$
חדשות נדל

על רקע המאבקים: תוכנית שדה דב מגיעה לשלב האישור

התוכנית לבניית 16 אלף דירות בצפון תל אביב תוגש בדצמבר לוועדה המחוזית. היעד לפינוי השדה האזרחי: 1 בינואר 2019

אמיתי גזית 07:0130.11.17

על אף התמשכות המאבקים סביב פינוי שדה דב, בממשלה ומחוצה לה - רשות מקרקעי ישראל ממשיכה לקדם את התוכנית. התוכנית לבניית 16 אלף דירות, שאושרה במרץ השנה על ידי הוועדה המקומית תל אביב, תוגש בדצמבר לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, כך אמר אתמול צחי דוד, מנהל מחוז תל אביב ברשות מקרקעי ישראל, בכנס של מרכז הבנייה הישראלי שהתקיים באילת.

 

 

על רקע הספקות באשר לפינוי שדה התעופה האזרחי והסברה כי התוכנית תצומצם ל־3,000 דירות בלבד, אמר: “יש לנו תאריך יעד לפינוי השדה,1 בינואר 2019. אני מאמין שנעמוד בו ונוכל לצאת לדרך לבניית רובע הכי נכון שיש”.

 

על פי ההסכם בין המדינה לבעלי הקרקע הפרטיים במתחם, ובעקבות חוק שקיבלה הכנסת באפריל השנה, התעופה האזרחית בשדה אמורה להיפסק בינואר 2019, ובמקביל המדינה התחייבה לפנות את השדה והבסיס הצבאי. אלא שעיריית אילת וחברת ארקיע לוחצות להשארת השדה במקומו. השתיים כבר הצליחו לדחות את פינוי שדה התעופה מאפריל 2017 לינואר 2019, ולא מן הנמנע שהן יפעלו כך פעם נוספת.

 

דוד הדגיש את חשיבות התוכנית: “חדשנות (בתכנון עירוני, א”ג) צריכה זירה, וכאן יש לנו הזדמנות חד־פעמית לעשות את הדברים נכון. לא בביסים קטנים ולא באילוצים, ועם עירייה חזקה. נדיר בחיים של עיר ומדינה שיש אירוע שאתה יכול להתחיל מאפס, וזה קורה בצפון מערב תל אביב בשדה דב. לדבריו, התוכנית עשירה בפתרונות דיור מיוחדים שיאפשרו גם למי שאינו בעל ממון לגור ברובע החדש: “מתוך 16 אלף דירות, 40% לא במחירי השוק. 3,700 דירות ישווקו במסלולי מחיר למשתכן, 2,100 דירות ייועדו להשכרה במחירים ברי השגה, ובנוסף יהיה תמהיל עשיר של דירות בנות 3 ו־2 חדרים וכן דיור מוגן”.

 

עדיאל שמרון, מנהל רמ”י. “השוק לא מצליח לקלוט היום את כמות העסקאות שאנו מציעים” עדיאל שמרון, מנהל רמ”י. “השוק לא מצליח לקלוט היום את כמות העסקאות שאנו מציעים” צילום: עמית שעל

 

עדיאל שמרון, מנהל רמ”י, התייחס לצינון שוק הדיור: "השוק לא מצליח לקלוט היום את כמות העסקאות שאנו מציעים. במכרזים במכרזים במרכז הארץ שבהם היינו רגילים לקבל 12 הצעות למגרש, אנחנו מקבלים שתי הצעות". לדבריו, השוק לא מצליח לקבל את כמות יחידות הדיור משתי סיבות: ראשית, יש יותר מ־60 אלף התחלות בנייה בשנה, היעד הדרוש להוריד את מחירי הדיור; שנית, הקפדה על לוחות הזמנים של הקבלן, שגורם לקבלנים להתחייב לפחות פרויקטים. “עד סוף 2017 נשווק כ־45 אלף דירות, מדובר בעסקאות אמיתיות שאנשים שילמו כסף, לא מכרז באוויר. קבלן שהשכיב כסף אין מצב שהוא לא יתחיל לבנות, ויש עוד כ־30 אלף דירות בקרקע פרטית, כך שיש יותר מ־60 אלף התחלות בנייה בשנה, 45 אלף עסקאות שהמדינה תסגור והיתר קרקע פרטית, שזה מה שדרוש להורדת מחירי הדיור.

 

“כמו כן אנחנו מאוד מקפידים על לוחות הזמנים של הבנייה. קבלן חייב לסיים את הבנייה בלוחות זמנים קצובים. על כן קבלן אומר ‘למה שאקח ארבעה מכרזים וילחצו עליי לבנות בכולם. עדיף לזכות בשני מכרזים ולבנות".

 

שמרון הסכים כי רמ"י מתקשה לשווק מגרשים בפריפריה, אך אמר כי חשוב שהמדינה תמשיך לחתום על הסכמי גג גם עם ערי הפריפריה.

שאנו מציעים”

בטל שלח
    לכל התגובות
    x