סגור
העיתון הדיגיטלי
20.04.25
מבנה משרדים ב בנימינה של חברת מישורים
מבנה משרדים בבנימינה של חברת מישורים

מישורים מכרה מבנה משרדים בבנימינה תמורת כ-40 מיליון שקל

הנכס נרכש על ידי החברה בשנת 2020 בתמורה ל-25.5 מיליון שקל; הרוכשת היא חברת וילאר  

חברת מישורים הציבורית מכרה מבנה משרדים בבנימינה בתמורה ל-39.4 מיליון שקל, מחיר הגבוה בכמיליון שקל מעל המחיר שבו מוערך הנכס בספרים. מדובר בנכס שנמצא בסמוך לתחנת הרכבת בנימינה מצידה המערבי, על מגרש בשטח של כ-1.8 דונם. הבניין הוא בן שלוש קומות בשטח בנוי של 3,164 מ"ר (כולל מרתפי חניה) לשימושי מסחר, משרדים וחניות, הנכס נרכש בשנת 2020 תמורת 25.5 מיליון שקל עם שיעור תפוסה של 40% ונמכר כאמור כעת תמורת קרוב ל-40 מיליון שקל, עם שיעור תפוסה של 100%.
לפי החברה, המכירה היא בהתאם לאסטרטגיית החברה למכירת נכסים אשר מיצו את פוטנציאל ההשבחה. לכלכליסט נודע כי הקונה היא חברת וילאר הציבורית שמחזיקה במספר גדול של נכסים מניבים, לרבות מספר נכסים בפארק תעשיה קיסריה שבו גם שוכנים משרדיה.
על פי ההסכם, 10% מהתמורה שולמו במועד חתימתו, והיתרה תשולם במועד השלמת העסקה, הצפוי להתקיים בסוף חודש אפריל 2025, בכפוף לתנאים מתלים. עם השלמת העסקה, החברה צפויה להכיר ברווח חשבונאי לפני מס של כמיליון שקל. התזרים החופשי הצפוי לחברה לאחר השלמת העסקה, בניכוי פירעון יתרת הלוואות כנגד הנכס לתאגיד בנקאי של כ-22 מיליון שקל, תשלומי מיסים והוצאות עסקה, צפוי לעמוד על סך של כ-16 מיליון שקל.
חברת מישורים עברה בשנים האחרונות תקופה סוערת בשל סכסוך בין בעל השליטה הקודם גיל בלוטרייך לבין בעל השליטה הנוכחי אלכס שניידר. את החברה הקים בלוטרייך בשנת 1989 והיא הונפקה ב-2007. שניידר נכנס להשקעה במישורים בדצמבר 2015, כשהחברה היתה במשבר והזדקקה להון, הוא רכש 21% ממניותיה בהשקעה של כ־40 מיליון שקל. באוקטובר 2016 רכש שניידר מבלוטרייך 16% נוספים תמורת כ־45 מיליון שקל.
הסכסוך בין השניים התנהל במשך שנים והגיע אף לביהמ"ש לאחר שמישורים תבעה את בלוטרייך בטענה שהפר את חובותיו לחברה והעדיף את טובתו האישית על פני טובת החברה. בלוטרייך חויב באותה העת לשלם לחברה פיצוי של כ-10 מיליון שקל.
אלון וקסמן, מנכ"ל מישורים, אמר לאחר סגירת העסקה: "מכירת הנכס בבנימינה מצטרפת לשורת מימושים של החברה במחיר הגבוה מערכם בספרים. מהלך זה משתלב בפעולות נוספות שביצעה החברה הכוללות מיקוד בפעילות בנכסים מרכזיים ורלוונטיים, שיפור בשיעורי התפוסה והמשך הרחבת הפעילות בשווקים בהם אנו פועלים.