$
מוסף השקעות פברואר 2011

משקיעים קטנים: מובילי הדעה ברשת

הכותבים הפופולריים ובעלי הרקורד המוצלח ביותר בקהילת המשקיעים התוססת שבאתר סיקינג אלפא מסמנים את המגמות בשוק בשנה הקרובה, ואת המניות שמהוות כיום הזדמנויות השקעה חד־פעמיות

איתי להט 11:3823.02.11

לא מעט מידע אצור בדפיו של האתר סיקינג אלפא (SeekingAlpha), אתר ההשקעות האמריקאי הפופולרי. 242 אלף מאמרים יש כיום באתר, ואליהם מתווספים כ־250 מאמרים חדשים מדי יום, כולם פרי עטם של כ־4,000 אנליסטים, מנהלי השקעות ומשקיעים מרחבי העולם. 5 מיליון מבקרים פוקדים את האתר מדי יום, מה שהופך אותו לנצפה יותר מ"הוול סטריט ג'ורנל", ויש לכך סיבה: הניתוחים האינטליגנטיים, שפע הדעות שלא אחת עומדות בניגוד גמור לתחזיות השוק, המומחיות והידע שמציגים הכותבים, והקהילה התוססת שמושכת מגוון רחב של אנשים שלכולם מטרה אחת משותפת: לחפש את האלפא, את ההשקעה הבאה שתביס את השוק.

 

  • לכתבות נוספות במוסף ההשקעות לחצו כאן

 

כמו לכל קהילה, גם לקהילה הפיננסית שמתרכזת בסיקינג אלפא יש מנהיגים. אלה נקראים "מובילי דעה" וזוכים לעיטור מיוחד שמופיע בעמוד שלהם, איש איש בתחומו - והתחומים רבים ומגוונים. מובילי הדעה נקבעים לפי מספר הצפיות במאמרים שלהם. ככל שניתוחיו של הכותב מדויקים ומועילים יותר, כך גדל מספר הצופים במאמריו והוא נהפך ל"מוביל דעה".

 

סיקינג אלפא הפך עם השנים למקום משפיע ביותר על עולם ההשקעות האמריקאי, ומאמר שמתפרסם בעמוד הראשי של האתר יכול להוביל לתזוזה במניה. זאת גם הסיבה שכדאי להקשיב למה שלכותבים בסיקינג אלפא יש לומר: חוץ מרמה גבוהה ביותר של מקוריות ויציאה מדפוסי המחשבה המקובלים של עולם הפיננסים, מצד אנשים שלא מפחדים להישמע יוצאי דופן, לא מעט מהם גם הצליחו לתרגם את המומחיות שלהם למזומנים, ומציעים לקוראים שלהם לעשות את אותו הדבר. ולא פחות חשוב: מאז שהוקם ב־2004 סיקינג אלפא נשאר אתר חינמי לחלוטין, אי של שיתופיות בלב הקפטיליזם, שמתברר שלא תמיד הוא חזירי.

 

אנרגיה ותחבורה - ג'ון פיטרסון: "תיזהרו מהמכונית החשמלית"

 

הכותב: ג'ון פיטרסון (50) הוא אחד התורמים הבולטים לאתר סיקינג אלפא. עורך הדין האמריקאי מתגורר בטירת Château de Barberêche הציורית, השוכנת על גדת אגם שיפנזה השוויצרי. הוא המיר משרד מצליח בארצות הברית בחיים שקטים בנוף שוויצרי שלו, ונחשב לכותב הפופולרי ביותר בסקטורי האנרגיה והתחבורה.

 

דגם הספורט של טסלה. "החברה נדונה לכישלון" דגם הספורט של טסלה. "החברה נדונה לכישלון"

 

"עבדתי כ־30 שנה במשרד שמתמחה בהנפקות וביצירת מסלולי השקעה בתחום האנרגיה", אומר פיטרסון בשיחה עם "כלכליסט". "עסקתי ביצירת השקעות, ואת הכתיבה שלי באתר התחלתי לפני שלוש שנים, בעקבות רצון להבהיר כמה אי־דיוקים וטעויות שראיתי אצל כותבים אחרים באתר שסיקרו את התחום. מכיוון שזה תחום ההתמחות שלי, רציתי לתקן אותם".

 

פיטרסון עדיין מייעץ לחברות קטנות ובינוניות מהתחום. מהטירה שבה הוא מתגורר הוא יוצא למסעות ברחבי העולם; חלק מהם, הוא מודה, הם תוצאה של הכתיבה שלו באתר. "מובן שהכתיבה שלי חושפת אותי ללקוחות פוטנציאליים, אבל זה גם מה שמייחד אותה. אני כותב מזווית של יועץ ללקוח, וזה מה שמייחד אותי מכותבים אחרים באתר. עם הזמן, זה פשוט הפך לכיף גדול".

 

הצלחות: עם הכיף באה ההצלחה - פיטרסון הוא הכותב הפופולרי ביותר בשני סקטורים בעלי חשיבות עצומה עבור קהל הקוראים של האתר: אנרגיה ותחבורה. "היו לי כמה טיפים טובים", מתרברב פיטרסון, "המלצתי על חברה בשם Active Power, יצרנית מערכות אל־פסק מתקדמות, כשהמניה שלה נסחרה ב־26 סנט. היום המניה נסחרת ב־2.30 דולר. המלצתי על Enersys, חברה שמתמחה בפתרונות אחסון אנרגיה ליישומים תעשייתים, כשהיא נסחרה ב־6 דולר - וכרגע נסחרת ב־30 דולר. אני חושב שהיו לי לפחות שש המלצות בשנים האחרונות שהניבו תשואה מנצחת, לפחות 600%".

 

ממה להיזהר: "אני חושב שכל משקיע נבון בתחום צריך להיזהר מאוד בסקטור של מכוניות חשמליות. קח לדוגמה את טסלה, יצרנית המכונית החשמלית מארה"ב. זאת חברה שלדעתי נועדה לכישלון, ואני חושב שהשנה נתחיל לראות את התהליך מתרחש. שווי השוק של החברה עומד על 2 מיליארד דולר, בשעה שההון העצמי שלה עומד על 200 מיליון דולר. המכפיל שלה גבוה מדי עבור חברה כזו, שבעצם היא לא חברת טכנולוגיה, היא חברת תחבורה. לדעתי היא לא תוכל להצדיק את ערך השוק שלה לאורך זמן, ונתחיל לראות את זה השנה. בכלל, אני חושב שכל הסקטור של סוללות ליתיום איון ירשום ביצועים דלים השנה, אם בכלל".

 

הבוננזה הבאה: "התחום של אחסון אנרגיה רואה המון התעוררות וטכנולוגיות חדשות, כמו זו של חברת Axion Power, שמפתחת סוללות מבוססות עופרת פחמן ותשיג לדעתי תשואות יוצאות דופן השנה. חברה מעניינת נוספת שתצליח השנה היא ZBB, המייצרת גם היא טכנולוגיות אחסון אנרגיה מתקדמות עבור אתרים מרוחקים, טכנולוגיות שמוזילות את עלויות התפעול של אתרים מסוג זה. אלה המניות שאני אוהב, והמניות שאני אוהב לאהוב הן מניות שאני רואה בהן פוטנציאל מינימלי של 100% תשואה בשנה הקרובה".

 

ג'ון פיטרסון ג'ון פיטרסון

מניות דיבידנד - דיוויד האנקר: "הסקטור הבנקאי יפתיע את האנליסטים"

 

הכותב: דייוויד האנקר (David Hunkar) הוא בדיה, שם עט, שמאחוריו מסתתר משקיע ואנליסט ממוצא הודי, המנהל את הונו האישי והמשפחתי בחברת השקעות קטנה. האנקר, איש המסתורין של אתר seekingalpha, הוא אחד הכותבים הנקראים ביותר באתר. לאחר עשור של עיסוק בהשקעות, שלו קדם תואר מאסטר בפיננסים וכלכלה, הוא החליט לשתף את קוראי האתר בניסיונו הרחב באיתור מניות זרות בעלות פוטנציאל יוצא דופן, הנסחרות בשוק האמריקאי.

 

"ב־2008 חבר הכיר לי את האתר, אחרי שבמשך כמה שנים החזקתי בלוג פעיל בשם topforeignstocks שבו כתבתי על תחומי ההתמחות שלי וניתחתי מניות", מסביר האנקר. "הסיבה העיקרית לכך שהתחלתי לכתוב היא הרצון שלי לקבל יותר חשיפה ולחלוק את הידע שלי עם אנשים נוספים. מרגע שהתחלתי לכתוב באתר נחשפתי לתגובות אינטליגנטיות מקוראים מאוד איכותיים, שאהבו את ההתמחות שלי ואת הצורה שבה אני מנתח. עבורי זה היה כמו למצוא קהילה שלמה שחולקת איתי את אותם תחומי עניין. קהילה שאני רוצה להיות חלק ממנה".

 

סחורות. "כל הסקטור יאכזב" סחורות. "כל הסקטור יאכזב" צילום: בלובמרג

 

מה שהפך את האנקר לכותב מבוקש הוא היכולת המרשימה שלו לאתר מניות זרות שחומקות מתחת לרדאר של המשקיע הקטן. יכולות הניתוח והכתיבה שלו הביאו עיתונים כמו "הניו יורק טיימס" ו"הוול סטריט ג'ורנל" לפרסם את דעותיו.

 

"אני מנסה לאתר מניות כאלו בתחילת דרכן, כשהן רק מתחילות להיסחר בשוק האמריקאי, אבל גם עוסק במניות שלא נסחרות בארצות הברית, ומאוד אוהב להשקיע במניות זרות שנותנות דיבידנד. התחלתי לסחור בתקופת הדוט.קום, אז עשיתי הרבה טעויות שלמדתי מהן".

 

הצלחות: "אני אוהב שווקים זרים. אני כרגע משקיע בדרום אמריקה, הודו, אירופה וארה"ב. ההשקעה החביבה עליי היא מניות דיבידנד. אחת כזו, שאליה נכנסתי בתחילת 2009, היא חברת Vinci S.A הצרפתית - מניה סולידית של חברת תשתיות, כבישי אגרה ובנייה, שנסחרה אז ב־26 יורו והיום עומדת על 43 יורו עם תשואת דיבידנד של 3.71%. זו מניה סולידית שנפח המסחר שלה הולך וגדל בהתמדה, כי משקיעים נמשכים לסולידיות של הסקטור, והיא תמשיך לעלות בחדות גם השנה".

 

ממה להיזהר: "כל סקטור הסחורות יאכזב השנה לעומת השנה שעברה. זה יקרה בגלל ההאטה בצריכה של שווקים מתפתחים כמו הודו וסין, שאני מאמין שנהיה עדים לה השנה".

 

הבוננזה הבאה: "מניה שאני אוהב וחושב שתעשה ביצועים יפים השנה היא זו של Banco de Chile. כמו מניות זרות נוספות, היא מעניקה דיבידנדים גבוהים יחסית למניות אמריקאיות, וגם שיעורי המס על הדיבידנדים הללו בארצות המוצא של המניות הם נמוכים יחסית.

 

"בכלל, כל הסקטור הבנקאי ישיג לדעתי תוצאות טובות מאוד השנה, שיפתיעו משקיעים ואנליסטים רבים. המוטו שלי השנה הוא מניות בנקים וחברות פיננסים זרות, שמחלקות דיבידנד. שם אני מושקע".

 

מתכות - אנאנתן תנגבל: "אם אתה צריך לעשות השקעה אחת השנה תשקיע בכסף"

 

הכותב: אנאנתן תנגבל (Ananthan Thangavel) מייצג את הדור הצעיר באתר. תנגבל (26), בוגר משפטים מאוניברסיטת UCLA וכלכלה מאוניברסיטת נורת'ווסטרן, הוא מהסוחרים שגדלו בצל המשבר של 2008 ולמדו על בשרם שמשבר הוא אולי ההזדמנות הכלכלית הטובה ביותר. מהמשרד שלו בלוס אנג'לס, תנגבל ושותפו מנהלים חברת השקעות קטנה.

 

"התחלתי לטפח עניין רב בפיננסים בזמן לימודיי", משחזר תנגבל, "אבל עדיין לא ידעתי באיזה תחום או סקטור אני רוצה להתמחות. ההבנה הסופית שלי שאני לא רוצה לעסוק במשפטים ומעדיף את תחום הפיננסים הגיעה בדיוק בזמן שבו השוק התהפך, בסוף 2007. למעשה, למדתי לסחור במקביל להפיכתו של השוק לדובי, ועבורי זה היה מאוד מעניין.

 

"כל מה שלמדתי - למדתי בתנאים של השוק הקיצוני הזה. זה מעניק לי פרספקטיבה שונה מעט מזו של הסוחרים בארגונים פיננסיים מסורתיים, שרק רצו להיפטר מהאחזקות שלהם בשוק בזמן שהוא ירד. זה הנוהג המקובל, אבל המשבר האחרון הוכיח שזה לחלוטין לא נכון. גם כיום התעשייה הזו שבויה באותן דרכי חשיבה ישנות, ובאתר אני רואה את האלטרנטיבה לחשיבה הזו. זה אתר שמפגיש בין הרבה אנליסטים שהם לא קורבן של המיינסטרים, אלא אינדיבידואלים בעולם ההשקעות. רוב הכותבים הם בעלי ראייה חדשנית של השווקים, מה שמספק לקוראים פרספקטיבה מעניינת מאוד".

 

אנאנתן תנגבל אנאנתן תנגבל

 

תנגבל הוא כותב צעיר יחסית באתר - הוא החל לפרסם את הניתוחים שלו רק באמצע השנה שעברה - אבל הוא הפך במהירות לכותב מבוקש בתחום המתכות. "הכתיבה הכניסה לנו לא מעט עבודה", הוא מודה, "וזה דרבן אותי לכתוב יותר. כל מאמר שאני מפרסם זוכה לדיון מקיף, שממנו אני ממשיך ללמוד. בכל יום שאני מבלה באתר אני מעשיר את הידע שלי. אנחנו חולקים כל מה שאנחנו יודעים עם הקוראים שלנו, וזה עובד".

 

הצלחות: זה אכן עובד. העצות של תנגבל על סקטור המתכות היקרות כבר הוכיחו את עצמן. גם כשמחירו של הכסף התנדנד, תנגבל החזיק את הפוזיציה על המתכת, שהמשיכה לעלות. "סיקינג אלפא מספק לנו את היתרון הזה מול לקוחות", הוא אומר, "כשאני מדבר איתם על הקבלות שלי, אני יכול פשוט לשלוח אותם לאתר כדי לבדוק".

 

ממה להיזהר: "אני לא הייתי נוגע בשום IPO של חברות הטכנולוגיה הגדולות. לא פייסבוק, לא טוויטר, אף אחת מהן. ההערכות של החברות האלה צומחות ב־50% מדי יומיים לשווי מגוחך לחלוטין, ולאף אחת מהן אין את ההכנסות הנדרשות כדי לתמוך בהערכות השווי האלה. ייקח להן עוד 20-30 שנה, אם בכלל, עד שהן יגיעו לשווי שעליו מדברים עכשיו. אני לא אגע בהן עד אז".

 

הבוננזה הבאה: "כשמדובר בכלכלות העולם המערבי, המפותח, עדיף לך להשקיע בכל דבר על פני להחזיק במזומנים. כל צמיחה בעולם המערבי כבר לא נובעת ממנועי צמיחה אמיתיים אלא ממחזורי עסקים, מנועי הצמיחה העיקריים של המערב כבר הגיעו לבגרות. אפשר לראות את התהליך הזה בהיחלשות הדולר לעומת מטבעות השווקים המתפתחים. כשיש פיחות במטבעות המקומיים, סחורות הופכות להשקעה נבונה. אנחנו מאמינים שזהב וכסף הוכיחו לאורך זמן שהם מטבעות אלטרנטיביים בכלכלה הגלובלית, והעצה שלי היא: אם אתה צריך לעשות השקעה אחת השנה - תעשה אותה בכסף".

 

תחזיות שוק - פרייר דה פלסיס: "ענף הכורים הגרעיניים מתעורר לחיים"

 

הכותב: פרייר דה פלסיס (Prieur du Plessis) מחזיק בניסיון וברשימת תארים מרשימה. דה פלסיס (55) הוא פרופסור לניהול השקעות בבית הספר למינהל עסקים של אוניברסיטת סטלנבוך (Stellenbosch) הדרום־אפריקאית. הוא בעל ניסיון של 27 שנה בתחום ההשקעות, בעלי חברת ההשקעות הדרום אפריקאית־הונג קונגית פלקסוס, רץ למרחקים ארוכים ומשמש קונסול כבוד של סלובניה בדרום אפריקה.

 

פרייר דה פלסיס פרייר דה פלסיס

דה פלסיס התחיל לכתוב באתר לפני כמה שנים, מתוך רצון לחשוף את הבלוג שלו, Investment Postcards from Cape Town, ליותר קוראים. כיום הבלוג שלו מדורג כאחד מ־20 הבלוגים הנקראים ביותר בנושאי השקעה בינלאומית. גם באתר הפך פלסיס במהירות לאחד ממובילי הדעה בכמה סקטורים, בעיקר בכל הנוגע לתחזיות על השוק האמריקאי.

 

"עבורי עולם ההשקעות הוא משהו שבולע אותי לחלוטין", מסביר פלסיס. "הסביבה הזו מספקת לי כמויות עצומות של אדרנלין. זאת סביבה דינמית, פגיעה, שבה מכלול אינסופי של גורמים משפיע ללא הרף על השווקים - לא אחת גם באופן לא רציונלי לחלוטין. כל הרעש הזה הוא משהו שאחרי כל כך הרבה שנים בתחום יש לי כלים טובים יותר להתמודד איתו, וזה משהו שאני מאוד רוצה לשתף בו את הקוראים".

 

פלסיס מעיד על עצמו כי הכתיבה היא עבורו דרך לארגן את מחשבותיו בנושא השווקים הפיננסיים. "זה הפך לחלק מדרך החיים שלי. הרעיונות המקוריים לכתיבה מגיעים אליי בעיקר בזמן שאני רץ. כתיבת בלוג וריצה הם עבורי חלקים של אותו השלם. ריצה זה משהו מאוד אישי, וכתיבה, אף שהנושאים הם עסקיים, היא גם משהו מאוד אישי עבורי. בשני התחומים הצטיינות היא דבר שמשיגים בטווח הארוך".

 

הצלחות: "אני לא ממש כותב על מניות ספציפיות כי אני מתרכז במאקרו ובמגמות שוק, אבל ברור שלפעמים אפשר להשקיע במגמות האלה בעזרת קרנות מחקות (ETF). המלצתי על השקעה בכסף, למשל, בינואר 2010, ומאז מחיר הכסף עלה בכ־62%. קרן iShares Silver Trust ETF עלתה מאז בכ־60% וקרן Proshares Ultra Silver ETF עלתה בכ־117%. אני אישית עדיין ממליץ על השקעה במתכות יקרות בכלל וכסף בפרט".

 

ממה להיזהר: "העלייה בתשואת אג"ח אמריקאיות לפירעון בעוד עשר שנים, אשר חצתה את ה־3.5%, היא בבחינת איתות טכני חשוב, המדגיש את העובדה כי נתוני המאקרו יוצאים כנגד שוק האג"ח הפדרלי. איני אוחז בעמדה דובית לגבי אג"ח ממשלתיות לטווח הקצר, שכן הריבית היציבה של הבנק המרכזי אמורה להגביל את העלייה בתשואות בחודשים הקרובים, אך עם זאת, להערכתי התשואות באג"ח האמריקאיות הממשלתיות יעלו משמעותית בתוך חצי שנה עד שנתיים".

 

הבוננזה הבאה: "אני רואה בסקטור האנרגיה החלופית פוטנציאל אדיר לתשואות מפתיעות השנה, בעיקר בתחום של אנרגיה גרעינית. התחום מתעורר לחיים בשנים האחרונות מחדש, והוא עומד לצבור תנופה, בדגש על בניית מספר רב של כורים גרעיניים שיספקו אנרגיה לסין והודו הצומחות. קרנות מחקות כמו Global X Uranium ETF או Market Vectors Nuclear Energy ETF עומדות להרוויח מכך באופן נאה".

 

קרנות סל - דייוויד ג'קסון: "יש המון אי־שקט לגבי המספרים של החברות הסיניות"

 

הכותב: דייוויד ג'קסון הוא האיש שעומד מאחורי סיקינג אלפא. היזם והמנכ"ל של האתר החל את דרכו בעולם הפיננסים כאנליסט בסטנלי מורגן. במשך כמה שנים בבנק ההשקעות הוא עסק בכתיבה באתר כתחביב, עד שזה הפך לעסק משגשג. ג'קסון עדיין ממשיך לכתוב בסיקינג אלפא ניתוחי שוק, אבל בעקבות ההצלחה האדירה של האתר הוא מנוע אתית מלכתוב על מניות ספציפיות.

 

"אם אני כותב מאמר על מניה וממליץ עליה, סביר מאוד להניח שעצם הפרסום של המלצה כזו ייצור תנודה במניה. זה קורה כל הזמן אצלנו עם כותבים אחרים, אלא שהם לא הבעלים של האתר ולכן לא נחשדים במניפולציה", הוא אומר, "זאת הסיבה שאני מאוד נזהר במה שאני כותב ובמה שאני קונה להשקעה. אני כבר לא קונה מניות בודדות כי זה עלול ליצור גל של שמועות, וכרגע אני משקיע רק בקרנות סל (ETF)". אלו, שלא במפתיע, הן גם תחום ההתמחות שלו.

 

"בניגוד למדיה המסורתית, שלא אחת מנסה להצביע על כיוון או מגמה שנחשבים לנכונים, בסיקינג אלפא יש מגוון דעות סותרות באותם נושאים, מה שמשאיר לקוראים את ההחלטה הסופית במה להשקיע ובמה לא", אומר ג'קסון, שבימים אלה גם התחיל לשלם לכותבים באתר בהתאם למספר הקוראים שלהם. "כותב מרוויח 45 דולר בממוצע על כל מאמר שלו", הוא אומר, "אבל יש כותבים שבחודש הראשון להשקת התוכנית כבר הספיקו להרוויח 5,000 דולר עבור הכתיבה שלהם, שמביאה להם גם לקוחות. זאת גם סיבה מצוינת לכתוב באתר, כי כמעט אף אחד מהמתחרים שלנו לא עושה דבר כזה".

 

הצלחות: ב־2006 פרסם ג'קסון באתר את "מדריך ההשקעה ב־ETF" - מאמר לא ארוך במיוחד שהוא מחשיב כהצלחה הגדולה ביותר שלו ככותב. "מאז שהתפרסם המאמר הוא נקרא באופן יומיומי ומשמש כמעין 'מדריך למתחילים'. העובדה שאלפי אנשים כתבו לי כדי להודות עליו, וכתבו לי שהוא חסך להם כסף וסיכון, היא ההצלחה הגדולה ביותר שלי".

 

ממה להיזהר: "מניות Small Cap (מניות של חברות קטנות) סיניות, יש מחלוקת מהותית סביב צורת הדיווח שלהן. יש המון אי־שקט בנוגע לאמיתותם של המספרים שעליהם מצהירות החברות הללו, והבעיה היא שההתלהבות העצומה מסין הביאה הרבה משקיעים לקנות אותן בלי לבדוק לעומק את החברות שבהן הם משקיעים".

 

הבוננזה הבאה: "השווקים נראים טוב השנה. מאז ההתאוששות, המניות שהראו את התשואה הטובה ביותר היו מניות קטנות, אבל אני חושב שהשנה דווקא המניות הגדולות ישיגו תשואות יפות, ובעיקר מניות דיבידנד. יש לזה שתי סיבות: הראשונה היא שמדובר במניות איכותיות שצריכות לעשות עוד תיקון, והשנייה היא שבגלל מספר הפנסיונרים ההולך וגדל, והתשואה הנמוכה על אג"ח, יותר כסף יזרום לכיוון של מניות דיבידנד. קרן סל שלדעתי תשיג תשואה יפה מאוד השנה היא WisdomTree LargeCap Dividend".

 

מעקב קרנות - הקוף הפנימי: "חיקוי של תנועות בעלי עניין מביא תשואה עודפת"

 

המערכת להערכת תנועות בעלי עניין שפיתח ד"ר איאן דוגן מסייעת למשקיעים הקטנים לרכוב על גבם של הגדולים. דוגן, דוקטור לכלכלה, ייעץ בעבר לגופים מוסדיים ולקרנות גידור ואף ניהל בעצמו קרן של יותר מ־200 מיליון דולר. יד ימינו של דוגן היא מינה קרישנמסטי (Meena Krishnamsetty), שסיקרה בעבר את תחום הפיננסים עבור CNBC ובלומברג, ועבדה כיועצת פיננסית עבור חברת ההשקעות Marsh & McLennan. יחד, השניים מוכרים בסיקינג אלפא בכינוי "הקוף הפנימי" - Insider Monkey, הקרדיט המשותף שתחתיו הם מפרסמים את המאמרים שלהם.

"המומחיות שלנו היא בהשגת מידע דרך ניתוח תנועות בעלי עניין ואחזקות של קרנות גידור", מסבירה קרישנמסטי, "לבעלי עניין בחברות ציבוריות ולקרנות גידור (שלעתים גם הן מוגדרות כבעלות עניין, כי יש להן אחזקות גדולות מ־5%) יש מידע טוב יותר מאשר למשקיע הממוצע. באמצעות מעקב אחר הפעולות שלהם ובאמצעות שימוש במתודולוגיות המקצועיות שלנו אנחנו מצליחים להכות את השוק שוב ושוב".

 

סירס. "המנייה תיפול בקרוב" סירס. "המנייה תיפול בקרוב" צילום: בלובמרג

 

"הקוף הפנימי" הגיעו לסיקינג אלפא אחרי שעקבו אחריו "במשך שנים, כמעט מאז שנוסד. מרגע שהשקנו את האתר שלנו לפני שנתיים, החלטנו לחשוף את עצמנו גם בסיקינג אלפא. זה היה צעד מצוין עבורנו, כי חלק מהמאמרים שפרסמנו גם קיבלו חשיפה ב־MSN, ביאהו ובכלי מדיה אחרים, מה שכמובן הביא לנו מוניטין ולקוחות. המטרה שלנו היא להגיע לכמה שיותר משקיעים".

 

הצלחות: מתוך 26 המלצות על מניות שפרסמו בשנה האחרונה, אומרת קרישנמסטי, רק 6 לא הצליחו להביס את מדד ה־S&P 500. "המלצנו על Harris Interactive בתחילת 2010, ובסוף השנה היא העניקה תשואה של 36%. מניה נוספת שהמלצנו עליה היא בנק אוף אמריקה, שמפברואר 2010 עד תחילת 2011 עלתה ב־26%. בנובמבר האחרון סימנו את AMN Healthcare Services כהשקעה מעניינת. כעבור חודשיים בדיוק היא כבר עלתה ב־23%. זה הישג שהוא לא יוצא דופן עבורנו. האסטרטגיות שאנחנו משתמשים בהן מוכחות".

 

ממה להיזהר: "המערכת מראה שיש גם מניות שצריך להיזהר מהן השנה, כמו מניית סירס, שנסחרת כיום ב־72 דולר למניה אבל להערכתנו תיפול בקרוב לסביבות ה־58 דולר. מניה נוספת שצריך להיזהר ממנה היא נטפליקס, שמחירה כיום כ־191 דולר, אבל לפי הניתוחים שלנו שווה רק 158 דולר. אם מסתכלים על תנועות בעלי העניין בנטפליקס רואים שרובם מבקשים להיפטר ממנה".

 

הבוננזה הבאה: "מניה אחת שאנחנו ממליצים עליה כיום היא Hercules Technology Growth Capital, קרן הון סיכון שממש עכשיו התבצעה בה השקעה של כמה בעלי עניין. היא כבר קפצה ב־4.3% בתוך שבוע אחד, אבל יש לה עוד דרך ארוכה ורווחית השנה. אנחנו חושבים שזאת השקעה מצוינת. מניות אחרות ברשימה שלנו הן חברת התעבורה Winmark Corp, מפיצת הזיכיונות הקמעונאיים Trailer Bridge, וספקית האינטרנט Cogent Communications Group".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x