$
בורסת ת"א

אבנר קופל שתיווך בעסקת אזורים-פתאל: "בוימלגרין אמר לי - רוצה דמי תיווך? תבע אותי"

בית המשפט המחוזי בתל אביב הטיל צו עיקול זמני של 17.5 מיליון שקל על חשבונות הבנק של בוימלגרין קפיטל ואזורים. לטענת קופל, ברשותו הסכם חתום המאשר כי מונה למתווך בעסקה למכירת אזורים תיירות לדוד פתאל. בוימלגרין מכחיש

מארק שון וגולן חזני 09:5007.02.10

צו עיקול זמני בסכום 17.5 מיליון שקל הוטל בבית המשפט המחוזי בתל אביב על חשבון הבנק של אזוריםושל בוימלגרין קפיטל, בעלת השליטה בחברה. הצו הוצא לבקשת איש העסקים אבנר קופל, בעליה של סוכנות הביטוח אור שהוא גם יו"ר מינהלת ליגת העל בכדורסל.

 

ל"כלכליסט" נודע כי הצו הוצא כבר ביום ראשון שעבר, אבל בית המשפט הוציא צו איסור פרסום לחמישה ימים. קופל דורש את הסכום כדמי תיווך בעסקת מכירת חברת אזורים תיירות, על 13 בתי המלון שלה, לאיש העסקים דוד פתאל. העסקה נחתמה לפני כחצי שנה תמורת 970 מיליון שקל. כפי שנחשף ב"כלכליסט" לפני כחודשיים, עוד שני גורמים, ברוך חסן, פעיל בשוק ההון והפוליטיקה, ואיש העסקים צביקה קורלנד ברנר באמצעות עמוס לוזון, טוענים גם הם כי תיווכו בעסקה. בשבוע שעבר היתה אמורה אזורים להעביר 50 מיליון שקל לפתאל כחלק מתנאי העסקה.

 

קופל טוען בתביעה ששעיה בוימלגרין עצמו הודה בפניו שהוא תרם באופן משמעותי לעסקה, ואמר לו שעליו לעמוד על דרישותיו הלגיטימיות, אך העמלה לא תשולם לו אלא אם יגיש תביעה. מהתביעה שהוגשה באמצעות עורכי הדין בעז בן צור וחגי לוי עולה כי ההיכרות בין קופל לבין בוימלגרין נוצרה לפני כשלוש שנים, כאשר השניים חלקו משרד בבית גיבור ספורט ברמת גן.

 

ב־2008 יזם קופל פגישה בין בוימלגרין לבין קונה פוטנציאלי - חברת מלונות ים סוף. במקביל התנהל משא ומתן עם גורמים אחרים, ובוימלגרין מכר את הזכויות בחמשת מלונות שרתון שבבעלות אזורים תיירות, בהם שרתון תל אביב וסיטי טאוור רמת גן. בעסקה הועברו מניות אזורים תיירות בנאמנות לעורכי הדין של הרוכש המיועד (ששמו אינו נחשף בתביעה) - אמנון שבלת וריצ'ארד רוברטס ממשרד שבלת. העסקה הזאת לא יצאה אל הפועל בסופו של דבר.

 

לפי הגרסה של קופל, לאחר שנפלה העסקה הוא יזם מספר לא מבוטל של פגישות עם בוימלגרין לצורך קידום עוד עסקה, ובאחת מהן אף הודיע בוימלגרין (בנוכחותו של קופל) למנכ"ל אזורים אז מתי דב כי קופל מטפל בעסקה. קופל טוען כי פנה לפתאל, שהביע עניין ברכישת המלונות ובמקביל נפגש קופל כמה פעמים עם מנכ"ל אזורים. קופל מדגיש בתביעה שהקשר בין פתאל לבין אזורים היה פרי יוזמתו בלבד, ובין הצדדים לא היתה היכרות מוקדמת.

 

מה דעתך על מניית אזורים:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

קופל מצרף לתביעה הסכם שנראה כמכתב אשר נחתם על ידי דב על נייר רשמי של חברת אזורים בדצמבר 2008. הנמען במכתב הוא קופל. בהסכם, שנושאו "עמלת תיווך עסקת מלונות", ישנם שלושה סעיפים שמתארים שלושה תסריטים שונים להתפתחות העסקית.

 

הסעיף הראשון הוא מכירה של מלון שרתון אילת לפתאל, במקרה כזה יהיה קופל זכאי לעמלה של 1.5%. במקרה שהוגדר "מלונות עסקת שבלת" (כלומר מכירת חמשת מלונות שרתון) יהיה זכאי קופל לעמלת תיווך בשיעור 1.25%–1.5% מסכום העסקה. לפי התסריט השלישי (שאכן התרחש בפועל), במקרה של מכירת מניות אזורים תיירות לפתאל יקבל קופל לפי ההסכם עמלה של 1.5%.

 

כמה ימים לאחר שהושלמה העסקה באופן סופי ב־19 בנובמבר, יצא מכתב מעו"ד דורי קלגסבלד בשמו של קופל לחברת אזורים ולבוימלגרין קפיטל, ובו דרישה לקבל 16.9 מיליון שקל תמורת התיווך (12.7 מיליון מחברת אזורים ו־4.2 מיליון מחברת בוימלגרין קפיטל).

 

מבוימלגרין קפיטל ואזורים נמסר בתגובה: "החברות דוחות מכל וכל את התביעה. החברות ילמדו את תוכנה ויגיבו בבית המשפט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x