$
נדל

פרסום ראשון: קרקעות של קק"ל במרכז המדינה יעברו למינהל מקרקעי ישראל

דירקטוריון הקרן אישר את ההסכם עם מינהל מקרקעי ישראל, במסגרתו יועברו השטחים לבעלות המדינה ובתמורה תקבל קק"ל קרקעות בנגב ובגליל

אורי חודי 18:2102.06.09
דירקטוריון קק"ל אישר את הסכם העקרונות בינו לבין המדינה בנוגע לקרקעות ולרפורמה במינהל מקרקעי ישראל. בהצבעה שנערכה בישיבה תמכו בהסכם 15 חברי דירקטוריון, התנגדו חמישה ושלושה נוספים נמנעו. במסגרת ההסכם מקבלת קק"ל את הרפורמה במינהל, במסגרתה יועברו שטחי קרקע נרחבים שנמצאים
היום בבעלות הקק"ל במרכז הארץ לבעלות המדינה. הקק"ל תקבל בתמורה קרקעות בנגב ובגליל.

 

חילופי הקרקע עליהם הסכים הדירקטוריון הערב יאפשרו את העברת הבעלות המלאה לידיהם של כ-200 אלף חוכרים המתגוררים בבנייה רוויה (דירות) על קרקעות קק"ל ולכ-90 אלף חוכרים בבנייה נמוכה.

 

היקף הקרקעות בהן מחזיקה קק"ל במרכז הוא אדיר ומהווה כשליש מכלל הקרקעות במחוז מרכז של המינהל. במחוז תל אביב לבדו, בו כמחצית הקרקע היא פרטית, שיעור קרקעות קק"ל הוא כשליש מהקרקע שמנהל המינהל. במחוז ירושלים, הכולל גם את אזור מטה יהודה, אשדוד, קריית גת ואשקלון, מהוות קרקעות קק"ל גם כן כשליש מכלל הקרקעות. במחוז הצפון שיעור קרקעות קק"ל עומד על כ-23% ובמחוז חיפה על כ-22%. במחוז הדרום שיעור קרקעות קק"ל כאחוז אחד בלבד.

 

בעקבות אישור ההסכם נמסר מקק"ל כי: "אנו רואים בהסכם הישג לארגון ולמטרותיו הציוניות לפיתוח ויישוב הארץ כשהנגב והגליל נמצאים בראש סדר העדיפויות של הקק"ל". יו"ר הדירקטוריון של הקרן, אפי שטנצלר, התייחס להחלטה ואמר כי: "פיתוח הנגב והגליל זו הציונות העכשווית. ציונות של שנות ה-2000. מרכז הארץ כבר מפותח. בוויתור על אדמות במרכזי הערים, תמורת אדמות בפריפריה חוזרת הקרן הקיימת לערכיה המקוריים בפיתוח השממה. האתגרים שעומדים בפנינו בפיתוח הנגב והגליל הם אדירים. גם התוכנית האסטרטגית של קק"ל לעשור הקרוב, אותה אישרנו עוד במהלך 2008, קובעת כי היעד המרכזי של קק"ל הוא פיתוח הנגב והגליל".

 

בקק"ל ציינו עוד כי: "ההסכם קובע נציגות נכבדה לקק"ל במועצת מקרקעי ישראל, מעבר לחלקה היחסי של הקק"ל בכלל מקרקעי הציבור. בכך ישמר כוחה של קק"ל ליישם את עקרונותיה בהתווית המדיניות הקרקעית בישראל. בנוסף על כך, תמנה הקק"ל משקיפים מטעמה אשר יהיו נוכחים בישיבות הנהלת ממ"י ובוועדותיה ויאפשרו לקרן לדעת על הנעשה בקרקעותיה. בנוסף על הקרקעות בנגב ובגליל, תעביר המדינה לקק"ל את התמורה שתקבל מן החוכר".

 

ממטה המאבק להצלת אדמות ישראל, שהתנגדו נחרצות להסכם והפגינו מחוץ לישיבה, נמסר כי "דירקטוריון קק"ל הפקיר את תפקידו כשומר על אדמות הלאום והמדינה. למעשה הוחלט על סופה של קק"ל. החלטה זו רובצת אישית על כל אחד ואחת מחברי הדירקטוריון שהרימו ידם בעד מכירת קרקעות, שנאספו בפרוטות העם היהודי, ויימכרו לכל המרבה במחיר. מהלך זה הוא צעד ראשון ביישום התוכנית המסוכנת של הפרטת אדמות המדינה והעברתן לבעלי הון. מטה המאבק ימשיך להילחם נגד התוכנית".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x