סגור

"בוטרגה": מסעדת פועלים היפסטרית מהדור החדש

בסמטה של שוק הכרמל מפליאה השפית הצעירה פריאל שבו לבשל אוכל פועלים נפלא. למשל, קציצות מפוצצות בנענע ועוגת עלי גפן מעוטרת בחמוציות פרסיות

הקיץ בעיצומו ושוק הכרמל רותח. לא כל כך מקונים, נדמה שאף אחד כבר לא קונה כאן יותר, כל כך יקר, אלא ממה שמכונה תיירות קולינרית. גדודים של תיירים, זרים ומקומיים, חלקם נגררים אחרי מדריכים וחלקם עצמאיים, משתרכים בסמטאות השוק ומחפשים את העונג הבא. לכבודם נפתחים כאן עוד ועוד דוכני אוכל מהיר, ברים ומסעדות. רובם, סליחה, הם חנטריש גמור. למרות זאת, מפעם לפעם זוהרים כאן מקומות קטנים באור יקרות בוהק כל כך עד שאתה מוכן לסלוח לכל השאר.
מקום כזה הוא "בוטרגה", בסטת האוכל הזעירה של פריאל שבו, בוגרת העונה האחרונה של “משחקי השף”, ומי שעבדה קודם אצל אלרן שרפלר בעזורה, ואפשר בהחלט לראות את ההשפעה. היא מגישה כאן, בצהריים בלבד כיאה למסעדת פועלים, תבשילים שלא היו מביישים סבתא מרוקאית או כורדית זקנה, וזו המחמאה הכי גדולה שאני יכול לתת למישהו בכלל.
לצלילי מוזיקה מזרחית נהדרת בווליום מחריש אוזניים, אתה יושב או על הבר הכחול הקטן או באחד השולחנות הקטנים הספורים שסביבו, ברחוב רבי עקיבא בואך השוק, מזמין בקבוק בירה קר ומחכה לאוכל. בינתיים קראתי את הפרסומות הישנות והטקסטים המצחיקים מספרי הבישול בני שנות דור שהודבקו לקיר ("עשי לך כלל, ולכי לקנות בשופרסל, מיזוג אוויר, מבחר כביר, ומחיר נמוך מכל העיר").
1 צפייה בגלריה
פנאי בוטרגה תל אביב בצלים ממולאים קציצות משמשים קציצות עם נענע
פנאי בוטרגה תל אביב בצלים ממולאים קציצות משמשים קציצות עם נענע
בצלים ממולאים (למעלה), קציצות עם משמשים וקציצות עם נענע (למטה). אוכל מלא נשמה ואסליות
(צילום: פריאל שבו)
התחלנו עם סלט עלי תבלין ירוקים קצוצים דק עם פרוסות נקטרינה. מעין טאבולה בלי בורגול עם טוויסט מודרני שהיה מרענן ומצוין. גזרת הקציצות כללה שלושה סוגים, אנחנו לקחנו את אלו עם הנענע ולא הצטערנו. קציצות של בית ברוטב עשיר אבל לא כבד, מפוצצות בעלי נענע ומקסימות. היו גם קציצות עם מנגולד וכאלה עם זעתר שהצטערתי שלא טעמנו. בגזרת הממולאים הלכנו על בצלים ממולאים באורז, שוב ברוטב נהדר, מקושטים בחמוציות זרשק פרסיות זערוריות שערכן לא יסולא בפז, המעניקות חמיצות מיוחדת יוצאת דופן.
עוד מנת ממולאים — עוגת עלי גפן. במקום למלא ולגלגל כמקובל, שבו עושה עוגה מעלי גפן ממולאת באורז, ושוב מקושטת באותן חמוציות זרשק נהדרות. ושוב, זה היה מצוין. חמיצות עלי הגפן עם כובד האורז והטוויסט בעלילה של הזרשק, נהדר.
קינחנו בקינוח הפופולרי של הקיץ — ליאלי ביירות עם מי זהר שפה הוגש לא בגרסת הפודינג הרגיל אלא יותר כעוגת סולת. הוא קושט בדובדבנים בהירים בסירופ והיה יפה להלל וטעים להפליא.
בוטרגה נקראת כך על שם ביצי הדגים המיובשות שזה שמן, ולפעמים גם מוגשות כאן עם כוסית ערק או בוכא. היא לא באמת מסעדת פועלים אלא יותר מסעדת אוכל היפסטרי מהדור החדש. אבל, וזה אבל גדול, האוכל כאן כל כך טעים, וכל כך מלא נשמה ואסליות אמיתית של בשלנית שיודעת מה היא עושה ועושה את זה כמו גדולה, שלא לומר כמו זקנה, עד שלא אכפת לך שאתה רואה היטב שמדובר בסטוץ עכשווי. האמת, להפך. כל הכבוד לאשה צעירה ועדינה כזו שזה מה שהיא בוחרת לעשות — כלומר ממולאים ולא סביצ'ה, ואיפה שהיא שהיא בחרה לעשות את זה — בסמטה צדדית מיוזעת בשוק ולא במסעדה מפונפנת.
בוטרגה, רבי עקיבא 20, תל אביב

לפני הטיפ

סלט — 39 שקל
קציצות — 59
בצל ממולא — 42
עוגת עלי גפן — 42
אורז צהוב — 19
ליאלי ביירות — 38
בירה סטלה — 25
סודה — 9