$
נדל

בלעדי ל"כלכליסט" - הירוקים הפסידו: מעלות תכפיל את מספר הדירות

הוועדה הארצית לתכנון השתכנעה כי מספר התושבים יגדל בכ־50% עד 2020. החברה להגנת הטבע: "מדובר בקצב גידול שהוא פי שמונה מהקיים"

התנגדויות ארגוני איכות הסביבה לא הצליחו לשנות את החלטת ועדת המשנה הארצית לתכנון ובנייה (הולנת"ע). הוועדה אישרה את התוכנית להרחבת העיר מעלות־תרשיחא, כך נודע אתמול ל"כלכליסט". העיר משתרעת כיום על פני 9,200 דונם ומונה כ־5,500 יחידות דיור. התוכנית שאושרה תאפשר להוסיף עוד

כ־4,500 יחידות דיור ולבנות 800 חדרי מלון באגם מונפורט ובסביבתו. על פי נתוני עיריית מעלות־תרשיחא, כיום ישנם כ־23 אלף תושבים בעיר, ועד שנת 2020 מספר זה יגיע ל־35 אלף תושבים. על פי גורמים בעירייה, התוכנית אמורה לתת מענה לגידול באוכלוסייה.

 

מהחברה להגנת הטבע, שהצביעה נגד התוכנית, נמסר כי קצב גידול האוכלוסייה שעליו מדווחת העירייה ושעליו מתבססת התוכנית הוא בלתי ריאלי: "מדובר בקצב גידול שהוא פי שמונה מהקיים". עוד הוסיפו בחברה להגנת הטבע כי מדובר בשטח המתפקד כמסדרון אקולוגי, וכי ישנן עתודות קרקע בעיר שיכולות לתת מענה לצורכי הפיתוח לשנים רבות, וסיכמו בכך שבמאזן הכולל "רב הנזק על התועלת".

 

לא רק בצפון הארץ סערו הרוחות השבוע. החלטת הולנת"ע להרחבת העיר טירה עוררה חילוקי דעות מצד היישובים הסמוכים כפר הס ורמת הכובש. התוכנית בטירה הופקדה להתנגדויות והיא עדין לא סופית, אבל לפיה שטח העיר יגדל ב־10,000 דונם. בטירה, כמו גם במעלות־תרשיחא, לא קיימת תוכנית מתאר מסודרת, והתוכנית שאושרה להפקדה מתוכננת לגידול האוכלוסייה מ־22 אלף תושבים ל־65 אלף תושבים. על רקע ההתנגדויות שהשמיעו נציגי היישובים הסמוכים לעיר, הדגישה הוועדה את הצורך לבחון בתקופת ההפקדה את החריגה לשטחי המועצות הסמוכות לפני אישור התוכנית.

 

עיר נוספת שתרחיב את גבולותיה היא יהוד. לאחר שנים של משא ומתן והתנגדויות נחתם הסכם סיפוח קרקעות בין הערים יהוד־מונוסון למועצה האזורית דרום השרון. במסגרת ההסכם, כל נחלות גני יהודה שממערב לשכונת קריית הסביונים ועד לצומת סביון, כ־800 דונם, יעברו לשטח השיפוט של יהוד־מונוסון, ובמקום ייבנו 4,500 יחידות דיור חדשות. היטלי ההשבחה יחולקו באופן שווה בין הצדדים.

 

ראש עריית מעלות-תרשיחא שלמה בוחבוט מסר בתגובה כי: "מעלות תרשיחא הוא אחד הישובים היפים והירוקים ביותר בארץ, בו מקפידים על איכות חיים המדגישה את שימור הטבע שנותן לנו את היתרון היחסי. האם יש הגיון שנגביל את גידול הישוב בגליל? בשביל זה יש ועדות מחוזיות וערכאות שידונו באישורים סופיים. כדאי לבוא למקום ולראות מקרוב כיצד העיר משתלבת בין שמורות הטבע וכיצד דאגנו על איזון נכון בין הטבע לבנייה. יש פה גן עדן ירוק וכך ישאר".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x