האחרונים להזרמת כספים למערכת הפיננסית החבולה, הודיע בנוסף על תוכניתו לרכוש חובות לטווח קצר שהונפקו על ידי פאני מיי, פרדי מק ובנקי סוכנות הדיור הפדרלית.

 

בכירים בבית הנבחרים אמרו אמש (ה') לאחר פגישתם עם פולסון וברננקי כי יידרשו כטריליון דולר על מנת להימנע מקריסת המערכת הפיננסית האמריקאית.

 

לפי מקורות יודעי דבר, משרד האוצר האמריקני דן מזה מספר חודשים באפשרות כי הממשל יקח על עצמו את מה שמוגדר כ"חובות הגרועים" של המוסדות הפיננסיים, כלומר החובות אשר קשורים בנדל"ן אשר איבדו חלק ניכר משוויים בעקבות משבר הסאב-פריים. לפי תוכנית כזו, הממשל ימכור בחזרה את הנכסים הללו ויחזירם בעתיד לשוק הנדל"ן, בצעד שיאפשר להתגבר על המשבר המיידי. צעדים מסוג זה צפויים להיות בתוקף רק עד לאחר השבעת הנשיא החדש, כדי לא לכפות מדיניות פיננסית ולהצר את צעדיו של הממשל הבא.

 

בתוך כך צפויים היום (ו') המועמדים לנשיאות ארצות הברית ברק אובמה וג'ון מקיין להציג את תוכניותיהם שלהם לפתרון המשבר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x