$
בורסת ת"א

בעלי המניות יאשרו? פישמן מבקש דמי ניהול של 7 מיליון שקל

בעל השליטה והיו"ר מבקש להעלות את דמי הניהול שהוא מקבל במבני תעשיה ולקבל דמי ניהול גם בדרבן. בנוסף, ישונו נוסחאות המענקים שמקבל פישמן

סיון איזסקו 08:4701.08.10

אליעזר פישמן מבקש מבעלי מניות המיעוט במבני תעשיהוב דרבן שבשליטתו לאשר לו הסכמי ניהול חדשים, שעיקרם העלאת דמי הניהול הקבועים ושינוי במבנה המענקים השנתיים. לפי ההסכמים המוצעים, יקבל פישמן משתי החברות יחד דמי ניהול של 7 מיליון שקל בשנה (צמוד מדד) ומענקים שנתיים של עד 32 מיליון שקל עבור תפקידו כיו"ר החברות.

 

עד כה עמד ההסכם במבני תעשיה על דמי ניהול של 4 מיליון שקל בשנה, ומענק של 4% מהרווח התפעולי של הפעילויות בחו"ל בנטרול פחת. ההסכם הסתיים בסוף 2009, ופישמן מבקש לאשר לו את ההסכם החדש רטרואקטיבית מתחילת 2010.

 

 

על פי הסכם הניהול המוצע מבקש פישמן דמי ניהול שנתיים של 4.5 מיליון שקל, ומענק בגובה 2% מהרווח התפעולי המנוטרל של מבני תעשיה העולה על 200 מיליון שקל. מדובר ברווח תפעולי בנטרול שיערוכי נדל"ן ובנטרול רווח או הפסד ממימוש נדל"ן.

 

בדרבן היה פישמן זכאי ל־4% מהרווח התפעולי בנטרול פחת של החברות־הבנות, ולא היה זכאי לדמי ניהול. כעת מבקש פישמן דמי ניהול שנתיים של 2.5 מיליון שקל ו־2% מהרווח התפעולי המנוטרל של דרבן העולה על 125 מיליון שקל בשנה.

 

בשתי החברות הוענקו לאליעזר פישמן 4% מהרווח לפני מס ממימוש נכסים בחו"ל. כעת הוא מבקש מדרבן וממבני תעשיה 2% מהרווח ממימוש נדל"ן בחו"ל. עוד מבקש פישמן משתי החברות כי תשולם לו מקדמה בגין המענק מדי רבעון, וכי בסוף השנה החברות יתחשבנו איתו על היתרות, בהתאם לרווחים.

 

לפי ההסכם המוצע במבני תעשיה, המענקים השנתיים (לא כולל דמי הניהול) יוגבלו ל־20 מיליון שקל, והיתרה, אם תהיה, תשולם בשנה העוקבת, ובזאת שאחריה, וכן הלאה ללא הגבלת זמן. בהסכם עם דרבן מציע פישמן להגביל את המענקים ל־12 מיליון שקל בשנה, באותם תנאים.

 

אם יירשם הפסד, הוא יקוזז מהרווח של השנה הבאה, שממנו מחושב המענק שמגיע לפישמן. אולם בעוד שיתרות המענק יישמרו לזכות פישמן ללא הגבלת זמן, הרי שבמקרה של הפסד ניתן יהיה לקזזו מהרווח השנתי של השנה העוקבת בלבד. בכל מקרה, הסכומים מהמענקים שכבר נזקפו לזכות פישמן לא ייפגעו כתוצאה מהפסדים.

 

אילו הסכם הניהול המוצע במבני תעשיה היה מיושם ב־2008, היה פישמן זכאי ל־11.77 מיליון שקל לעומת 9.55 מיליון שקל לפי ההסכם הקודם. אילו היה מיושם ההסכם ב־2009, היה פישמן זכאי ל־9.2 מיליון שקל לעומת 10.75 מיליון שקל. פישמן ויתר בשתי השנים על 40% מהמענק שלו היה זכאי. באשר לדרבן, על פי ההסכם הקודם פישמן לא קיבל מענקים ב־2008 וב־2009. אילו ההסכם החדש היה מיושם, היו משולמים לפישמן 4 מיליון שקל ב־2008 ו־5 מיליון שקל ב־2009.

 

הדירקטוריון וועדת הביקורת של כל אחת מהחברות אישרו את ההסכמים, בנימוק כי "תרומתו של היו"ר, בין היתר בהתוויית מדיניות החברה, הנה בעלת חשיבות משמעותית להצלחתה ולהשאת שווייה. לאור חשיבות פעילותו של פישמן בקידום וניהול הפעילות, מוצע ליתן לפישמן תמריץ לקידום והצלחת פעילות זו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x