$
חדשות נדל

גלנט: "אנחנו מובילים תוכנית להקמת רובע שגרירויות בירושלים"

שר השיכון הוסיף בנושא התחדשות עירונית בפריפריה כי במשרדו יוזמים "מהלך שיאפשר לתת ליזמים שיבנו בפריפריה קרקעות משלימות במרכז הארץ, אולם זה תלוי בהסכמת האוצר לוותר על הכנסות"

דותן לוי 12:5415.05.18

משרד השיכון עובד על תוכנית להקמת רובע של שגריריות בירושלים, כך אמר  שר הבינוי והשיכון יואב גלנט בכנס התכנון והבנייה של משרד עו"ד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות'.

 

 

 

"אנו מובילים תוכנית להקמת רובע שגרירויות בירושלים כפי שיש בכל עיר בירה ברחבי העולם. אנחנו מתכננים שגרירויות למדינות נוספות שתעבורנה לבירה. המקומות הטובים עם הנוף לעיר הולכים ואוזלים. העברת השגרירות האמריקאית היא הסנונית הראשונה. אני קורא לממשלה בבריטניה להזדרז ולהעביר את השגרירות מת"א לירושלים".

 

גלנט התייחס לקצב האיטי של התכנון והבנייה בישראל ולחוסר הסינרגיה בין כל הגופים אשר גורמים לכך שתושבים עוברים לשכונות מגורים לא גמורות ואמר: "אנחנו נידרש בעשור הקרוב למיליון דירות חדשות. לבנות שכונה חדשה בישראל לוקח 8 שנים, בעוד שבעולם החופשי זה אורך 3 שנים בממוצע. אין פרויקטור אחד שאחראי על מכלול הדברים.

 

"שלושה משרדי ממשלה מעורבים בכל שכונה, בנוסף יש את הרשות המקומית, היזם, הקבלן ועוד שרשרת גופים ואנשים באמצע, התוצאה - בנייה של שכונה חדשה אורכת כפול מהממוצע בעולם. השקנו את פרויקט מהפכני 'שכונה מחכה לתושב' בשיטת תכנן ובנה. בחריש עומדות להיבנות 1,200 יחידות דיור שזכה בהם קבלן אחד והוא צריך לסיים את הבנייה לאחר ארבע שנים. כלומר, כשאזרחים יגיעו לשכונת 'אור המזרח' בחריש יהיה שם דשא שתול, בתים גמורים, עסקים, מוסדות חינך, מבני ציבור ומתנ"סים ואת כל השירותים אותם יצטרך בסביבתו. אנחנו בדרך להניע שני מכרזים משמעותיים נוספים והיעד הוא לסיים את בניית השכונות בתוך 40 חודש. רשויות מקומיות נוספות מגלות עניין רב".

 

 

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט צילום: עומר מסינגר

 

בנוגע להתחדשות עירונית אמר גלנט כי הפיתרון למדינה קטנה כישראל הוא חיזוק של ההתחדשות העירונית, והטיפול בתוכניות הללו יתאפשר כעת בזכות הרשות להתחדשות עירונית: "זה אומר שמרכזי הערים המוזנחים ביותר ישוקמו ויורחבו, זה יקרה בעזרת הרשות להתחדשות עירונית, תהייה לנו היכולת להכריז על שכונות שלמות. הפקדנו תוכנית בקרית משה ברחובות ל-10 אלף יח"ד, זו שכונה מוזנחת שתהפוך לאזור פורח והתושבים יקבלו דירות חדשות, זו תוספת של 8,000 יח"ד שמי שיגיע לשם יקבל מבנים חדשים בשכונה חדישה, זה יקרה גם בלוד העתיקה, בית שמש, נתניה ובמקומות נוספים. הערכה שלי זה שבעשור הבא 20% מהבניה בישראל תתבסס על התחדשות עירונית".

 

גלנט דיבר גם על הקושי בביצוע התחדשות עירונית בפריפריה לאור ערכי הקרקע הנמוכים: "בשכונת יד אליהו בת"א אתה יכול להקים 10 אלף יח"ד והקרקע תחזיק את זה כי היא יקרה, אבל בפריפריה אין סיכוי לעשות את זה כי ערכי הקרקע נמוכים. התהליך יהיה כך שכדי לבצע התחדשות עירונית בדימונה כשהיחס לכדאיות כלכלית הוא 1:10 נבנה ביחס של 1:4 ואת יתר היח"ד ניתן ליזם בקרקע באזור המרכז, ואז דונם אחד בת"א יפטור את הקרקע המשלימה. זה תלוי בהסכמה של האוצר לותר על הכנסות המדינה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x