$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

מגה בעקבות שופרסל: מפטרת 40 עובדי מטה

הרשת שמנסה לחסוך בהוצאות הודיעה על כוונתה לסיים את העסקתם של 20 עובדים זוטרים. מספר דומה של עובדים בחוזה אישי יפוטרו גם הם

נורית קדוש 07:1109.12.14

ההפסד התפעולי שאיתו חתמה מגה את הרבעון השלישי הוביל את הרשת להתחיל בקיצוץ הוצאותיה באמצעות פיטורי עובדים. ל"כלכליסט" נודע כי אתמול הודיעה הנהלת הרשת על כוונתה לבטל את התקנים של 20–15 עובדי מטה זוטרים, מהלך שיוביל לסיום העסקתם. מדובר בעובדים המועסקים על בסיס הסכם קיבוצי. במקביל הודיעה מגה על כוונתה לסיים העסקה של מספר דומה של עובדים בדרגים בכירים יותר, המועסקים תחת חוזה אישי.  

במכתב ששלח אתמול לעובדי מגה אישר יו"ר ועד העובדים אייל אלי כי הנהלת החברה פנתה לוועד "בבקשה לקצץ כוח אדם בבניין ההנהלה בראש העין". עם זאת, הדגיש אלי כי "הוועד לא יאפשר פיטורים של שום עובד קבוע בשום מצב – לא בבניין, לא בסניפים ולא במתקני החברה, למעט מקרים של טוהר מידות".

 

אלי הוסיף כי הציע להנהלה פתרונות חלופיים, למשל פרישה מרצון של חלק מהעובדים: "ייתכן שלחלק מהעובדים הקבועים יוצעו תפקידים חלופים. הוועד ידאג לשמור על מלוא שכרו של העובד, וכן תיבדק האפשרות להפריש לפנסיה עובדים שיהיו מעוניינים בכך".

 

מימין: מוטי קרן, אייל אלי ואבי ניסנקורן מימין: מוטי קרן, אייל אלי ואבי ניסנקורן צילום אלכס מלקיס

 

לפני חודש הכחישה מגה בתגובה ל"כלכליסט" כי יש לה כוונה לפטר עובדים ומסרה: "לחברה אין כל תוכניות בשלב זה לצאת בתוכנית גורפת של פרישה מרצון. אנו מתרכזים ביישום תוכנית ההתייעלות ברשת".

 

מגה מצטרפת בצעד זה למהלך פיטורי כמאה עובדי מטה שופרסל לפני כחודשיים. לפני כחודש הגיש ועד עובדי מגה בקשה להסתדרות להכריז על סכסוך עבודה בחברה, ואף שקל לפנות לבית הדין לעבודה בשל הרעה בתנאי העסקת העובדים. לטענת העובדים, הנהלת מגה החליטה למנוע מהעובדים ימי נופש, מענקים, גיבושים והטבות נוספות באופן חד־צדדי. מאז הגיעו הצדדים להבנות בעניין הרעת התנאים של עובדי החברה, אולם כעת החלה הנהלת מגה בהיערכות לפיטורי עובדים.

 

ממגה נמסר בתגובה: "כפי שהודענו בעבר החברה מבצעת כמה מהלכי התייעלות להתאמת מבנה ההוצאות לשינויים המתרחשים בשוק המזון".  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x