$
בארץ

נתניהו שוקל לסגור את התאגיד בהצעת חוק ממשלתית

ראשי הקואליציה ייפגשו מחר כדי להחליט אם הם תומכים בהצעת החוק הפרטית של ח”כ דוד ביטן לסגירת תאגיד השידור הציבורי. אם ימשיכו להתנגד, ייתכן שנתניהו יאמץ את ההצעה כהצעת חוק ממשלתית - ואז יחויבו כל שרי הממשלה לתמוך בה

רוני זינגר 21:0529.10.16

כמדי יום ראשון, ראשי הקואליציה יקיימו מחר את פגישתם השבועית. אף שהדבר לא הוצהר באופן רשמי, במרכז הפגישה תעמוד הצעת החוק הפרטית לפירוק תאגיד השידור הציבורי שהגיש יושב ראש הקואליציה ח"כ דוד ביטן. מטרת הפגישה היא בדיקת ההיתכנות והתמיכה בהצעת החוק.

גורם בכיר במערכת הפוליטית אמר ל”כלכליסט” כי "קודם כל נבחן בפגישה מה המצב, והאם יש רוב. אחר כך נחליט מה לעשות", והתכוון לכך שאם יתברר שאין רוב להצעה הפרטית, תיבחן האפשרות להגיש הצעת חוק ממשלתית של ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו. או אז, תמונת המצב תהיה כבר שונה שכן על פי ההסכמים הקואליציוניים, שרי הממשלה מחויבים לתמוך בכל רפורמה של שר התקשורת.

 

יו"ר הקואליציה דוד ביטן (במרכז) בדיון על תאגיד השידור הציבורי. בטוח שישיג את הרוב הדרוש יו"ר הקואליציה דוד ביטן (במרכז) בדיון על תאגיד השידור הציבורי. בטוח שישיג את הרוב הדרוש צילום: אלכס קולומויסקי

 

אבל בזמן שביטן משוכנע כי יצליח להשיג רוב להצעתו הפרטית, תמונת המצב עדיין לא ברורה. ביום שישי ציטט "ידיעות אחרונות" את שר האוצר משה כחלון שאמר כי יתנגד להצעתו של ביטן. אליו מצטרפים בינתיים גם יושב ראש הבית היהודי נפתלי בנט, שר הפנים מש"ס אריה דרעי ושר הבריאות יעקב ליצמן מיהדות התורה. מנגד, ואף שלא הצהירו על כך באופן רשמי, חברי ישראל ביתנו צפויים לתמוך בחוק.

 

התנגדות בעירבון מוגבל

 

לנוכח רשימת המתנגדים, נשאלת השאלה מנין הביטחון של ראש הממשלה נתניהו ויו”ר הקואליציה ביטן להמשך המהלך. נראה שהם מבינים כי כל אחד מהשרים שמתנגדים עשוי לשנות את דעתו. השר בנט אמר לפי כמה שבועות כי “יזרום” עם ראש הממשלה בנושא, אך בשבוע שעבר שינה את דעתו, ויש לשער כי אם יצ'ופר יחזור לתמוך. גורמים המכירים את דעתו של ליצמן בנושא אמרו כי גם ביהדות התורה אין עניין אמיתי בנושא וגם שם נתניהו מזהה אפשרות לשינוי. באשר לאריה דרעי, ניתן להעריך כי משא ומתן שיביא לו ניצחונות בשדות אחרים יכול להביא לתמיכתו.

 

הלחצים מופנים לכחלון

 

אך שני גורמים מרכזיים אחרים בממשלה נותרו משמעותיים. האחד הוא השר גלעד ארדן, שעמד מאחורי הקמת תאגיד השידור הציבורי. בשבועות האחרונים הוא היה השר היחיד מהליכוד שיצא נגד ביטן, ופעילות מעמיקה שלו עלולה לשבש לביטן את התוכנית.

 

גורם נוסף הוא השר משה כחלון. השר הוא חוט השערה שעליו התאגיד נתלה, ועל כן עליו מופעלים עיקר הלחצים מצד כל המעורבים בנושא. בינתיים הוא מתנגד, אבל יכול להיות שהסיפור יהיה שונה אם ההצעה לסגירת התאגיד תוגש לבסוף כהצעה ממשלתית מטעם שר התקשורת. כחלון תמך לא מזמן בחוק התקציב הדו־שנתי אף שאמר כמה הוא לא אוהב אותו והסביר שנאלץ לתמוך כי הוא חתום על כך בהסכמים הקואלציוניים. לא ברור עוד אם יתמוך גם בהצעה הממשלתית הזאת בטענה כי הוא מחויב להסכמים הקואליציוניים.

 

עמדת סיעות הקואליציה לגבי סגירת התאגיד

 

הבית היהודי

בנט מתנגד, אך ייתכן שיתמוך לאחר מו"מ

 

ש"ס

דרעי מתנגד, אך ייתכן שישנה כיוון במו"מ

 

כולנו

כחלון מתנגד, אך מופעלים עליו לחצים

 

ישראל ביתנו

ליברמן צפוי לתמוך בהצעה

 

יהדות התורה

ליצמן מתנגד, אך ייתכן שישנה עמדתו

 

הליכוד

נתניהו תומך, ייתכן שארדן ינסה לסכל 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x