$
בורסת ת"א

מחזיקי האג"ח של אמפל שוקלים לפתוח את הסדר החוב

מחזיקי האג"ח סדרה ב' של אמפל דרשו אתמול לקבל "סקירה של הסיכונים המשפטיים של החברה מול המצרים". במקביל, לכלכליסט נודע כי לאור הבעיות באספקת הגז השנה, המוסדיים מחקו את רוב השקעתם ב־EMG

לירוי פרי 06:5224.04.12

ההודעה של חברת הגז הלאומית המצרית (EGAS) על ביטול הסכמי מכירת הגז לישראל, הביאה אתמול לצניחה של מניית אמפל ואיגרות החוב של החברה, שבשליטת מרחב של יוסי מימן. באופן צפוי, האירועים הדרמטיים האחרונים עמדו אתמול במרכז כינוס מחזיקי האג"ח סדרה ב' של אמפל, שנקבע עוד בטרם נודע על ביטול ההסכמים. סמנכ"לית הכספים של החברה אירית אילוז אמרה במהלך הכינוס כי "אנחנו מבררים לגבי מהות ומשמעות החלטת המצרים ומעריכים בזהירות שמדובר בצעד טקטי משפטי כנגד כל התביעות שהגשנו נגד ממשלת מצרים". אילוז הוסיפה עוד, כי "קשה לברך על כך, אך אנו שמחים שהנושא עולה למודעות המדינית וצריך למצוא לזה פתרון".

 

במסגרת חוזה אספקת הגז, משמשת ספקית הגז המושבתת EMG כבעלת צינור הגז המצרי, והיא זו שאמורה לרכוש את הגז מהספקיות המצריות ולמכור אותו ללקוחות בארץ. עם השותפים הישראלים ב־EMG אפשר למנות את מימן, שמחזיק באמצעות אמפל ומרחב שבשליטתו כ־20.5% מהחברה. שותפים נוספים הם הגופים המוסדיים המחזיקים ב־EMG דרך קרן תשתיות וכן באופן ישיר, ובהם הפניקס, פסגות, מנורה מבטחים, כלל ביטוח והראל.

 

חובות של 700 מיליון שקל

 

אמפל חייבת למחזיקי האג"ח שלה קרן של כ־700 מיליון שקל ועוד כ־150 מיליון שקל בגין ריבית. אג"ח סדרה ב', שהחובות עבורה מסתכמות בכ־450 מיליון שקל, חתמה בתחילת אפריל על מתווה להסדר חוב מול החברה, שבו נקבע כי אמפל תקבל דחייה של שנתיים בתשלומי הקרן ואילו תשלומי הריבית ימשיכו כסדרם. עוד נקבע בהסדר כי מחזיקי האג"ח מכל הסדרות יקבלו תוספת ריבית שתיקבע בהמשך, וכן אופציות ל־23% ממניות אמפל. עוד נקבע, כי מימן לא ימשוך שכר במהלך תקופת הדחייה, ויזרים לאמפל כ־6 מיליון דולר במזומן ובמניות.

 

 

אילוז הסבירה אתמול כי "המטרה היא לאפשר לנו להשלים מהלכים עסקיים עד למיצוי הליך הבוררות הבינלאומי. התרומה של בעל השליטה מהווה תנאי הכרחי כדי להגיע להסדר הבוררות. התקופה הנדרשת מאפשרת לנו לבצע כמה פעולות גם לשאר הנכסים".

 

בנציגות אג"ח ב' מסרו כי "לאור ההתפתחויות האחרונות שפורסמו, אנחנו דורשים מאמפל לספק לנו מסמך המציג סקירה של העובדות וההשפעה על הזכויות והסיכונים המשפטיים של אמפל מול ממשלת מצרים. הסקירה עשויה להשפיע על עקרונות ההסדר".

 

מתי הגיעה הודעת המצרים?

 

אולם לא רק מחזיקי האג"ח של אמפל מודאגים כעת. ביוני 2007 גייס מימן משקיעים ישראלים ל־EMG, שבה הוא שותף עם המיליארדר המצרי חוסיין סאלם. במסגרת מהלך זה, גופים מוסדיים ישראליים רכשו 4.2% ממניות EMG בתמורה להשקעה כוללת של 92 מיליון דולר ולפי שווי חברה של 2.2 מיליארד דולר. קרן תשתיות, שהובילה את קונסורציום המשקיעים הישראלים, השקיעה 12 מיליון דולר במיזם. חברת הביטוח הראל השקיעה 27 מיליון דולר נוספים, מנורה מבטחים 21 מיליון דולר, כלל ביטוח 13.5 מיליון דולר, פסגות 11 מיליון דולר והפניקס 8 מיליון דולר.

 

אלא שעד כה הגופים המוסדיים שמושקעים ב־EMG מחקו כבר את מרב השקעתם. בהראל פרסמו אתמול דיווח רשמי שבו נכתב כי בית ההשקעות מוחק לאלתר את השקעותיו ב־EMG בהיקף של כ־54 מיליון שקל, מתוכם 47 מיליון שקל מכספי החיסכון של הציבור.

 

בתוך כך, אתמול התברר כי בעוד שאת ההודעה בנוגע לביטול הסכם הגז פרסמה אמפל ביום ראשון בערב, בהודעתה של בזן - חברה אחרת הקשורה בהסכמי אספקת גז עם EMG - נכתב כי קיבלה את ההודעה מספקיות הגז המצריות כבר ביום חמישי. אם הדיווח למשקיעי אמפל היה מתפרסם לפני פתיחת שבוע המסחר בבוקר יום ראשון, הפסד שכזה היה נמנע.

 

בתגובה לכך, מסרו גורמים באמפל ל"כלכליסט" כי "ממועד קבלת העדכון אצל EMG, לוקח פרק זמן עד שהוא מגיע לבעלי המניות. חשוב לזכור כי אמפל היא חברה אמריקאית שפועלת על פי הדין האמריקאי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x