$
השורה התחתונה

הכלכלה התכווצה, המשקיעים התעלמו

שוק המניות ימשיך במגמה החיובית, למרות התכווצות המשק ברבעון האחרון של 2012

רוס קוסטרייך 07:5706.02.13

במרכז הנתונים הכלכליים שפורסמו בשבוע שעבר כיכבה אמנם התכווצות הכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי של 2012, אולם המשקיעים החליטו להעלים עין מהחדשות הרעות והמשיכו להשקיע במניות, כך שהשווקים המשיכו במגמה החיובית.

 

למעשה, הנתונים הכלכליים העיקריים היו מעורבים, אך בעוד

שלא ניתן להסיק מהם כי הכלכלה עומדת להמריא, כן ניתן לומר שהכלכלה ממשיכה להשתפר לאטה.

 

אולם, דו"ח צמיחת התמ"ג ברבעון הרביעי נשא בשורות מאיימות למדי. לעומת התחזיות שדיברו על צמיחה של 1% ברבעון, הכלכלה התכווצה ב־1% - ההתכווצות הראשונה זה יותר משלוש שנים. אף שלא ניתן להגדיר התכווצות כחדשות טובות, הדו"ח עצמו היה פחות גרוע מכפי שניתן היה לצפות. הצריכה הפרטית עלתה, וההשקעות העסקיות נותרו בריאות. ההתכווצות נבעה למעשה בעיקר משני גורמים: צניחה חדה בהוצאות הממשלתיות וירידה משמעותית ברמות המלאי.

כך, אף שדו"ח התמ"ג היה מאכזב, אני מעריך שנחווה צמיחה חיובית ברבעון הראשון של 2013.

 

זחילה אטית בתעסוקה

בשבוע שעבר פורסם גם דו"ח התעסוקה לינואר. בחודש שעבר נוצרו 157 אלף משרות חדשות, בהתאם לממוצע של השנתיים האחרונות, ומדובר בדו"ח סביר בהחלט. עם זאת, אף על פי שמשרות חדשות ממשיכות להיווצר, שוק העבודה עדיין מתקשה להיחלץ ממצב של צמיחה אטית. המשרות החדשות לא נוצרות בקצב מהיר מספיק כדי לסייע לעלות את השכר, ואמריקאים רבים עדיין מחפשים עבודה. בנוסף, שיעור העובדים המוגדרים בתת־תעסוקה (כגון עובדים במשרה חלקית המעוניינים במשרה מלאה) עומד על 14.4%, כלומר קרוב לאחד מכל שישה אמריקאים הוא מובטל או בתת־תעסוקה. החדשות הכלכליות הטובות ביותר שפורסמו בשבוע שעבר הגיעו מחזית הייצור, שמתחיל להראות כמה סימנים ממשיים לשיפור. חברות רבות מתחילות לחוות עלייה בקצב ההזמנות החדשות, וזהו סימן חיובי שמצביע על צמיחה עתידית. המגמה הזו אינה מוגבלת רק לארה"ב, וניתן לראות סימנים לצמיחה ברמות הייצור גם בגרמניה ובברזיל וחשוב מכך - גם בסין.

 

לכו על הגדולות

המניות בהחלט הרוויחו מהמגמות החיוביות המתונות בצמיחה הכלכלית, ונראה כי המשקיעים חוזרים לשוק, כפי שהיה מצופה זה זמן רב. זרימת הכספים לקרנות המשקיעות במניות ולקרנות הסל (ETF) היו גבוהים למדי בתקופה האחרונה, ומהווים סימן לכך שהמשקיעים מוכנים לקחת יותר סיכונים. אני מאמין שמחירי המניות ימשיכו לעלות, אך הייתי ממליץ לשמור על סלקטיביות בזמן ההשקעה. אני ממשיך להעדיף את השווקים המתעוררים (כולל סין) ומניות של החברות האמריקאיות הגדולות (mega-cap) שצפויות להרוויח מהשיפורים שנרשמו בכלכלה העולמית.

 

לעומת זאת, אני ממליץ לשמור על זהירות בכל הקשור לסקטור הצרכנות ולחברות בעלות שווי שוק קטן יותר. חברות אלו אמנם רשמו השנה ביצועים לא רעים עד כה, אך להערכתי הן פגיעות למדי. בנוסף, החברות בעלות שווי השוק הקטן יותר נראות לי יקרות מדי. כל עוד המשקיעים ממשיכים להזרים כספים לקרנות המשקיעות במניות, החברות הקטנות אמורות להחזיק מעמד. עם זאת, אני מצפה שקצב זרימת הכספים יתמתן בחודשים הקרובים, כך שתחום זה בשוק יהפוך להיות פגיע, בייחוד אם נחווה נסיגה בצריכה הפרטית.

 

הכותב הוא אסטרטג המניות הראשי של בלאקרוק

  

השורה התחתונה: הנתונים הכלכליים החיוביים ממשיכים לתמוך בשוק המניות. מומלץ להשקיע בשווקים המתעוררים ולהיזהר מחברות בעלות שווי שוק נמוך

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x