$
בורסת ת"א

פנחס בוכריס: "אין קשר בין המיזוגים בבזן לשיקולי הדירוג של כאו"ל"

כך לפי מנכ"ל בזן לאחר שחברת בתי הזיקוק ומפעלי הפולימרים פרסמה תוכנית לרכישת אג"ח עצמית ב־100 מיליון שקל בעקבות הנפילות באג"ח שהנפיקה

לירוי פרי 08:0606.09.12

המאבק לבלימת הנפילה באיגרות החוב של בזן רתם אתמול את בעלי השליטה בחברה, החברה לישראל של עידן עופר ופטרוכימיים של דיוויד פדרמן, ששחררו שורה של הודעות, שנתפסו כמעין צפירת הרגעה לשוק. ההודעה המהותית נגעה לבחינת אפשרות למיזוג מלא בין בזן לבין החברות־הבנות שלה: כרמל אולפינים (כאו"ל), גדיב תעשיות פטרוכימיה ושמנים בסיסיים חיפה. כל החברות נמצאות בבעלותה המלאה של בזן ובחברה מדגישים כי מטרת המהלך היא "למצות את יתרונות השילוב בין כלל חברות הקבוצה".

 

מה דעתך על מניית בזן:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

מניית בזןוהאג"ח שלה ושל החברה־הבת, כרמל אולפינים, ספגו ירידות חדות במהלך שלושת השבועות האחרונים. אתמול הגיבו ניירות הערך של הקבוצה לחדשות בעליות שערים. מניית בזן טיפסה ב־3% והאג"ח של טיפסו גם הן ב־3%, אך עדיין משקפות תשואה גבוהה יחסית לפדיון של עד 12%. האג"ח של כרמל אולפינים עלתה ב־2% והיא משקפת תשואה לפדיון של 14%.

 

תהליך המיזוג עומד כבר שנתיים על הפרק ובא לידי ביטוי גם בדו"חות בזן, שבהם נכתב כי החברה פועלת על מנת ליצור סינרגיה בין חברות הקבוצה שתסייע גם להפחית עלויות. הגופים המוסדיים ביקשו אתמול הבהרות מבזן באשר למהות המהלך, אך התקשו לקבל תשובות שהניחו את דעתם.

 

מיזוג בין כל חברות הקבוצה ייתרי למשל את הצורך של כאו"ל בפרסום דו"חות עצמאיים, וכן יקצר את ההליכים הבירוקרטיים ברמת המטה. אולם, יתכן כי גם שיקולי דירוג עומדים ברקע למהלך. בשבוע שעבר הפחיתה מידרוג לראשונה את דירוג החוב של כאו"ל מ־A2 ל־A3, וצירפה לה אופק דירוג שלילי. בשטר הנאמנות של האג"ח נכתב כי קיימת למחזיקים עילה לפירעון מיידי אם הדירוג ייפול מתחת ל־A3. בתרחיש של הורדת דירוג נוספת, כל האג"ח של כאו"ל בהיקף של כ־950 מיליון שקל עלול לכן לעמוד לפירעון מיידי. מיזוג כבין כלל חברות הקבוצה יקרב את כאו"ל לקופת המזומנים של בזן, ועשוי למנוע הורדת דירוג נוספת.

 

הקופה של בזן מכילה כיום כמיליארד שקל ואם יתבצע המיזוג צפויה ליהנות מתוספת של EBITDA שנתי של כ־300 מיליון דולר, בעוד נזילותה של כאו"ל חלשה ו"דירוגה עשוי לרדת אם לא יחול שיפור בפרמטרים הפיננסיים", לשון הדו"ח האחרון של מדרוג.

 

בשיחה עם "כלכליסט", סיפק מנכ"ל בזן, פנחס בוכריס, התייחסות ראשונה לירידות שרשמו אג"ח החברה.

 

אתה מודאג מהנפילות באג"ח?

 

"אני לא מודאג, אך אני גם לא יכול להגיד לך שאני מרוצה. חובת ההוכחה עלינו".

 

אתם יודעים להצביע על הסיבות לירידות שראינו במניות ובאג"ח של בזן וכאו"ל?

 

"אני לא יודע לומר למה האג"ח נפל. אני יכול רק לשער. הורדת הדירוג לכאו"ל הייתה לפני יותר משבוע, ואת הירידות הגדולות ראינו רק כמה ימים לאחר מכן. אני לא יכול לקשר בין הדברים."

 

אתה יכול לשלול את הקשר בין הודעת בחינת המיזוג מאתמול לבין שיקולי דירוג?

 

"אין שום קשר. ברגע שהגעתי לבזן, הבאתי קבוצה בינלאומית (BCG) שתבחן את המבנה הארגוני של כל החברות. ההמלצה הייתה לבצע מיזוג כולל של כל החברות. זה עניין שעומד על הפרק כבר שנה ו־5 חודשים".

 

"אתם מחברים את הודעת המיזוג עם הירידה בני"ע. אך אם אתה מסתכל על כל התמונה, שהמיזוג הוא תהליך ארוך טווח, אז אתה מבין שאין קשר. היום מאוד מורכב לי להתנהל בחברות עצמאיות נפרדות לחלוטין. יש לי כמה דירקטוריונים, כמה ועדות וכל דבר אני צריך לעשות מספר פעמים כשכול החברות בעצם נמצאות באותו מקום. ההתנהלות כחברות עצמאיות נפרדות היא מסובכת יותר.

 

"אנו בוחנים את המיזוג, וכבר התחלנו להתנהל כיחידות עסקיות במרץ 2012. ואם יסתבר בסוף שאני אנזק מהמיזוג — אז אני לא אעשה אותו".

 

פרט להודעת המיזוג, בזן הכריזה אתמול על אישור תכנית רכישת אג"ח עצמית ושל כאו"ל בכ־100 מיליון שקל, תוך שהנהלת החברה בוחנת הרחבה של מסגרת הרכישה ב־100 מיליון שקל נוספים. בבזן הסבירו כי המהלך יביא לצמצום החוב מבלי לפגוע בתזרים המזומנים. עוד נכתב כי "רכישת אג"ח של כאו"ל במחירים הנוכחיים, תאפשר ניצול הזדמנויות בשל תנאי השוק". החברה לישראל הודיעה מצידה כי אודי אנג'ל, מבעלי עופר הולדינגס (מבעלות השליטה בחברה לישראל) רכש אג"ח של בזן בהיקף של כ־2 מיליון שקל ע"נ.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x