$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

מנצלת הזדמנויות בקורונה: נצבא רכשה מגרש בת"א ב־80 מיליון שקל

חברת הנדל”ן מתכננת לבנות על 2.4 הדונמים מגדל של משרדים ודירות מגורים. זכויות הבנייה עשויות להגיע ל־40 אלף מ”ר ב־40 קומות

שלומית צור 07:4913.09.20

למרות אי־הוודאות הגדולה שבה מצוי ענף הנדל"ן למשרדים בשל משבר הקורונה, ישנן חברות שחותמות על עסקאות חדשות. חברת נצבא, שבשליטת חיים צוף, רכשה מגרש המיועד להקמת פרויקט מסחר ומשרדים בתל־אביב תמורת 80 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט". הקרקע, שכיום משמשת כמגרש חניה, נרכשה מבעלים פרטיים.

 

המגרש בן 2.4 דונם נמצא ברחוב החרש 4, מול תחנת רכבת ההגנה. לפי תוכנית המתאר של תל אביב (תא/5000), על המגרש ניתן להקים מגדל של 30 קומות, הכולל 24 אלף מ"ר שטחי תעסוקה ומלונאות ו־75 דירות מגורים. זאת לפי יחס של 75% שטחי תעסוקה ומלונאות מכלל זכויות הבנייה במגדל ו־25% שטחי מגורים. עם זאת, על פי מדיניות הוועדה המחוזית לאזור, ישנה היתכנות להגדלת זכויות הבנייה ל־40 אלף מ"ר על פני 40 קומות. באזור בו מצוי המגרש מקימות החברות ויתניה ויובלים פרויקטים למשרדים בהיקף של 150 אלף מ"ר.

 

נצבא אינה נזקקת למימון בנקאי לצורך רכישת קרקעות בהיקפים מסוג זה, לרבות בעסקה הנוכחית, וזה מאפשר לה לנצל הזדמנויות רכישה בשוק משברי.

 

כמו כן, למרות המשבר בענף התיירות, נצבא מקימה בימים אלה מלון עם יותר מ־800 חדרים בדרך בגין בתל אביב, בסמוך למגדל עזריאלי שרונה. זאת בנוסף לפרויקט משרדים גדול שמקימה החברה במסגרת פרויקט נצבא סיטי בראש העין ומצוי בבנייה מתקדמת. הפרויקט יכלול 330 אלף מ"ר שטחי תעסוקה ומסחר, והחברה פועלת בימים אלה לאיתור שוכרים.

 

 

מנכ"ל נצבא שרון תוסיה כהן על רקע מגרש שרכשה החברה ברחוב החרש מנכ"ל נצבא שרון תוסיה כהן על רקע מגרש שרכשה החברה ברחוב החרש צילום: עמית שעל

 

 

נצבא משתייכת לקבוצת איירפורט סיטי הציבורית, הנסחרת כיום לפי שווי שוק של קרוב ל־4.6 מיליארד שקל, וזאת לאחר שאיבדה יותר מ־40% משווייה מתחילת השנה בעקבות משבר הקורונה. איירפורט סיטי עוסקת בעיקר בניהול נכסים מניבים בבעלותה, לרבות מסחר, משרדים, תעשייה ואחסנה, תחנות דלק ותחנות מרכזיות.

 

בדומה ליתר חברות הנדל"ן המניב, משבר הקורונה השפיע גם על החברה, ואת המחצית הראשונה של 2020 היא סיימה עם רווח של 36 מיליון שקל לעומת 148 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

בדו"חות הרבעון השני שפורסמו בחודש שעבר צוין כי עיקר השפעת משבר הקורונה ניכר בנכסים המסחריים של החברה, זאת בשל המגבלות שהוטלו על פתיחת קניונים ומרכזים מסחריים. בחברה הוחלט לפטור שוכרים מדמי שכירות בשטחים שלא נפתחו לציבור בתקופת התפשטות הנגיף. בדו"ח צוין כי נכון למועד פרסומו, דמי השכירות והניהול בגין אותם נכסים מסחריים בהם הופסקה הפעילות עקב המגבלות מסתכמים בסך של 22 מיליון שקל לתקפות הפסקת הפעילות (מרץ עד מאי 2020).

 

בנוגע לשטחי המשרדים שבבעלות החברה, צוין כי בתקופת המגבלות מתחמי המשרדים של החברה נותרו פתוחים, אך היו כפופים להגבלות על מספר העובדים הרשאים לשהות בו־זמנית במקום העבודה. הכנסות החברה מפעילות המשרדים, המניבות כ־29% מהכנסותיה, זרמו כסדרן גם במהלך תקופת המגבלות בכפוף להקלות נקודתיות שניתנו לשוכרים ספציפיים בדרך של דחייה או פריסת תשלומים.

x