בשל מענה חסר לדרישות רשות התחרות: קנס של 8 מיליון שקל לשופרסל
הממונה על התחרות הודיעה לרשת המזון על כוונתה להטיל עליה עיצום כספי, לאחר שמסרה מענה חלקי לדרישות נתונים במסגרת מחקר על מבנה העלויות בענף קמעונאות המזון. במקביל, ממתינה שופרסל להחלטה האם יוגש נגדה כתב אישום בפרשת תיאום המחירים
בעודה ממתינה להחלטת רשות התחרות בנוגע להגשת כתב אישום נגדה בפרשת תיאום המחירים בענף המזון, סופגת שופרסל קנס בגובה 8 מיליון שקל. הממונה על התחרות הודיעה למובילת שוק קמעונאות המזון על כוונתה להטיל עליה עיצום כספי בגובה של כ-8 מיליון שקל, לאחר שמסרה מענה חלקי לדרישות נתונים שהציגה לה.
כזכור, בחודש שעבר זימנה הממונה על התחרות את חברת שופרסל, את המנכ״ל והיו״ר לשעבר איציק אברכהן ומנהלים נוספים לשעבר בחברה לשימוע לפני הגשת כתב אישום, בעקבות התבטאויות פומביות שמהוות על פי החשד ניסיון להסדר כובל מצד אברכהן ושופרסל וכן חשדות להתערבות מצד מנהלים בשופרסל אצל הספק ברמן במחירים לצרכן של רשתות שיווק אחרות.
על הטלת הקנס בכפוף לשימוע, החליטה הממונה על התחרות מיכל כהן, לאחר שהרשת שבשליטת האחים יוסי ושלומי אמיר, מסרה מענה חלקי לדרישות הנתונים שנשלחו אליה עוד לפני כניסתם לחברה.
דרישת הנתונים נעשתה כחלק ממחקר מקיף שמטרתו לבחון את מבנה העלויות והמחירים בענף המזון בישראל.
לטענת הרשות, שופרסל העבירה מענה חסר ובפרט ביחס לעלויותיה התפעוליות. השלמת המענה נעשתה לבסוף לאחר פניות חוזרות ונשנות.
מהרשות נמסר כי קבלת נתונים מלאים, מדויקים וללא עיכובים היא בעלת חשיבות קריטית לעבודת רשות התחרות, הן ביחס להליכי אכיפה בהן נוקטת רשות התחרות, הן ביחס לבדיקות השלכותיהם של מיזוגים ועסקאות שאישורם מתבקש והן ביחס למחקרי שוק שעורכת רשות התחרות.
רשות התחרות תמשיך לפעול בנחישות על מנת להבטיח שכלל הנתונים הנדרשים יימסרו באופן מלא, אמין ומדויק, ותנקוט צעדי אכיפה כלפי גופים שיפרו את החוק.
לשופרסל האפשרות להביא את עמדתה בפני הממונה על התחרות בטרם תתקבל החלטה סופית בעניין.
בינואר השנה, פרסמה הרשות ממצאים ראשונים מתוך המחקר הבוחן את סוגיית עליית המחירים בישראל בתחום המזון בשנים האחרונות.
המחקר האמור מתבסס על מסד נתונים המשלב נתונים אודות מכירות ועלויות של ארבעה יבואנים גדולים ושני קמעונאים גדולים, על פני תקופה של ארבע שנים וחצי, מראשית 2019 עד מחצית 2023.
ממצאי המחקר בפרק שפורסם הצביעו על כך שכמחצית מהמחיר שמשלם הצרכן הישראלי על מוצרי היבואנים שנכללו בניתוח, מקורו בעלות רכישת המוצרים מהיצרנים בחו"ל. כך, מכל 10 שקלים שמשלם הצרכן, ניתן לייחס כ-4.9 שקלים לעלויות הספק ברכישת המוצרים, כ-1.7 שקל הגולמי של הספק ובסה"כ כ-6.6 שקל לחלקו של הספק. מבחינת הקמעונאי, ניתן לייחס כשקל לעלויות נוספות של הקמעונאי מעבר לעלות רכישת המוצר מהספק (סדרנות, עלויות מחסן וכו') ועוד כ-2.4 שקל לרווח הגולמי של הקמעונאי.
משופרסל נמסר: "שופרסל פועלת לפי כל דין. החברה מקבלת דרישות נתונים רבות מרשות התחרות, מספקת לה נתונים בהיקפים עצומים על בסיס שוטף, ומשתפת פעולה באופן מלא. כך היה גם במקרה הנדון, ולכן החברה סבורה כי אין בסיס להודעת החיוב. את הטענות לגופו של עניין תטען החברה במסגרת הליך השימוע".