$
ספורט ישראלי

השייח' של בית"ר ומה אנחנו לא יודעים על בעלי קבוצות ליגת העל

סימני השאלה סביב הרוכש המיועד של בית"ר ירושלים, השייח' האמירתי חמד בן ח'ליפה אל נהיאן, אילצו את ההתאחדות לכדורגל לחרוג ממנהגה ולפתוח בחקירה - שהציפה תהיות נוספות. איך זה שספונסרית רצינית כמו הבורסה, משתפת פעולה עם ליגה כזו?

אוריאל דסקל 21:0103.01.21

ההתאחדות לכדורגל השקיעה לא מעט כסף בחקירת הרוכש המיועד של בית"ר ירושלים, השייח' חמד בן ח'ליפה אל נהיאן. למרות שתקדימי עבר מגלים שההתאחדות לא אוהבת לבדוק, הפעם זה היה הכרחי בשל הספקות והחשדות לכך שהשייח' אינו מי שטוענים שהוא.

 

 

 

כבר בספטמבר, כששמו של סולימאן אל־פהים עלה כמתווך בעסקה בין גורם באמירויות למשה חוגג, פורסם ב"כלכליסט" עברו הבעייתי של אל־פהים כחוליה בשרשרת של הלבנת הון על חשבון קבוצת פורטסמות'. וכששמו של השייח' אל נהיאן התפרסם, הועלו ב"כלכליסט" שאלות בקשר לזהותו ותיק ההשקעות שלו.

 

משה חוגג (משמאל) ושייח' חמד בן ח'ליפה אל נהיאן. בדרך לעוד פארסה? משה חוגג (משמאל) ושייח' חמד בן ח'ליפה אל נהיאן. בדרך לעוד פארסה? צילום: באדיבות בית"ר ירושלים

 

בקהילה העסקית ובעולם הכדורגל באמירויות לא ממש הכירו את השייח' ולא דיווחו על הרכישה. נראה שגם במשפחה המלכותית של אבו דאבי (אל נהיאן) לא ממש מכירים בו. מיליארדר עם השם אל נהיאן רוכש קבוצה בישראל, ואף אחד לא מדבר על זה? הדגל האדום הכריח את ההתאחדות להזמין חקירה שגילתה שמיליארדר הוא בקושי מיליונר.

 

בעבר, ההתאחדות כשלה במניעת העברת זכויות ניהול של קבוצות לאנשים עם ספקות לגביהם. מכירות אלה חשפו את הכדורגל למגוון סכנות ואיומים, כגון הלבנת הון, הטיית משחקים ומכירת שחקנים לגורם שלישי לטובת כיסוי חובות לעבריינים. כך למשל הבטיח חוגג למכור שחקנים לעבריין רועי חיון, כחלק מהסכם הלוואה, במידה ולא יעמוד בתשלום.

 

אז טוב שחוקרים רוכש מיועד, אבל בעבר התאחדות אישרה בעלות לאדם שהורשע בהתחזות במטרה להונות, שימוש במסמך מזויף, זיוף וקבלת דבר במרמה. שמונה מ־14 קבוצות ליגת העל היו (או עדיין) בבעלות אנשים שהורשעו בפלילים או חשודים/נאשמים. בלאומית יש כמה קבוצות שהיו (או עדיין) בבעלות או בניהול של אנשים כנראה מפוקפקים.

כעת נותר לתהות איך הספונסר הראשי של ליגת העל, הבורסה לניירות ערך, משתפת פעולה עם הדבר הזה.

x