$
חדשות נדל

המועצה הארצית: "הקיוסק הגדול בעולם" בחוף אשדוד לא יהפוך למלון

בשנת 2005 הוצא צו הריסה נגד המבנה, אבל הוא לא מומש עד היום. מדובר במבנה בן 4 קומות הממוקם על חוף הים באשדוד, שנבנה שלא כחוק. ביטול הפיכתו למלון, מותיר את צו ההריסה על כנו; אט"ד מגישת הערר: "חופי הים שייכים לציבור"

דותן לוי 15:0906.08.17

ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, דחתה את התוכנית להפוך את "הקיוסק הגדול בעולם" בחוף אשדוד למלון. מכיוון שיש צו הריסה תלוי נגד המבנה שלא מומש, ההחלטה בעצם מחזירה את ההריסה.

 

בתום מאבק של 20 שנה, ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה קיבלה את עמדת עמותת אדם טבע ודין ולפיה הרחבת הבנייה של מבנה בלתי חוקי בחוף רובע א' באשדוד, המכונה "הקיוסק הגדול בעולם", נעשתה בניגוד לחוק. הוועדה החליטה עוד כי אין לאפשר למבנה להפוך למלון, כפי שאישרה הוועדה לשמירת הסביבה החופית (ולחוף) בניסיון להכשיר את המקום.

 

מדובר במבנה הממוקם על חוף הים באשדוד ומשתרע על שטח של 244 מ"ר צפונית למלון ווסט, בשנת 1998 נתנה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה אשדוד היתר לבניית קיוסק בן קומה אחת ומרתף בגובה של 7.5 מטר ובשטח של 141 מ"ר. למרות זאת, במקום נבנה מבנה ענק הכולל ארבע קומות שהעליונה בהן שימשה למגורי היזם ומשפחתו וגג רעפים.

  

הקיוסק שהפך לבניין של 4 קומות הקיוסק שהפך לבניין של 4 קומות צילום: בועז רענן

 

 

בשנת 2001 הסכימה הוועדה המחוזית דרום להגדיל את זכויות הבנייה במקום בתנאי שקומת הגג והרעפים יפורקו, דבר שלא קרה.

 

בשנת 2004 דנה ועדת המשנה בעררים של אדם טבע ודין, של "הפורום הציבורי לאיכות הסביבה באשדוד" ושל החברה להגנת הטבע וקבעה כי החריגה מהיתר הבנייה אינה חוקית. שנה לאחר מכן הוצא צו הריסה למבנה, אך הוא לא מומש עד היום.

 

לפני כשנה הגיש היזם הגיש תוכנית לאישור הבנייה והוולחוף החליטה להכשיר את הבנייה הלא חוקית בתנאי שהמקום ישמש כמלון. על החלטה זו הגישו אדם טבע ודין וה"פורום הציבורי באשדוד" את הערר שהתקבל.

 

"הכשרת בנייה בלתי חוקית מעבירה מסר בעייתי"

 

בהחלטת הוועדה נמתחה ביקורת על החלטת הוולחוף על כי "לא נערך האיזון הראוי בין השיקולים התכנוניים הצרים לבין שיקולים אחרים", וכי הוולחוף התייחסה לשיקולים "שאינם ענייניים, המהווים שיקולים זרים, שלא היו צריכים כלל להוות בסיס להחלטה".

 

בין השיקולים הללו, ניתן למצוא התייחסות ליכולת ההנדסית להרוס חלק מהמבנה מבלי לפגוע בו קונסטרוקטיבית – החלטה שכאמור אינה רלוונטית. עוד ציינה הוועדה כי התוכנית הוגשה מלכתחילה מתוך מטרה אחת ויחידה והיא "הכשרת עבירת הבנייה שביצע היזם לפני קרוב ל-20 שנה, ושהוצא נגדה צו הריסה בשנת 2000".

 

עוד נכתב, כי הכשרת בנייה בלתי חוקית מעבירה מסר בעייתי. הוועדה ציטטה החלטה מהעבר בנושא: "אסור שבנייה בלתי חוקית תהא מקדמה על מנת לאלץ בדיעבד את הכשרתה. המסר שצריך להנחיל הוא כי בנייה בלתי חוקית הריהי כעושר השמור לבעליו לרעתו; עליה להיות לו לרועץ, לא ליתרון".

 

ראש תחום תכנון באדם טבע ודין, יעל דורי: "קבלת העמדה שלנו על ידי ועדת הערר היא אמירה מובהקת נגד עבירות בנייה. עברייני בנייה רבים נושאים עיניהם אל הפרשה הזאת כדי לנצל אותה כתקדים לאישור עבירות בנייה אחרות בחופים וכעת קיבלה הוועדה עמדה נחרצת נגד הלבנת עבירות בנייה. חופי הים שייכים לציבור, והתכנון בהם צריך להיות מקיף ושקוף לציבור, ולא 'טלאי על טלאי' שיפגע בחופים של כולנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x