$
חדשות נדל

גפני: "אף אחד לא מנסה ולא מעוניין להוזיל מחירי הדירות"

בדיון בוועדת הכספים על העלייה במחירי המשכנתאות, אמר גפני כי לאוצר "אין ענייןלהוזיל מחירים ולכן הם לא יכניסו יד לכיס ויתנו משכתנאות מסובסדות. הבנקים לא יתנו הלוואות לאנשים שאין להם ערבים ומשכורות כי הם לא רוצים תמונות בעיתון שהם מפנים דירות"

שחר אילן 12:2007.03.17

"אין לאף אחד כוונה ועניין להוזיל את מחירי הדירות. אין מדיניות של הוזלת מחירי דירות", כך אמר הבוקר יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני בדיון בוועדה על העלייה במחירי המשכנתאות.

 

גפני האשים את כל הגופים המעורבים: "אין עניין למשרד האוצר להוזיל מחירים ולכן הם לא יכניסו יד לכיס ויתנו משכתנאות מסובסדות כמו בעבר ולא נותנים גם הלוואת מקום. הבנקים לא יתנו הלוואות לאנשים שאין להם ערבים ומשכורות, למרות שיש להם משכנתא על הדירה, כי הם לא רוצים תמונות בעיתון שהם מפנים דירות. המדיניות הזו חייבת להיפסק".

 

לדבריו, רשות שוק ההון מעוניינת לשמור על כספי הפנסיה ולכן לא מגמישה את הכללים לגבי רכישת משכנתאות על ידי המוסדיים. "אין לבנק ישראל עניין להוזיל מחירים. הם מעלים את הריבית על המשכנאות וכמעט שהגענו למצב שאין לאן להעלות. שומרים על הביטוח של הבנקים שהם כידוע גופים עניים".

משה כחלון ומשה גפני משה כחלון ומשה גפני

 

ח"כ מיקי כהן (יש עתיד) אמר בדיון ש"המשכנתאות עלו בצורה מטורפת והזהיר מעליה נוספת".

 

בדיון בוועדת הכספים דבקו נציגי רשות שוק ההון והמפקחת על הבנקים בעמדותיהם. סגנית המפקחת על הבנקים ריקי אליאס עמדה על הדרישה שהמוסדיים ירכשו מהבנקים תיק שבו משכנתאות מכל רמות הסיכון, כלומר תיק שכולל גם משכנתאות מסוכנות יחסית בשווי של 60%-75% מערך הדירה.

 

סגן הממונה על רשות שוק ההון, יואב גפני, הציג את עמדת הרשות שלפיה המוסדיים לא ירכשו משכנתאות שחלקן משווי הדירה יותר מ-60%. הוא אמר שזו הוראה ישנה ובנק ישראל הוא ששינה את עמדתו.

 

מנהלת המחלקה הכלכלית בבנק ישראל, מרב אשר, אמרה כי "נטל חוב המשכנתאות מגביר את הסיכונים בשוק. ההיקפים הגודלים הם סיכון לבנקים וללווים". היא ציינה שמחירי הדירות כמעט הכפילו עצמם בשנים האחרונות. "כתוצאה מכך משקי הבית לוקחים הלוואות הרבה יותר גדולות ולתקופות יותר ארוכות. נטל החוב של משקי בית הולך וגדל. התגברו הסיכנים בשוק, גם כי הלווים מינפו עצמם ולקחו סיכונים יותר גדולים. גם כי התיק הבנקאי נראה אחרת מלפני עשור. 45% ממנו הם משכנתאות ונדל"ן. ההיקפים הגדולים סיכון לבנקים וללווים. ללווים כי הם עלולים לא להחזיר ולבנקים כי הלווים לא יחזירו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x