$
חדשות נדל

הלמ"ס: ברבעון השני ירד המחיר הממוצע של עסקה למכירת דירה ב-3.8%

הגובה הממוצע של עסקאות נדל"ן ירד לפי נתוני הלמ"ס לעומת הרבעון הראשון, אך מדד מחירי הדיור עלה ב־0.1% בחודשים מאי-יוני

דותן לוי ומיקי פלד 20:5415.08.17

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) פרסמה היום (ג') את הממוצע הכלל ארצי של מחירי הדירות ברבעון השני של השנה. נתוני הלמ"ס מלמדים על ירידה חדה של 3.8% בהשוואה לרבעון הראשון של השנה. גם ברבעון הראשון הוצגה ירידה, של 2.9% בהשוואה לרבעון הרביעי של 2016. מדד חודש יולי ירד במפתיע ב-0.1% לעומת צפי לעלייה של עד 0.1%.

 

 

 

בלמ"ס לא סיפקו נתונים לגבי השפעת תוכנית מחיר למשתכן על מדד המחירים הממוצעים. עם זאת, לפי סקירת הכלכלן הראשי במשרד האוצר שפורסמה השבוע, ביוני נרכשו 2,500 דירות חדשות מקבלן, מתוכן כ־700 במסגרת מחיר למשתכן. הן הצטרפו ל־500 דירות שנרכשו במסגרת התוכנית בחודש מאי, כך שלתוכנית הכוללת הנחה מובנית על מחירי הדיור יש השפעה על המדד.

 

מדד המחירים הממוצעים הוא מדד "טיפש", שאינו לוקח את כלל העסקאות ומשקלל אותן. כך, לדוגמא, במידה שברבעון הקודם דווח על מכירת פרויקט יוקרה בתל אביב סביר שהמדד ילמד על ירידה, ובמידה שהיו יותר עסקאות מחוץ לאזורי הביקוש המגמה תהיה של עלייה. מדד מחירי הדירות, מנגד, הוא מדד מדויק יותר המציג את הנתונים בהתאם לסוג הדירה מיקומה ונתונים נוספים שהופכים את הדיווח למדויק יותר.

 

 

 

בחודש מרץ השנה דיווחה הלמ"ס כי עדכנה את שיטת המדידה של מדד מחירי הדירות, וכעת משקלן של עסקאות מחיר למשתכן ומחיר מטרה נמוכות יותר מכפי שהיו בחודשים הקודמים. על פי נתוני הלמ"ס, מדד זה עלה ב־0.1% בחודשים מאי-יוני. בנוסף, הלמ"ס עדכנה היום למעלה את העלייה במדד מחירי הדיור בחודשים אפריל-מאי מ־0.1% ל־0.2%. כך, מדד מחירי הדיור ב־12 החודשים האחרונים עלה ב־4.5%, פחות מאשר הקצב של 2016 כולה אך עדיין קצב גבוה יחסית.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x